torstai 21. tammikuuta 2016

RENTO LENTO - 3 vinkkiä

Pitkä lennot ja tuntikausien istuminen pienessä tilassa tuntuvat olevan vuosi vuodelta haastavampia.  Mutta niihin on vain taivuttava, kun mieli tekee matkalle.  Laitan tähän postaukseen nyt vain pukeutumisen vinkkejä lennoille.  Nämä ovat muovautuneet tässä muutaman viime vuoden aikana, kun lensin mannertenvälisiä loma- ja työmatkoja. 

#1 Kerroksia

Palelen helposti, ja sen vuoksi olen päätynyt kerrospukeutumiseen; niistä on helppo vähentää ja lisätä tarpeen mukaan.  Nyt on edessä Aasiaan suuntauva lomamatka, ja siksi valitsin kevyempiä osasia, niin että perillä ollessakin voi taittaa loppumatkan niillä.  Toppis ja neule määränpäässä kentällä vain matkalaukkuun.

Nämä valitsin nyt: Ryhdikkäät paksut leggingsit jersey-tyyppistä kangasta (Zara) / Suora, valuvalinjainen polvipituinen trikoomekko joustavaa neulosta (Filippa K) / Ohut ilmava neuletakki (Uniqlo) / Kevyttoppa (Haglöfs) / Kashmirhuivi (Balmuir), joka toimii sekä huivina että peittona / kankainen olkalaukku (Coach), joka on ainoa käsilaukkuni myös perillä.  Kengiksi päätin ottaa Niken lenkkarit, mitkä ovat ilmavat ja kevyet, ja niitä voi käyttää perilläkin, jos tarvitsee peittävämpiä kenkiä.  Yleensä ei tarvitse...

#2 Väljää

Väljää = trikoota.  Sitä löytyykin monenlaista.  Kannattaa silti suosia sellaisia materiaaleja, missä on mukana lycraa, asetaattia tai polyamidia antamassa joustavuutta ja ryhdikkyyttä.  Ne eivät myöskään rypisty juuri lainkaan, kuten esim pelkkä puuvilla tai pellava, ja siksi huolettomia mennen tullen ja näyttävät aina siisteiltä.

#3 Mustaa

Turvaväri. Musta on aina tyylikäs, kaikki sopivat varmasti yhteen, eikä siinä näy lika.  Ja settiin on helppo lisätä uutta tarvittaessa.  


Perillä sitten voikin käppäillä huomattavasti kevyemmällä varustuksella.


Lomaterveisin Maarit

2 kommenttia:

  1. Sinulla on tyylikäs matkapuvusto. Kiitos hyvistä vinkeistä, joista iloa arkeenkin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Se on loppujen lopuksi tosi yksinkertainen, ja käytän niitä paljon myös muutenkin...

      Poista