Uusista perunoista tuli niin kova kaipuu kesään, että oli pakko kaivaa viimekesäinen mökkikuva tähän. Voih!
Paikalliselta kirppikseltä ostettu perunakappa on ollut monenlaisessa käytössä; tässä talvisena koristeena männynkäpyjen kanssa.
Muusista taas tuli mieleen kermainen palsternakkapyree; palsternakat odottavat jääkaapissa valmistamista... Se, ja myöskin kukkakaalipyree ovat hirveän hyvä vaihtoehto perunamuusille - kannattaa kokeilla, useita ohjeita löytyy googlettamalla. Ja tosi helppoja tehdä.
No niin, ja sitten se varsinainen perunaohje. Tässä nähdään, miten lähdin rönsyilemään sinne sun tänne, näin sai perunakin minut innostumaan. Kyseessä on siis uunissa paistettavat chilivalkosipuliperunat - herkullinen ja jälleen niin helppo ohje. Perunat valmistuvat ihan itsestään uunissa, ja sillä välin voi tehdä muita valmisteluja. Olen kokannut näitä perunoita erityisesti mökillä jo muutaman vuoden ajan, ja ne ovat aina vain yhtä ihania. Teen aina kahden päivän annoksen (laiskuuttani), ja toisena päivänä ne voi vaikka grillalta (miehen homma). En äkkiseltään edes muista mistä tämä ohje on peräisin, sillä nyt se on jo tallentunut aivojen sopukoihin.CHILI+VALKOSIPULI+PERUNAT
perunoita
punaisia chilejä
kokonainen valkosipuli (1-2 kpl)
öljyä
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
1. Pese perunat huolella harjalla - laita uunivuokaan (käytä pienehköjä perunoita)
2. Halkaise valkosipuli(t) ja aseta perunoiden väliin
3. Halkaise chilit, poista siemenet ja laita vuokaan
4. Ripottele päälle suolaa ja mustaa pippuria
5. Lorauttele lopuksi öljyä runsaasti; katso kuvasta - sitä on melko paljon
6. Paista ensin n 200°, kunnes alkavat tummua hiukan, ja alenna sitten n 150° - paista kunnes ne ovat ihan pehmeitä - kestää yhteensä n 40 min. Riippuu niin paljon uunista...
7. Leikkaa lopuksi korianteria päälle
Nyt rupean kaivelemaan reseptiarkistostani muuta maistuvaista pääsiäiseksi. Emme vielä tiedä vietämmekö sen kotona vai mökillä. Ilmat vaikuttavat niin paljon tänä vuonna, koska pääsiäinen on nyt niin aikaisin. Toivotaan, että olisi aurinkoista.
Jos sinulla on jotain hyviä ruokavinkkejä, jaa se meille muillekin kommenteissa!
Viikonlopputerkkuja!
-Maarit
Lurps, näitä on ehdottomasti kokeiltava. Peruna on parasta ��
VastaaPoistaT. Nina
Ja kaiken lisäksi vielä edullistakin ;o)
PoistaTätä kokeilen heti, kun uudet perunat alkukesästä saadaan, nam!
VastaaPoistaPääsiäisherkkuja odotellessa. Arja
Sitä ei meinaa malttaa odottaakaan; onneksi nämä taikovat vanhoistakin mitä maukkainta herkkua!
PoistaKeitetyistä perunoista en välitä, mutta uunissa tehdyt perunat ovat ihania, samoin palsternakkapyree.
VastaaPoistaPääsiäisenä tarjoan Lähi-Idän tyyliin valmistetun aterian.
Tein tänään sen pyreen, eikä jäänyt lusikallistakaan! Saammehan lukea pääsiäisreseptisi blogista...?
PoistaKuulostavatpa makoisilta ja kivaa on saada uusia perunareseptejä, nuita on kokeiltava!
VastaaPoistaKivaa viikonloppua sinulle <3
Ne tosiaan sopivat kanan, kalan, lihan tai kasvisten seuraksi, miten vaan. Isompi punainen chili ei tee niistä tulisia, vaan antaa valkosipulin kanssa ihanan aromin niille. Meinaan kokeilla myös Thaimaasta tuomiani pieniä pippurisia chilejä... Kiitos samoin sinulle!
PoistaHerkullinen peruna resepti!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Kokeile ihmeessä - kiitos niin sinullekin!
PoistaTätä perunaohjetta on kyllä kokeiltava näytti todella herkulliselta. Hyvää viikonloppua! /t. Helena
VastaaPoistaJa kun se on vielä niin vaivaton laitettavakin - kiitos samoin sinullekin. t Maarit
PoistaKiitos reseptistä, kokeilemme pääsiäisenä :)
VastaaPoistaTykkään tällaisista simppeleistä valmistustavoista!
Kiva kun tykkäsit :o))
PoistaKiitos ohjeesta, vaikuttaa ihanan helpolta ja maukkaalta. Pääsiäisenä nautitaan Maaritin pottuja ja tomaattipesto kuorutettua karitsaa. Ohje löytyy Viinimaailman sivulta. Iloista pääsiäisen odotusta! Sipi
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta setiltä - pitääpä tsekata tuo karitsaohjekin! Samoin teille - terkuin Maarit
Poista