perjantai 29. huhtikuuta 2016

RAIDAN VIEMÄÄ

Nyt oli juuri niin aurinkoinen päivä, että kaivoin raitapaidat silityspinon uumenista. Se on vähän niin kuin siirtyisi talvirenkaista kesärenkaisiin, minä siirryn nyt raitapaitoihin.

Vasemmalta: Filippa K / Stadium / Saint James / Stadium / Uniqlo

Mietin, että koska oikein olen alkanut käyttää niitä - ihan tarkalleen en sitä muista, mutta jo  teinivuosina ostin ensimmäisen raitaneuleen.  Ja siitähän on aikaa... Sellaisen ranskalaistyylisen, missä oli kullanväriset ankkurinapit olkapääsaumassa. Muistatteko niitä? 


Raitaneuleet ja -paidat tekivät minuun käsittämättömän syvän, lähtemättömän vaikutuksen, ja siitä alkaen niitä on ollut vaatekaapissa. Nehän eivät ole edes menneet koskaan pois muodista, sillä ne ilmestyvät kauppoihin keväisin yhtä varmasti kuin lehdet puihin. Kesällä ne ovat ihanan raikkaita farkkujen tai sortsien kanssa. Ne toimivat loistavasti myös matkoilla, sillä niiden kanssa on aina huolitellun ja siistin näköinen. Käytin niitä kyllä myös töissä, tosin silloin päällä oli aina jakku tai nahkarotsi.
Kivoimpia ja pukevimpia ovat mielestäni pitkät tai hiukan vajaamittaiset hihat. Itse pidän ihan pelkistetyistä versioista, ilman mitään koristeita, painatuksia tai nappeja. Väreinä sinivalkoiset raidat toimivat aina, mutta vaaleanharmaa/valkoinenkin on vaihteeksi uuden ja fressin näköinen. Laadultaan parhaimmiksi olen havainnut ranskalaiset Saint Jamesin merimiespaidat sekä tosi edulliset Stadiumin paidat (viime vuonna hinta oli 9,90!). Stadiumeissa on mukana 5% elastaania, mikä tekee neuloksesta joustavan ja päällä kivan istuvia ja mukavia.

Näillä raidoilla mennäänkin sitten reippaasti kohti kesää. Pirskahtelevaa vappua kaikille!

-Maarit

2 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu toinen raitahullu, ja samalla tavalla minunkin ihastukseni alkoi jo kouluaikana. Kaapista taitaa löytyä parikymmentä eri versiota, lempparit ovat kuitenkin väriskaalassa sinivalkoinen. Ja ei kesä kyllä ala ilman raitaa!

  Aurinkoista viikkoa!
  Toivottaa Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäikäinen on ihastus sinullakin ;o). Lämpöistä viikkoa! T Maarit

   Poista