sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

JUHANNUS HARMAALLA HUVILALLA

Vietimme Juhannuksen täällä ystäviemme ihanassa harmaassa mökissä. Hurautimme sinne pienellä retroveneellämme muutamassa minuutissa. Matka on aina pieni jännitysmomentti, sillä meri näillä seuduilla on hyvin runsaskivinen.

Hyvin meni ja perillä odotti iloinen porukka ja kolme innokasta koiraa pyöri jaloissa makupaloja vaanien. Herkkuja piisasikin, sillä talon rouva oli jälleen taikonut pöydät notkeiksi ihania ruokia. Vaikka itse sanoikin, etten mää ny mitää ni ihmeellist laita... No, oli kuitenkin pyöräyttänyt cazpachon, fenkoliporkkanoita, parmesaaniparsaa, sillikaviaarileipiä, itsesavustettua lohta, ribsejä, perunasalattia... Kylä syötyy sai, kuten Poris on tapana sanoa, kun ruoka on erinomaista. Olen joutunut itsekin tässä vuosien mittaan tottumaan tähän tyyliin, että mitään ei kehuta ennenkuin viimeisessä hädässä.
Mökissä ja pihapiirissä on lämmin tunnelma, sillä siellä on yhdistetty taitavasti vanhat rakennukset ja uudisrakentaminen. Kaikki niemen rannat on otettu eleettömästi hyötykäyttöön käyttämällä vanhaa harmaantunutta puuta, ja auringon kierto huomioiden. Silti fiilis on moderni ja raikas.

No nyt kyllä tuli kehuttua ihan liikaa...mutta niin hauskaa oli, että aamuun asti meni.

Aurinkoista sunnuntaita!

Maarit

PS. Jos liikutte Porissa, niin käykää kurkkaamassa mökin omistajien sisustusparatiisissa Sisustus Deconellassa.


4 kommenttia:

 1. Upean näköinen lomaparatiisi. Rakennukset sopivat maisemaan todella hyvin. Ei nyt kehuta liikaa :). Oikein aurinkoista sunnuntaita. Täällä etelä-Karjalassa on tänään hellepäivä. Aivan ihanaa!! /.t. Helena

  VastaaPoista
 2. Se onkin tosiaan taito osata yhdistää kivasti vanhaa ja uutta rakentamista. Mukavaa kesäistä viikkoa! t Maarit

  VastaaPoista
 3. Viehättävät juhannustunnelmat ja ihanat koirakaveritkin mukana!

  VastaaPoista
 4. Voi tuota Suomen suvea. Mitkään hiekkarantaparatiisit eivät saisi houkuteltua Suomesta pois kesällä. Ne tunnelmat, tuoksut, valo. Kaunis mansikkapaikka ja mitkä herkut!
  Leena

  VastaaPoista