perjantai 11. maaliskuuta 2016

ÖLJYISTÄ ASIAA

Siitä lähtien kun ensimmäiset beauty-öljyt tulivat markkinoille olen ollut aivan koukussa niihin. Käytän öljyjä kasvojen hoitamiseen, meikin puhdistukseen ja vartalolle.  En kuitenkaan puhdista yksinomaan niillä, välillä putsaan emulsioillakin - tarpeen ja fiiliksen mukaan.  Olen aina ollutkin vähän sellainen oman tieni kulkija kauneusasioissa. Uskon, että säännöllinen ja huolellinen ihon hoitaminen on tärkintä ja se näkyy heleytenä, pehmeytenä ja tasaisuutena.   Jos ihoni on oikein kuivassa kunnossa, saatan laittaa kosteuttavan yövoiteen päivävoiteeksi... Kaksi mielilausettani, joista aina jaksan puhua: 1. Ei tämä ole niin vakavaa ja 2. Hoidetun ihon näkee.  Mutta palataan näihin asioihin hiukan myöhemmin.

Tulen tekemään kolme postausta öljyistä, ja aloitan nyt puhdistusöljyillä.  Öljyä pumpataan kämmenelle, leviteään kuiville kasvoille ja pyöritellään huolellisesti, jolloin se sulattaa meikin. Sen jälkeen kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä, joka muuttaa öljyn vetisen maitomaiseksi. Ihme juttu, mutta nykyaikaiset öljyt todella tekevät yllätyksellisen olomuodon muutoksen lämpimän veden kanssa!  Kasvot ovat ihanan pehmeät ja puhtaat, eikä jäljelle jää yhtään rasvaista tunnetta; eikä sitä nitisevän kuivaa kireyttä mitä inhoan.  Monet kyllä tykkäävät, että vain sellainen iho on puhdas... Puhdistan silmämeikin aina silmämeikin poistoaineella, joten en osaa sanoa miten nämä öljyt hoitaisivat sen homman; kaikkia tuotteita suositellaan myös vedenkestävän silmämeikin poistoon.


Shu Uemuran Skin Purifier -öljy* on ollut jo pitkään käytössäni.  Sen tuoksu on kivan neutraali ja se huuhtoutuu hyvin.  Ihosta tulee puhtaan tuntuinen, mutta nyt kun on vertailukohteet, tämä jättää ehkä hiukan liian kuivan ihon jälkeensä.

Uusin tuttavuus minulle on Elisabeth Ardenin Ceramide Cleansing Oil*.  Öljy on koostumukseltaan hiukan paksumpaa kuin kaksi muuta.  Se on osa Ceramide -ihonhoitosarjaa, ja varmasti juuri se tekeekin siitä niin äärettömän ylellisen ja hoitavan tuntuisen. Tuoksukin on mitä ihanin, luksukas mutta aavistuksenomainen.  Tämä tuntuu testatuista kaikkein hoitavimmalta puhdistukselta omalle iholleni, joka on ohut ja pintakuiva.  

Toinen minulle uusi tuote tässä sarjassa on Shiseidon Perfect Cleansing Oil.  Se on ihanan ohutta, ja voisin kuvitella, että hyvä tuote myös rasvoittuvalle iholle. Kaikki meikki lähti erinomaisesti, ja jälleen ihoni oli puhtaan mutta kosteutetun tuntuinen, eikä lainkaan öljyinen.  Tuoksu on tyypillinen japanilaisille sarjoille - ei ehkä ihan lempparini, mutta onneksi se on mieto.
En löytänyt mitään mainittavia suuria eroja näiden välillä, mutta tuskinpa ostan enää uutta Shu Uemuraa.  Tuoksut ovat hyvin erilaisia, ja varmasti ne jakavat mielipiteitä. Puhdistavuus oli kaikilla hyvä ja ne muuttuivat lämpimän veden kosketuksesta hetkessä maitomaisiksi ja huuhtoutuivat todella hyvin.  Olen huomannut myös, että öljyt houkuttelevat hieromaan kasvoja myös perusteellisesti, mikä tuntuu hemmottelevalta ja puhdistusteho on varmasti senkin vuoksi parempi kuin tavallisilla putsareilla.  Tämä on ihana koukutus; oletko sinä jo kokeillut öljyjä puhdistukseen ja minkälaisia kokemuksia sinulla on niistä?

terkuin Maarit

*tuotteet saatu testiin blogin kautta

6 kommenttia:

 1. Hei! En ole tiennytkään että öljyillä voi puhdistaa meikit. Näköjään ei tule kovin tarkasti seurattua mitä kosmetiikkarintamalla tapahtuu. Mutta nyt kiinnostuin kyllä kovasti sillä minullakin on nykyisin hyvinki kuiva iho. Kiva myös kuulla ihan oikeaa vertailua tuotteiden välillä. Odotan innolla lisää vinkkejä esim aikuisen naisen voiteista jne. T.kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä tulee voiteistakin juttua jossakin vaiheessa - kiva että odottelet jo siellä ;o)

   Poista
 2. Täällä myös rakastetaan erilaisia öljyjä, ne vaan tekee niin hyvää kuivalle iholle. Meikit pesen usein pois Aqualan L -perusvoiteella. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan; öljyt hellivät kaikkia aisteja, ja nykyöljyt ovat tosiaan niin kevyitäkin. Ihanaa sunnuntaita sinnekin naapuriin!

   Poista
 3. Kiva ja hyödyllinen postaus, kiitos! Olen vuosimallia -57 ja noin pari vuotta puhdistanut ihoni öljyllä, eikä paluuta muuhun ole!! Silmämeikin poistan aina coocosöljyllä, toimii!
  Nyt lenkille tuohon upeaan säähän! Kevättä, jeeee!! Arja-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pitääpä kaivaa tuo kookosöljy keittiön kaapista ja kokeilla itsekin! Täälläkin on ollut kiva aurinkoinen aamupäivä, mutta lämpötila nousee tosi hitaalla vaihteella... t. Maarit

   Poista