perjantai 20. toukokuuta 2016

ESPANJAN HERKKU KESÄPÖYTÄÄÄN - Pimientos de Padrón

Kerrankin helppoa kuin heinänteko - ja miten koukuttavan herkullinen maku. Olen nähnyt useinkin, miten espanjalaiset napsivat näitä vihreitä pikkupaprikoita juomanpainikkeena, mutta jostain ihmeen syystä en ole tullut aiemmin maistaneeksi niitä. Palmassa söimme näitä useampaankin otteeseen, ja nyt ymmärrän, miksi sanotaan, että niihin koukuttuu.
Tästä tulikin vähän pakkomielteenomainen juttu sitten, kun piti löytää näitä chilipaprikoita täältä. Ensin googlasin löytääkseni jotain kommenttja, ja sieltä pääsin jäljille, että ainakin isoimmat marketit myyvät niitä. Etsin ensin tuloksetta irtomyynnistä, mutta sitten huomasinkin niitä (marokkolaisia) pakattuina 200g pusseihin Prismassa. Maku on hiukan vahvempi kuin espanjassa, mutta aika lähellä sitä oikeaa. Nämä eivät ole tulisia, vaikka nimi on chilipaprika.OHJE

Chilipaprikoita
Oliiviöljyä paistamiseen
Sormisuolaa

Näitä paistetaan muutama minuutti pannulla oliiviöljyssä, niin että saavat tummaa väriä ja pehmenevät hiukan. Valutin niitä sitten hetken talouspaperin päällä, niin että enin öljy imeytyi pois.  Sirottelin sormisuolaa päälle ja sitten onkin valmista. Sisällä olevat siemenet voi syödä myös - kannasta vain kiinni, ja syödään ihan sormin. Kuulemma joka 10. voi olla tulinen, mutta en ole kohdannut vielä yhtään. Näitä voi varmasti grillatakin ja sivellä sitten öljyllä.

Toimivat naposteltavina, tapaksina, pääruoan lisukkeina...

Aurinkoista viikonloppua!

-Maarit


4 kommenttia:

 1. Siis nämä ovat niiiiiin hyviä, todella koukuttavia kuten sanoit! Olen varmaan parin viikon sisällä syönyt itseni läpi neljän pussin näitä... Kesän takuuvarma hitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;o)) Nämä olivat inasen paprikaisemman makuisia kuin espanjalaiset; pitää vielä etsiä jos löytyisi jokin toinen versio niistä. Mullakin on jääkaapissa taas pussi odottamassa huomista...

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Yritettiin näitä joskus kasvattaa itsekin, mutta ei niistä kovin montaa ateriaa saanut. Enpä tullut ajatelleeksi, että näitä saisi ihan Prismasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpommalla pääsee tässä tapauksessa, kun kipaisee kauppaan...

   Poista