lauantai 13. helmikuuta 2016

MAKUUHUONE

Siivouskärpänen puraisi eilen ja se olikin hyvä asia, että osui eiliselle.  Tänään on niin kirkas päivä, että suunnitellun varaston järkkäämisen sijaan rupesinkin kuvailemaan kotona.  
Niinpä innostuin laittamaan makuuhuonetta hiukan uuteen uskoon.  Sängyn paikan määrittelee ranskalaisen parvekkeen ovi ja toisella seinällä ikkuna, joten se saa olla rauhassa. Tiiliseinä, joka näkyy myös takana olevaan keittiöön, on tehty aidosti vanhoista tiilistä.  Muutamista löytyy merkintä: Porin Tiilitehdas 1963, eli ikää niillä on.  Ne olivat löydettäessä aivan sammaleen peitossa, ja putsasin jokaisen erikseen teräsharjalla.  Tiiliseinä oli saatava hinnalla millä hyvänsä! 
Vanha penkki on muistona rakennusajoista. Se oli hylätty tontilla olleeseen vanhaan purettavaan vajaan ja kun putsasin siitä kaikki ylimääräiset maalikerrokset, siitä tuli kiva taso makkariin. Musta yöpöytä on taitavan isäni nikkaroima.  
Nostin keittiössä olleen peikonlehden vaihteeksi tänne ja vaihdoin roosaharmaat vuodevaatteet.  Näin pienellä veivauksella tuli taas kivasti uutta ilmettä. Uusi ja vanha elävät rauhaisassa sopusoinnussa.

Aurinkoista viikonloppua!  Maarit

5 kommenttia:

 1. Ihana tuo tiiliseinänne!!!! Vanha penkki on kaunis kaveri seinälle. Kyllä nuo Thaimaan kuvat muuten toivat lämpimän tuulahduksen sieltä Kaakkois-Aasiasta. Hotelli näyttää taivaalliselta. :-))
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinä tuo lämpöä ja kodikkuutta, ja nyt tuntuu edelleen siltä, etten kyllästy siihen koskaan :o))

   Poista
 2. Ihana makkari, niin hieno tiiliseinä!

  VastaaPoista
 3. Todella tyylikästä mutta samalla kertaa lokoisan kodikasta, teillä on kaunis makuuhuone!

  VastaaPoista