torstai 4. helmikuuta 2016

KOLMEN A:n HOTELLI

Kuva: Hotel Praseban

Kuva: Hotel Praseban
Ylin kuva kertoo hyvin tästä paikasta, kylä on pieni ja vielä suhteellisen originelli: eräänä päivänä hotellin edustalla talsi lehmälauma. Vuosien kokemuksen jälkeen meille on muotoutunut selkeät kriteerit Thaimaassa hotellin sijainnille ja ympäristölle.  Olemme tulleet siihen tulokseen, että vaikka on kuinka hieno resort uima-altaineen, niin se ei riitä, mikäli paikka on liian kaukana rannalta.  Muutama sata metriäkin meren rannasta vain on liikaa jaksamisen kannalta.  Täällä on niin kuuma, että mereltä käyvä tuuli on aivan välttämätön. Hotellin siis pitää sijaita rannalla niin, että välissä ei ole mitään tietä.  Pidämme myös pienistä kodikkaista hotelleista ja alle 20 huoneen hotelleja löytyykin useita näistä pikku kylistä.
Idyllinen Praseban hotelli, missä olemme, on rannalla Pran Burin kylän ytimessä. Pihapiiri on hyvin pieni, puutarha on kaunis ja äärettömän hyvin hoidettu.  Joka päivä vanha papparainen kerää käsin kaikki pudonneet lehdet ja magnolian kukat.  Eikä täällä pyöri valkohanskaisia lakeijoita häiritsemässä oleilua ;o)
Koska täällä on vielä melko alkeellista, kylän palvelut kattavat vain ruokailun ja kaupan peruspalvelut - mutta espressokone on nykyään joka kojussa!  Täällä ei ole yhtään mitään shoppailtavaa, paitsi ruoanlaittoon liittyviä aineksia, kaffirlimen lehtiä, sitruunaruohoa ja vaikka mitä - niitä onkin matkalaukussa jo roppakaupalla.

Tämä on meidän luksusta - aurinkoa, autiutta ja aitoutta.

Maarit


2 kommenttia:

  1. Teillä on kriteerit kohdallaan. Hauska kuulla tällainen massasta poikkeava matkakertomus. Koskaan aiemmin ei ole tuo seutu auringosta huolimatta houkutellut, mutta sinä saat sen kuulostamaan paratiisilta. Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on aika vaatimatonta, mutta silti jotenkin kiva kylämäinen tunnelma. Rannalla on myös aika hienoja funkkistyylisiä villoja, mikä antaa kivan fiiliksen tähän muuten alkeelliseen meininkiin. t Maarit

      Poista