keskiviikko 27. tammikuuta 2016

AURINKOMEIKKI - 3 vaihetta

Nyt on myrsky ja viileys takana, ja jälleen porottaa tuttuun malliin.  Niinpä päivä kuluikin tiiviisti aurinkotuolissa.

Kautta vuosien olen ollut kova ottamaan aurinkoa, valitettavasti nuorena myös melko huonoilla suojavoiteilla varustettuna.  Nyt olen paljon, paljon maltillisempi enkä edes jaksakaan olla enää samanlaisessa porotuksessa.  Silti silmääni miellyttää kevyt päivetys, kyllä se vaan fressaa ilmettä kivasti. Eikö vain? Useimmiten käytän silti nykyään hattua rannalla ja niitä kertyikin aika kasa ja joka lähtöön viime syksyn Espanjanmatkalta, kun liikkeet myivät sesongin jälkeen loppuja muutamalla eurolla...

Olen päätynyt tällaiseen nopeaan meikkirutiiniin, kun olen katsellut lomakuviani  jälkeenpäin, missä iho on kirjava, kiiltävä ja silmät valjut.  Pienillä jutuilla saa helposti edes hiukan kohennusta tilanteeseen!  Ei ole tosiaankaan tarkoitus tehdä täyttä meikkiä, vaan tasoittaa hieman ihon sävyä.

Nämä vinkit ovat ihan itseni laatimat, joten jokaisen pitää itse kokeilla, mikä sopii ja toimii omalla iholla.

Vaihe 1 - kosteuta
Aasiassa, missä ilman kosteuspitoisuus on todella korkea, en käytä mitään raskaita voiteita.  Viimeisin löytöni on uusi Lumenen Hyaluronitiiviste (kuvassa oranssi pullo), jota käytän iltaisin  yövoiteen alla ja päivällä aina aurinkovoiteen alla.  Tiiviste jättää niin hoidetun ja superkosteutetun tunteen, että pärjäisin täällä päivisin pelkästään sillä, ellen tarvitsisi suojaakin.  Aurinkovoiteena käytän tavallista kevyttä päivävoidetta, jossa on SK25.  Olen ajatellut asian niin, että päivävoiteissa on suojakertoimen lisäksi aina enemmän myös ihonhoidollisia etuja kuin tavallisissa aurinkovoiteissa.


 Vaihe 2 - peitä
Mulla on melko paljon couperosaa poskilla ja muutenkin kaikenlaista epätasaista väriä, joten käytän kevyesti myös meikkivoidetta kasvoilla - ihan rannallekin mennessä.  Kyllä! Laitan sitä päivävoiteen imeydyttyä hyvin vähän vain kriittisimpiin kohtiin, kuten nenän ympärille, poskipäihin, hiukan leukaan ja otsaan.  Siis ihan pieni määrä ja kevyesti taputellen.  Sen jälkeen vielä kiinteää peitevoidetta couperosan päälle, ja silmien ulkonurkkaan peittämään tummia viiruja.  Ne antavat lisäksi hiukan lisäsuojaakin, meikkivoiteellakin on SK15.  Tämä saa ihmeitä aikaan, sillä meikkivoide tasoittaa näin pienenä sipaisunakin ihon sävyä kivasti.  Palaan näihin meikkivoide- ja väriasioihin erikseen myöhemmissä postauksissa.

Vaihe 3 - ryhdistä
Värjäytän haaleat ripseni ja kulmani ennen lomia, mikä antaa niille edes hiukan eloa.  Silti fiksailen kulmia vielä parempaan muotoon kulmakynällä. Vinkki: kannattaa suosia riittävän kovalyijyisiä kulmakyniä, sillä sen lisäksi, että niillä saa pehmeämmän jäljen, ne myös pysyvät paremmin auringossa.  Käsittelen aikuisen naisen kulmiakin erikseen tuonnempana.  Ja huulille SK50 kerrointa aina!  

Illalla sitten meikkaan kulmat huolellisemmin, laitan ripsariakin joskus (ja aina vedenkestävää), sipaisen hiukan aurinkopuuteria ja huulille huulikiiltoa.  Luomivärit jätän väliin suosiolla.  Tietysti tällä paikallakin on merkitystä,  sillä täällä on niin vaatimatonta, ettei tarvitse pukeutuakaan sen kummemmin syömään mennessä - onneksi! Me nautitaan tällaisista rennoista paikoista!

Minkälaisia ajatuksia sinulle heräsi näistä meikkausasioista - tuntuuko vieraalta laittaa kasvoille meikkiä aurinkoon?  

Lämpimin terveisin Maarit

PS Mietin, uskallanko edes kirjoittaa tähän, mutta taputtelin lennollakin tätä hyaluronitiivistettä kasvoille. Ihan meikin päälle...eikä kuulkaa kiristänyt ihoa yhtään tällä kertaa.2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä vinkki couperosa iholle suojata meikillä ne herkimmät kohdat.

    Itselläni ulkomailla perusmeikki päivällä auringossa on kulmiin hieman väriä ja huulet rajaan/punaan aina, näin ei huuletkaan kuivu auringossa.
    Illalla kun lähtee kartsalle syömään tmv. on kiva sipaista vähän meikkiä kasvoille tasoittamaan kirjavuutta. Valokuvat ovat aika armottomia :) niistä huomaa kasvojen värivirheet helposti.

    VastaaPoista
  2. Näin on Anne; ja ikä on myöskin melko armoton... ;o)

    VastaaPoista