torstai 21. huhtikuuta 2016

KIRPPISKIPPOJAVirpi Miettinen ja Monsieur Mosse myivät tavaroitaan Hietsun kirppiksellä Helsingissä jo kesällä -84. Kauniin Virpin muistatte varmasti, mutta entäs Mossen?  Hän oli meikkitaiteilija, ja tiuhaan seurattu värikäs mediapersoona.  Muistan, miten hienoa oli nähdä julkkikset 'elävänä' ja vielä myymässä omia tavaroitaan torilla!
Luulisin, että suunnilleen noihin aikoihin kirppistouhu sai Suomessa kunnolla alkunsa. Tyttäreni oli silloin puolivuotias, ja jo silloin aloitin itsekin ahkeran kiertelyn kirppiksillä; ostin hänelle leluja ja vaatteita sekä kirppiksiltä sekä käytettyjen lastenvaatteiden liikkeistä ja kävin itsekin myymässä vuosikausia. Nyt on into lopahtanut myymisen suhteen, mutta käyn edelleen aktiivisesti kiertelemässä niissä.  Parhaita aarreaittoja ovat olleet maaseudun osto- ja myyntiliikkeen tyyppiset hallit; niissä on useinmiten hintataso vielä kohdallaan ja voi tehdä vaikka mitä löytöjä.

Meillä elävät sopusoinnussa uusi ja vanha, ostettu ja kierrätetty.  Niissä elävät muistot, ne tuovat kotiin lämpöä, kerroksellisuutta, kiinnostavuutta, yksilöllisyyttä ja tarinoita. Ja hirveän hyvä mieli, kun on pulittanut niistä vain muutaman euron.

Nyt löysin pari vaaleaa keraamista ruukkua, hienon raidallisen kannun ja puisen kulhon.  Näin ne löysivät paikkansa meillä, tosin muutaman päivän kuluttua ne voivat jo vaihtaa paikkaa...heh.

-Maarit

4 kommenttia:

 1. Ennen kiertelin kirppiksiä innokkaasti, nyt se on jäänyt vähemmälle. Tavaraa on jo nyt liikaa... Tosin tulevalla lomareissulla aiomme kierrellä "antiikkikatuja", pahoin pelkään, että jotain tarttuu mukaan. Maallakin pitää käydä parissa lähistön osto- ja myyntihallissa. Niistä olen tehnyt pari loistolöytöä muutamalla eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla niiden kouluamisessa on ihan oma jännityksensä; kulttuurit ovat niin erilaisia, että sieltä voi tosiaan löytää kaikenlaista kivaa. Matka taitaa olla jo lähellä - elämyksellistä reissua!

   Poista
 2. Ihania pieniä löytöjä olet tehnyt -nuorempana kirppistelin paljon mutta iän myötä jäänyt pikkasen vähemmälle koska tavaraa on jo liiaksi ja ei ole aikaa. Kierrättäminen, kirpputorit sekä huutokaupat ovat tätä päivää ja hyvä ekologinen vaihtoehto. Mieheni käy paljon huutokaupoissa ja sieltä löytänyt upeita designastioita plus talonpoikaishuonekaluja jotka mieheni entisöinyt. Ja ulkomaanmatkoilta on tarttunut mukaan kaikkea kivaa!! Kaiken ei tarvitse olla uutta ja vanha tavara tuo kivasti rosoisuutta & lämpöä sisustukseen! Toisen roska voi olla toisen aarre!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Meilläkin on tavaraa ihan riittävästi; nykyään se kiertääkin aina ensin tytär/poika/sisko/äiti -linjalla tarjolla ennenkuin siitä luovutaan...

   Poista