sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

2 X PEHMEYTTÄ LUONNOSTA (+vinkki jaloille)

Rakeita rapsahtaa ja räntää rätvättää, mutta silti on hyvä ajatella hiukan vartalon ja jalkojenkin kuntoa. Kyllä ne sukat voi jossain vaiheessa heittää pois täälläkin...

Olen testannut kahta ihanaa luonnonöljyä kevään mittaan: Okabo Organics 100% Pure Argan Oil ja Dr. Hauschka Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil, ja tässä on omia kokemuksiani näistä pehmentävistä ihanuuksista.


Okabo Organicsin Argan Oil on 100% öljyä, ja sisällysluettolossa on vain tämä yksi raaka-aine.  Ei mitään muuta. Se on siis 100%:sti luomua, marokkolaisista Arganpuun hedelmistä tuotettua kylmäpuristettua neitsytöljyä. Ajatus siitä, että laitat ihollesi puhtainta öljyä ilman hajusteita tai lisäaineita, tuntuu hyvältä ja alkaa kiinnostamaan yhä enemmän. Käytän itse tätä pääasiassa vartalolla, mutta se soveltuu hyvin myös kasvoille ja hiuksille. Tämä öljy oli ihanan runsaan oloista, pehmeää iholla, imeytyi juuri sopivasti mutta jätti super-kosteutetun pinnan jälkeensä. Suuri plussa 50 ml muovipullosta, jonka voi pakata myös käsimatkatavaroihin. Lisätietoa öljystä täältä.

Dr. Hauschkan Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil tuoksuu huumaavan sitruunaiselta. Niin ihanalta, että levitän sitä käsillekin tuon tuosta ihan vain nuuhkiakseni sen taivaallista tuoksua (olen myös käsivoidefriikki, ja siksi rakastan käsissänikin öljytunnetta), joka vie ajatukset Thaimaahan. Tämä virkistävä ja hoitava vartalounelma on auringonkukkaöljypohjainen, ja se lupaa myös kiinteyttä vartalolle.  Itselleni tärkein juttu ovat luonnosta peräisin olevat ainesosat sekä vartalon ihon saama hellivä kosteus, joka karkottaa kuivuuden. Erityisen ihanalta öljy tuntuu vartalonkuorinnan jälkeen, tätä pehmeämpää tunnetta ei saa juuri muulla keinoin. Lisätietoa täältä.
VINKKI: Kosmetiikan sekakäyttäjä on jälleen tehnyt omia kokkauksiaan ;o).  Haluan karkottaa talven jälkeisiä jalkojen kuivumia, ja aloitin tällaisen kuurin suihkun yhteydessä: kuorin jalkani pesun jälkeen kuorintavoiteella, sitten hankaan kuivia kantapäitäni hyvin kevyesti hohkakivellä.  Lopuksi tirautan pari pisaraa öljyä kämmenpohjaan, ja sekoitan siihen kunnon määrän jotain rasvaista voidetta, mitä on jäänyt purkkien pohjalle. Hieron oman spa-ylellisyyteni kuivatuille jaloille - ja sitten paras kohta: jalkaan Ecotools'in bambusukat, joiden suloisessa lämmössä öljyvoide saa pehmentää jalkojani kaikessa rauhassa. Tätä voi kutsua suorastaan jalkojen uudestisyntymiseksi.  Kannattaa kokeilla - myös käsille!

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

-Maarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti