Aurinko ei hellinyt tänä aamuna, mutta viis siitä. Aloitin jo eilen pihan putsaamisen, ja päätin jatkaa tänään heti aamusta, vaikka olikin aika kylmä ja pilvinen harmaus näytti alakuloiselta. Onpahan piha sitten hoidettu talven jäljiltä ja voi vain nauttia, kun aurinko taas ilmaantuu.
Kivikkokukat ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa, niillä onkin aurinkoinen ja lämmin eteläseinusta, missä ne leviävät kovaa vauhtia vuosittain. Tämä palleroinen, ruusunnuppuinen mehitähti on yksi kauneimmista.
Kun olin haravoinut ja lakaissut muutaman tunnin, oli aika siirtyä keittiön puolelle ruoanlaittopuuhiin. Kukkakaalipizza on pyörinyt blogeissa jo jonkin aikaa, ja olin hankkinut ainekset siihen jo valmiiksi. Se on todella helppo ja nopea tehdä – ja terveellinen; ei sisällä jauhoja ja päälle voi laittaa oman mielen mukaan aineksia. Tämä ohje on peräisin Terapiakokkausta -blogista. En laita ohjetta tähän, koska se löytyy tuon linkin takaa. Tämä pizza on vain niin älyttömän hyvää, että meillä aletaan tehdä sitä nyt säännöllisesti. Huvittavaa on se, ettei mieheni ole mitenkään erityisesti kukkakaalin ystävä. Itse asiassa hän ei olisi edes tiennyt mistä pohja on tehty, ellen olisi hehkuttanut sitä etukäteen. Mutta kyllä maistui molemmille!
Sen verran pohjan ohjeesta, että en esikäsitellyt kukkakaalta mitenkään. Käytin vain kukinnot, ja jauhoin ne monitoimikoneessa. Heitin ne ensin blenderiin, mutta se ei onnistunut, kone vain kuumeni ja massa jäi sinne pohjalle pyörimään isoina palasina.
Tein pikaisesti pohjan ollessa uunissa tomaattikastikkeen Muttimurskasta (valkosipuli+yrtit), lisäsin teelusikallisen punaviinietikkaa, oreganoa ja valkosipulia. Normaalisti lisään siihen aina vähän sokeria, mutta nyt jätin sen pois. Päälle laitoin serrano-kinkkua, tuoreita herkkusieniä siivuina, lehtikaalta, mozzarellapallon ja vähän punaista chiliä. Päälle vielä reilusti emmentalraastetta.
Sitten valmiin pizzan päälle runsaasti rucolaa. On ihan mielettömän hyvää! Ja kiitos Maijulle vinkistä, jos luet tätä :o)
En tee yleensä jälkkäreitä, sillä ollaan totuttu kiehauttamaan ruoan jälkeen espressot ja sen kyytipojaksi keksit. Nyt ei syödä keksejä, sillä yritämme olla parisen viikkoa ilman valkoisia jauhoja ja sokeria, joten olikin vähän miettimistä millaista hyvää taikoisi ilman niitä. Kaapissa oli rasvatonta maustamatonta jogurttia, ja lorautin sitä lasin pohjalle. Sitten pilkoin haarukalla mangopaloja ja banaania, lisäsin ne jogurtin päälle ja sitten vielä mansikoita ja chiasiemeniä. Purutuntumaksi paahdoin pannulla manteleita. Banaani toimii kyllä hyvin makeuttajana, eikä kaivannut sokeria yhtään.
Kuvasin jälkkärit näiden Samujin Haville suunnittelemien servettien kanssa. Luin näistä jo joulun tienoilla, mutten löytänyt niitä silloin mistään. Tänään sitten onnisti ja nappasin ne mukaani ruokakaupasta. Tykkään kovasti niiden syvänsinisestä väristä ja kivasta pehmeästä graafisesta kuviosta.
Eikös se olekin niin, että kun on jokin deadline, niin saa tehtyä asioita rivakasti? Näin kävi pihankin kanssa. Vielä on hiukan hommaa, kun keräilen nurmikolta talven aikana pudonneet oksat ja parannan kukkapenkkejä kompostilla, mutta niitä ehtii tehdä myöhemminkin. Nyt voi katsella ympärilleen jo vähän levollisemmin mielin.
Puuhakkain terkuin Maarit
Tuuli - Lumo Lifestyle
Deadline on se paras muusa…
Kauniit mehitähdet. Olen joskus ajatellut laittaa parvekkeelle kesäksi vain yrttejä ja mehikasveja, mutta aina kuitenkin sorrun kukkiin.
Maarit / Sopusointuja
Niin, jotenkin sitä kaipaa aina kesäksi kukkaloistoa, vaikka yrtit ja mehikasvit tuovat kaunista vihreyttä.
Anonyymi
Mustikanvarvut kukkaruukkuun on hyvä idea! Täällä etelä-Karjalassa pitää vielä odottaa malttamattomana puutarhahommia. Tänään lumi kyllä saa kyytiä,kun vettä tihuuttelee. Pizza näytti herkulliselta. Sitä on kokeiltava viikonloppuna. / Helena
Maarit / Sopusointuja
Ne ovat myös aika edullisia ;o) Mukavaa viikonloppua ja toivotaan, että se lumi ymmärtäisi jo väistyä kevään tieltä…
Celia C
Pizza näyttää oikein hyvältä – ompas mieleiset päällisetkin 🙂 Täytyypä testata.
Tein muuten pääsiäisenä pääsiäisperunoitasi ja kyllä maistuivat – kiitos reseptistä.
Maarit / Sopusointuja
Voi, kiva että perunat maistuivat; eikös ollutkin helppo ohje? Mukavaa viikonloppua!
Anonyymi
Kiitos, kiitoksista, Maarit! Seuraan säännöllisesti kivaa blogiasi ja saan sieltä vastavuoroisesti itse hyviä vinkkejä. Ahh, olet taas ollut niin ahkera…Terveisiä ja hyviä synttäreitä! Maiju
Maarit / Sopusointuja
Kiitos Maiju! On kiva pitää pitkästa aikaa isommat kekkerit. Joo, välillä puuhastelen pitkin päivää kaikenlaista, ja välillä taas lorvin ja luen… Se tunne, että saa päättää ilman aikatauluja mitä tekee <3!!
Anonyymi
Hei, ihania kuvia! Itsellänikin vähän samanlaista ruokavaliota nykyään, ja siksi haluankin vinkata uudesta suursuosikkiherkustani: tuoreita taateleita päällystettynä suolattomalla ja sokerittomalla maapähkinävoilla. Yksi tai kaksi taatelia maapähkinävoinokareella lounaan jälkeen kahvin seurana eikä muuta herkkua mieli tee.
Susanna
Maarit / Sopusointuja
Hei Susanna! Todella hyvä idea, ei ole tullut mieleenikään – ostan niitä heti huomenna. Voi että, uskon että maistuu miehellekin ;o) Ja vinkkaa ihmeessä muistakin hyvistä herkuista tai ruoista.