torstai 9. kesäkuuta 2016

ILMAISIA KUKKIA

Toin vanhempieni mökiltä liiloja sireenejä kukkamaljakkoon ja siitä lähtikin inspiraatio kukittaa koti oman pihan kasvustolla.
Meillä on kolme pionia, ja niistä ensimmäinen ja pienin on jo kukassa; fuksianpunaisia palleroita on vain kaksi ja silti saksin ne molemmat ilman omantunnontuskia maljakkoon. Täällä niitä tulee katseltua paljon enemmän kuin pihalla.
Puhtaan valkoinen sireeni on mielestäni yksi kauneimmista. Kuinka voikaan yhdessä kukinnossa olla kymmeniä noin ihania pikkukukkasia! Harmi vain, että niiden tuoksu on hiukan nenää ärsyttävä ja voimakas.
Särkynyt sydän on kasvina hento, ihana heleän vihreän ja pinkin yhdistelmä. Niille olivat kapeasuiset pullot kuin tehty.
Päivänkakkarat poimin tienposkesta jo muutama päivä sitten, ja ne kestävät ihmeen hyvin maljakossa.
Olen onnistunut istuttamaan pihallemme vain alkukesästä kukkivia kukkia, ja loppukesä meneekin sitten nahistuneita varsia putsailemalla. Tarttis varmaan tehdä asialle jotain. Mutta nyt nautitaan tästä hetkestä!

Kivaa torstaita kaikille - kyllä se lämpökin siellä vielä tulee!

Maarit
9 kommenttia:

 1. Oman pihan kukat on kyllä kesässä parasta - ja ihan totta, että sisällä ne usein pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Monikaan ei vain raaski saksia niitä maljakkoon ;o).

   Poista
 2. Hei! Kauniita kuvia. Kysyisin tuosta mökkinne ulkoväristä. Tyylikästä mustaa, osaatko kertoa millä maalilla olette maalanneet hirsiseinät ja ikkunat? Tekisi niin mieli maalata meidän ruskea mökki mustaksi T.Marikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marikka! Mökki on grafiitinharmaa, vaikka näyttää mustalta ja siinä on käytetty Vinha sävyä V499. Ikkunat ovat mustat, ja ne on maalattu Vinhalla TVT 0202. t Maarit

   Poista
  2. Oi kiitos paljon vastauksesta!

   Poista
 3. Ai että! Tosi nättiä! ��
  T. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Suvi! Ihanaa viikonloppua sinulle! Maarit

   Poista
 4. Luonnonkukat ovat aikaisessa ja on miltei vaikeaa pysyä kyydissä mukana. Meilläkin täällä sisämaassa on kohta ruusut kukassa. Ajoitus on mainio, kun valkeat syreenit alkavat kuihtumaan. Kesäiloja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan, että mitä syksyllä kun kaikki kukkivat näin aikaisin...Mukavaa juhannusviikkoa sinulle! Maarit

   Poista