tiistai 15. maaliskuuta 2016

ASETELMA

Lähdimme mökille nauttimaan aurinkoisesta viikosta, kuten säätiedotuksissa ennustettiin - viimeinkin.  Lännessä piti olla täysin aurinkoinen, keväinen viikko ja fön-tuulen mukana lämpötilankin piti nousta jopa +10 asteeseen, siis piti. No, toistaiseksi aurinko on vain pilkahdellut eikä lämpötilakaan ole kuin viiden asteen kieppeillä.
Maisema on hyvin harmaan sävyinen, mutta maa alkaa jo pilkottamaan täälläkin aurauskohdista, vaikka lunta on ollut kosolti.  Näistä lähtökohdista päätin loihtia jonkinlaisen kukkasomistuksen pöydälle, joka näytti kovin alastomalta ja lähdin saksien kanssa ulos tutkimaan tilannetta. Mitään havuja en halunnut enää laittaa esille, sillä ne ovat mielestäni liian jouluisia.  Halusin löytää jotain mikä kertoo kevään olevan tulossa...Vuorenkilpiä kasvaa rinteessä talon takana, ja nehän ovat ihan vihreitä ja vetreitä!  Ilmeisesti ei voi olla kuitenkaan uutta kasvua... Ne tuovatkin sen ainoan fressin vihreän värin mitä pihamaalta löytyi.
Maljakkoon pajunkissoja, pajukoriin jäkälää, ja kulhoon munia - onhan pääsiäinen ihan nurkan takana.

Asetelmasta tulikin mielestäni aika kiva, ja se toistaa samoja värejä tuon harmaan luonnon kanssa. Paitsi ettei ulkona näe nyt yhtään mitään, sillä koko maisema peittyi nyt sankkaan sumuun.
Tästäpä on hyvä lähteä saunan lämpöön ihmettelemään valkoista merta ja maisemaa.

Leppoisaa viikkoa kaikille :o)

-Maarit


2 kommenttia:

  1. Minäkin odottelin sitä lämpöaaltoa täällä etelä-Karjalassa. Eipä tänne asti yltänyt. Kauniin asetelman olet tehnyt. Täällä on vuorenkilvet vielä hankien alla uinumassa. Tuoliesi "oliivi" tyynyt ovat todella kauniit! Aurinkoista viikonloppua! /t. Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helena! Näyttää siltä, että seuraavaa lämpöaaltoa saa todellakin odotella; tänäkin aamuna täällä Espoossa sataa lunta ja maa on taas ihan valkoinen. Mutta silti mukavaa kevään odotusta sinulle - kyllä se sieltä jossain vaiheessa ilmestyy :o) -Maarit

      Poista