lauantai 14. toukokuuta 2016

PALMAN PARVEKKEET

Olen välillä kuvaillut jalkakäytävien kiveyksiä matkoilla ja välillä ovia. Ja nyt hullaannuin täällä parvekkeisiin.
Palman vanhan kaupungin talot ovat kaksi- tai kolmekerroksisia, ja lähes kaikissa on aivan mielettömän ihanat ranskalaistyyppiset parvekkeet. Ne ovat melko vähäeleisiä eikä niitä ole tuupattu täyteen kukkia. Vaikka kukat ovatkin mielestäni ihania, niin jotenkin tämmöinen yksinkertainen ja hillitty on kuitenkin niin kaunista. Oman lisänsä katukuvaan antavat pehmeän pastellinväriset talojen seinät. Ikkuna- ja parvekeluukut ovat aina tummia, ja sopivat yhteen muun värityksen kanssa. Villit sähköjohdot risteilivät miten missäkin pitkin seiniä. Monissa parvekkeissa oli myös tuulessa heiluvat valkoiset verhot, ja jäimmekin miettimään niiden tarkoitusta: ovatko ne tuulen-, valon- vai näkösuojat - vai kaikkia niitä? Joka tapauksessa ne antoivat ihanan välimerellisen fiiliksen katukuvaan, ja tyylikkyyttä rouheuteen.
Ah, miten voisinkaan siemailla hyvää viiniä noilla parvekkeilla auringon paistaessa ja tuulen tuivertaessa pehmeästi hiuksia.

Tässä oli ensifiiliksiä Palmasta, kerron seuraavassa kirjoituksessa enemmän itse kaupungista...

Ihanaa viikonloppua! Maarit

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! En ole koskaan Mallorcalla ollut, vaikka siitä on ollut puhetta jo vuosia sen jälkeen kun mies käväisi työmatkalla siellä. Pitäisi mennä vähän sesongin ulkopuolella ja asua juuri Palmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä lämpimästi suositella. Ota yhteyttä, jos olette menossa, niin voin antaa muitakin vinkkejä. Saari on monipuolinen ja helposti matkustettavissa ympäri vaikka viikon reissulla, ja silti ehtii pyöriä Palmassakin. Me ollaan oltu aina aiemmin mieheni kanssa syys-lokakuussa, ja silloinkin vielä n 20 astetta.

      Poista