perjantai 15. huhtikuuta 2016

TUKAN TUPLAAJA

Miten se onkin niin, että tuntuu aina olevan vähän ongelmia hiusten kanssa.  Olipa ne lyhyemmät = menee itsepäisille kiharoille kosteudessa, pidemmät = vaarana tätitukkapörhöys föönauksen jälkeen tai siltä väliltä = ei saa kiinni, roikkuu otsalla. Näihin kaikkiin olen ainakin itse törmännyt vuosien varrella. Vaikka hiukseni ovat aika vahvat, ne ovat pesun jäljiltä karkailevan liukkaat.  Voi olla niinkin, että pesen liian hoitavilla shampoilla, jolloin jälkikäsittelytuotteetkaan eivät enää saa niihin ryhtiä ja pitoa.
Tärkeä pointti on myös se, että vähän pidempiäkin hiuksia kannattaa leikkauttaa ja muokkauttaa tasaisin välin, sillä hyvä malli ja oikea keventävä ohennustyyli antavat hyvän pohjan hiusten laittamiselle ja pysymiselle.

Onneksi on keksitty yksi mainio helpotus: kuivashampoo. Eikä kyse ole vain siitä, että sillä saa siirrettyä pesutarvetta päivällä, parilla eteenpäin. Luulisin, että moni käyttää sitä ihan muuhun tarpeeseen: se antaa ryhtiä, vaalentaa juuria ja tekee hiuksista hiukan karheammat, jolloin ne pysyvät kuosissa paremmin. Suihkuttelen itse sitä hiusten juureen, ja sen jälkeen vielä kevyesti koko päähän sellaisena päivänä, kun ei vielä halua tai jaksa pestä hiuksia.  Välillä käytän sitä myös pesun jälkeen puhtaisiin hiuksiin antamaan rakennetta ja pitoa. Olen muutenkin totutellut päänahkaani harvempiin pesukertoihin ja kuivashampoo on hyvä apu tässä hommassa.
Vakikäyttööni ovat valikoituneet Herbinan (=pihistä) ja Kloranen (=panosta) kuivashampoot. Molemmat hoitavat hommansa hyvin, eivätkä ne tuoksu liian voimakkaalta.  En voi ymmärtää, miksi joissakin on sellainen ärjy parfymoitu tuoksu, että se jää pyörimään nenän ympärille pitkäksi aikaa.
Mutta nyt on löytynyt näille voittaja: Lanza Healing Style Dry Texture Spray.  Se on lupaustensa mukainen monikäyttötuote: antaa volyymiä ja rakennetta, minkä itse huomasin niin, että saan laitettua liukkaat hiukseni ponnarille, niin että ne myös pysyvät.  Hiuksiin tulee ikäänkuin tarttumapintaa lisää, ja otsahiuksetkin pysyivät kivasti ihan sillä lailla kuin ne asettelinkin. Loistavaa! Suihke sisältää myös näkymätöntä puuteria (kuulostaa ihanalta), joka imee öljyisyyttä ja tekee hiuksista raikkaamman tuntuiset.  Tämä ei siis myöskään jätä valkoista puuteripintaa hiuksilleni.

Jotkut kuivashampoot tekevät tukasta niin tahmean, ettei harja meinaa mennä läpi. Tämä antoi selvää pitoa mutta myös kammattavuutta - ja olisikohan siinä jopa kiinnekin mukana? 
Sitten tämä on vielä iso pullokin, 300 ml, ja se on mielestäni muutenkin riittoisampi kuin tavalliset kuivashampoot. Siinä on mukana kaikki: normipäivänä ei tarvitse edes lakkaakaan. Kun vielä olisi minipullo saatavana matkoille, niin olisi kaikki hyvin.

Aivan huippu monikäyttötuote raikastamaan ja runsauttamaan hiuksia!

Olisi kiinnostavaa kuulla minkälaisia kokemuksia teillä on kuivashampoista.  Käytättekö niitä säännöllisesti? Entä mitkä ovat suosikkimerkkejänne?

-Maarit

8 kommenttia:

 1. Olen omissa hiuksissa todennut Cutrinin kuivashampoon hyväksi, samoin kuin EVOn. Molemmissa on selvästi hiuksia freesaava ja rasvaa imevä vaikutus, joka on just se, mitä minä kuivashampoolta ensisijaisesti haen. Tuo L´Anzan kuulostaa kyllä hyvältä, laitan vinkin talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivashampoo on mielestäni yksi parhaista innovaatioista mitä hiustuotteisiin on tullut, se helpottaa aidosti arkea.

   Poista
 2. Mulla on ollut jotain Lanzaa joskus ja se oli laatukamaa. Saako sitä vain kampaamoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saa vain kampaamoista, mutta myös ID Hair'in nettikaupasta...

   Poista
 3. Hei! Minäkin käytän Cutrinin kuivashampoota. Se on osoittautunut laadultaan hyväksi, mutta ennen kaikkea käytän sitä sen vuoksi, että se sopii tummahiuksiselle. Suurin osa kuivashampoista jättää vaaleaa väriä hiuksiin, mutta toisaalta en myöskään pidä tummille hiuksille tarkoitetuista tuotteista, joissa on väriä mukana. Täytyykin kokeilla tuota Lanzaa; jos se ei sovi brunetelle, voin aina antaa sen vaalealle tyttärelleni.
  Aurinkoista viikonloppua! Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei näkynyt yhtään ainakaan omissa hiuksissani, ja sen sanotaan sisältävän näkymätöntä puuteria, joten kannattaa kokeilla. Mukavaa alkanutta viikkoa Susanna!

   Poista
 4. Klorane on suosikkini, siinä on paras koostumus ja puhdistavuus. Sain vähän aikaa sitten testiin yhden kiinnikettä sisältävän kuivashampoon, mutta ainakaan omissa hiuksissani se ei tuntunut oikein hyvältä. Ystäväni taas kehui sitä kovasti. Erilaisissa hiuksissa eri tuotteet toimivat eri tavalla.

  VastaaPoista
 5. Näin on ja vain kokeilemalla löytyy omiin tarpeisiin sopiva tuote.

  VastaaPoista