sunnuntai 17. tammikuuta 2016

LAKKAUSRAKKAUS

Kynsien lakkaamisen kanssa pätee sama sääntö, kuin moneen muuhunkin.  Kun on tottunut siihen, että kynnet ovat huolitellut ja lakatut, ei pysty olemaan 'paljailla kynsillä'.  Koko olemus tuntuu jotenkin ryhdikkäämmältä, kun kynnet kiiltävät ja kädet ovat hoidetut.
En voi mitenkään pitää itseäni suunnattomana kokeilijana ja kikkailijana värien suhteen.  Olen vuosien mittaan löytänyt kolme toimivaa väriä: vaalea roosa, tumma marjaisa punainen ja kesällä tämä valtaisa repertuaari lisääntyy vielä korallilla.  Helmiäisversiot jätän väliin ihan suosiolla, jotenkin mattasävyt ovat mielestäni klassisen tyylikkäitä ja eleettömiä.  Kaapista toki löytyy mutasävyjä, vanhaa roosa ja vaikka mitä, mutta nämä kolme ovat ne must have -sävyt, mitä käytän.


Olen testannut vuosien varrella useita eri laatuja ja ehdoton suosikkini on Lumene Gel Effect.  Siinä on hyvä sivellin, jolla saa lakattua yhdellä vedolla useimmat kynnet.  Kiilto on superluokkaa. Se pysyy hyvin useita päiviä.  Ja pullo on kätevän pieni.  Eihän sitä muuta kaipaakaan!

Kuvassa oleva väri on 14, Ennen iltaa, upea mattasävy.  Se on hiukan kuultava ja kirkkaampi yhdellä kerroksella, mutta toinen kerros tuo upean marjaisen tummuuden.  Tämä sopii yhteen vaikka minkä väristen vaatteiden kanssa, koska on kylmä purppuranpunainen.
Toinen suosikkini, kalpea roosa, on sävy 2, Runoni.  Siinä näkyy hiukan lilahtavaa hohdetta, kun katsoo pulloa valoa vasten.  Se ei kuitenkaan näy kynsillä hohteena, vaan tekee sävystä viileän ja raikastaa kauniisti kynnen sävyä.
Kesäkorallisävyistä suosikkini on ollut 20, Ahomansikka.  Ei liian oranssi tai pinkki - vaan juuri täydellinen välimuoto.  Ja siksi sopiva myös aikuisempaan makuun ja tyyliin.

Vaihtelu kyllä virkistää, joten jännityksellä odotan tuokohan kevät tullessaan jonkin uuden suosikkisävyn?

2 VINKKIÄ: Muista alus- ja päällyslakka - ne lisäävät oikeasti pysyvyyttä.  Ja lisää kerros päällyslakkaa parin päivän välein, kynnet saavat heti uutta eloa ja kiiltoa, ja antaa muutamia lisäpäiviä käytölle.

Olisi kiva kuulla mitkä lakkasävyt sinulla on aina kaapissasi?

Nyt onkin sunnuntai-ilta - lähdenpä tästä lakkaamaan kynsiä!

Terkuin Maarit


9 kommenttia:

 1. Onpa kivan sopuisa nimi blogillasi ja lisäksi sointu -sana erityisen rakas, sillä se on keskimmäisemme nimi. Kynsilakat ovat viime aikoina ollet vähällä käytöllä, koska minulle tuli tunne, että kynteni voivat paremmin luonnollisina. Jos lakkaan niin samaa Lumenen Gel -merkkiä olen pitänyt hyvänä. Sävyinä mahdollisimman vaaleat tai valkoisen sävyt kesän lomaikoihin. Sunnuntai-illan terveisin Tuija

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllä mietinkin sopivaa nimeä pitään...ja nyt kun se on livenä, niin tuntuu oikein omalta ja sopivalta. Sointu on suloinen nimi! Ja sinulla on kiva blogi, kävin katselemassa jo sitä ja pitää palata oikein ajan kanssa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Hyvä muistutus minulle ja lakkaamattomille kynsilleni. Minulle aina mudan eri sävyjä ja nudea...ovatko ne värejäkään? Punainen näyttää kyllä kauniilta ja on niin naisellinen :-))
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutasävyt ovat neutraaleja, ja siksi sopivat kyllä mainiosti yhteen monien muiden asun sävyjen kanssa. Punainen on ihanan piristävä välillä ;o)

   Poista
 4. Päivi vinkkasikin uudesta blogistasi.
  Täällä mennään tummanruskeasta mutaan tai sitten tummilla / kirkkailla punaisilla. Tällä hetkellä, ainakin viime ja tälläviikolla, suosikkini Mavalan Las Vegas !
  Paras apu, mitä tiedän, kynsien lakkaamiseen on Lumenen 3-in-1 nail ridge filler. Mahtava tasoittava aluslakka. En ole uskaltanut tutkia mitä kaikkea se sisältää, mutta tehokas se on siloittamaan pienet epätasaisuudet ja lopputulos on kaunis.
  Terveiset Münchenistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva että kävit kurkkaamassa blogiani. Punaisista juuri tummat sävyt ovat niin hienoja, ja Lumenen 14, mistä kirjoitinkin, on 2-3 kerroksella myös tyylikäs tumma sävy. Kannattaa katsastaa... Terkuin Maarit

   Poista
 5. Löysin blogisi nyt. Kynsissä nudea, kirkkaan punaista, harmaata, pinkkiä, suomen lipun sinistä..mitä näitä värejä nyt on :). Hyvää vikonloppua! T. Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne - sinä olet selvästi rohkeampi lakkaaja kuin minä ;o) Talvista viikonloppua sinullekin! Maarit

   Poista
 6. Löysin blogisi nyt. Kynsissä nudea, kirkkaan punaista, harmaata, pinkkiä, Suomen lipun sinistä..mitä näitä värejä nyt on :). Hyvää vikonloppua! T. Taina

  VastaaPoista