torstai 14. tammikuuta 2016

CARPE DIEM - HETKIÄ SYKSYLTÄ


Viime syksy oli tosiaan suurten muutosten aikaa, sillä jätin taakseni työelämän.  Olimme miettineet pitkään mieheni kanssa, että haluaisimme jo vähitellen alkaa viettää rauhallisempaa elämää ja matkustellakin jo hiukan väljemmällä aikataululla.  Itse halusin muuttaa elämäntapaani myös siihen suuntaan, että liikunta saisi suuremman roolin päivissäni.


Sain syksyllä lapsiltani lahjaksi tämän ihanan Efva Attlingin Carpe Diem -rannekorun. Se on kaunis, yksinkertainen ja pitää sisällään tärkeän sanoman.   Ja tämä rakas lahja kulkeekin nyt aina ranteessani.


Lähdimme myöhäissyksyllä kiertelemään Etelä-Espanjaa ja Portugalia, sillä halusimme tunnustella minkälaista elämää ja arkea siellä voisi viettää jatkossa.  Hyvinhän se sujui, vaikka välillä tuuli niin että tukka meinasi lähteä ja vettä tuli mukana vaakatasossa.  Portugalin rannikko, mistä tämä kuva on,  on todella vaikuttava.  Ja tuohon aikaan turistejakaan ei ollut liikaa.


Teimme aika paljon ruokaa itse ja kokkailu olikin yksi matkan ehdottomista kohokohdista.  Raaka-ainevalikoima oli huikea kaikkialla! Perussetiksi muodostuikin äyriäiset+valkosipuli+korianteri ryyditettynä värikkäillä salaateilla.  Yksinkertaista, mutta niin hyvää.  Ja mikä tuoksu niistä tulikaan!


Espanjassa Benalmadena Pueblon pieni kylänen oli yksi matkan kauneimmista paikoista, rauhallinen ja elegantti.   Mutta voi vain kuvitella mikä härdelli siellä on turistisesongin aikana.Vuokrasimme kaikki asunnot Airbnb:n kautta ja homma toimi erittäin hyvin.  Majoituksen sijaintikriteereistä tärkeimpien joukossa oli se, että pitää olla hyvät lenkkeilyreitit lähellä ja helposti saavutettavissa.  Kaikissa kohteissa olikin loistavat rantakadut  (ja maisemat!) ja niillä viiletinkin ahkerasti, kuten kuvasta näkyy.

Myöskin aivan oleellinen asia oli wifin kuuluminen vuokrasopimukseen.  Ei ole itsestään selvää, että pienissä kylissä ja yksityisomisteisissa asunnoissa sitä olisi ollut.  Meille osui yksi asunto, mistä se puuttui, mutta saimme vuokrattua sen kuitenkin kätevästi.  Wifin merkitys korostuu kummasti, kun olet vieraassa maassa, asut vieraissa paikoissa ja jos ilmat on huonot.  Niin, ja herrahan tekee vielä töitä.

Tässä oli hiukan tunnelmia blogia edeltävästä ajasta ja ensimmäisistä kuukausista, jolloin oli konkreettisesti mahdollista tarttua hetkeen.

"To make on end is to to make a beginning" - T.S. Eliot

- Maarit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti