lauantai 18. kesäkuuta 2016

TYYLIVINKKEJÄ KESÄN JUHLA-ASUIHIN

Taannoin kyselin teiltä, minkälaisista asioista ja aiheista haluaisitte lukea blogissani. Yksi toiveista oli juhlapukeutuminen, ja nyt olikin sopiva hetki tarttua siihen, kun juhlimme pikku-palleron ristiäisiä viime viikonloppuna.

Olen jo vuosikausia tehnyt niin, että ostan juhla-vaatteen heti, kun törmään liikkuessani oman tyyliseeni sopivaan asuun. En edes muista, koska olisin viimeksi joutunut hikipäässä kiertelemään kaupoissa hakemassa asua johonkin tilaisuuteen. Näin vaatekaappiini on muodostunut muutamien luottoasujen varasto ja pyörittelen niitä juhlista toiseen. Niitä ei ole monia, mutta ne toimivat hyvin eri tilanteissa. Juhlavaatteeni ovat ehkä enemmänkin siistejä yleisasuja, joita koruilla, koroilla ja käsilaukuilla asustetaan juhlavimmiksi. Se ylellisin yksityiskohta niissä onkin kangas: suosin silkkiä sen ihanan ihotunteen ja kauniin laskeutumisen vuoksi. Pari viimeisintä, mitkä ovat näissä kuvissa, olen onnistunut löytämään ystävämyynnistä, joten hintakin on ollut mieluisa yllätys.

Mietin muutamia päiviä ennen tilaisuutta melko yleisellä tasolla mitä kaapissani on vuodenaikaa ajatellen, ja sen pohjalta ajan miettimään muita asusteita.

En ole yhtään sellainen tyyppi, joka valmistautuu muutenkaan tuntikausia tuleviin juhliin, ja niinpä päätinkin tehdä luettelon tärkeistä ja ei-tärkeistä asioista.

1. MITÄ EN KOSKAAN LAITTAISI PÄÄLLENI JUHLIIN (enkä muutenkaan)

Jakkupukua, kello- tai vekkihameita, sifonkia, tylliä... Ei mitään liian hörhöistä, koristeellista, rönsyilevää. Liian isoja telttamaisia vaatteita tai liian pieniä selvästi nuorille suunnattuja. Ihmeellisiä eläin- tai muita printtikuvioita.
Olen huomannut, että viihdyn juhlissa parhaiten yksinkertaisen tyylikkäissä tunika- tai mekkomaisten yläosien ja kapeiden mustien housujen yhdistelmissä. Vähiten ei asiaan vaikuta se, että olen kova palelemaan, mutta tyylini on muutenkin reipashenkinen ja yksinkertainen ripauksella naisellisuutta. Tällaisessa asussa on helppo ja mutkaton olla.

2. NÄMÄ OVAT JUHLIEN KUIN JUHLIEN LUOTTOASUNI

Tämä alla oleva asu on ollut päälläni useissa juhlissa. Yläosaa voi käyttää mekkona tai tunikana, ja siinä on kivana yksityiskohtana takaa pidempi helma. Takasauma on myös lähes vyötärölle asti auki, ja sauman reunoilla on hauskat 'liehukevekit', mitkä tekevät siitä kiinnostavan ja juhlavan. Itselläni tämäkin toimii luontevammin mustien kapeiden housujen kanssa kuin mekkona.

Yläosa on DAY Birger et Mikkelsenin tummansinipohjainen silkkimekko. Mustat housut ovat Zaran tukevan ryhdikkäät trikookankaiset pitkikset. Lämmikkeenä käytän jakkujen sijaan Balmuirin huiveja, ja illemmalla voi olla musta nahkatakki. 
Tämä harmaa/malva/musta yläosa on tämän kevään hankinta, myös DAY Birger et Mikkelseniltä. Tämä oli päälläni ristiäisissä ja sen kanssa olen käyttänyt niinikään mustia housuja. Kenkinä joko mustat sandaalit tai nudet korkkarit.
Ainoa kesäinen juhlamekko on tämä useita vuosia sitten Nizzasta ostettu Tara Jarmon. Ihastuin rekillä ensin sen väreihin ja ihanaan kukkakuvioon, ja kun sovitin sitä, niin mallikin oli kuin itselle tehty. Parasta tässä on kaunis laakea kaula-aukko, juuri oikea polvimitta sekä vyö, jossa on rusetti edessä. Tätä käytän lämpimillä ilmoilla ja säärten pitää olla ehdottomasti paljaat (ja iho mielellään ruskettunut). Ballerinat sopivat hyvin tämän mekon kanssa, mutta itse viihdyn paremmin sen kanssa korkkareissa, koska ne antavat jaloille pituutta.

3. KENGÄT JA LAUKUT JOKA TILANTEESEEN

Kiiltonahkasandaletit ovat kesäjuhlissa ihanat, niissä on naisellinen nilkkaremmi ja melko tukeva korko, joten niillä ei tarvitse sipsutella. Silti ne ovat sirot.
Nudet Geoxin korkkarit on ollut käytössäni jo useita vuosia, ja silti ne kuuluvat edelleen suosikkeihini. Nudenväriset kengät antavat lisäpituutta, mikä ei ole haitaksi...
Käsilaukuista musta MiuMiun kirjekuorimalli ja vihreä pieni Furla täydentävät muuten yksinkertaiset asut ripauksella ylellisyyttä. Olen hankkinut vuosien mittaan muutaman nahkaisen merkkilaukun, eikä tarvitse juuri koskaan päivitellä sitäkään, ettei löydy sopivaa laukkua asuun. Säästää aikaa ja hermoja kummasti. Näitä lainailee tyttärenikin, joten hyöty ja ilo on kaksinkertainen.


4. OIKEAT MITTASUHTEET

On tärkeää käyttää sellaisia vaatteita, missä on juuri itselle sopivat mittasuhteet ja oikea koko.
Se on vähästä kiinni, että näyttääkin paljon lyhyemmältä, tai muutaman kilon tukevammalta - tai paljon vanhemmalta...
Ei kannata pelätä tyköistuvuuttakaan, kunhan koko on oikea. Siis ei liian iso tai liian pieni! Kannattaa pyytää myyjältä apua koon arvioinnista, mikäli itse epäröi.
Samoin väärä helman pituus voi tehdä joko liian mummomaisen tai liian tyttömäisen lookin. Kumpikaan ei imartele aikuista naista.

5. AVOIN KAULA-AUKKO TEKEE IHMEITÄ

Kauniisti avoin kaula-aukko pukee useimpia aikuisia naisia, antaa efektin lisäpituudesta ja vähentää optisesti kaula-leuka-alueen 'roikkuvaa' ilmettä. Ja ennenkaikkea on raikkaan näköinen verrattuna korkeisiin kauluksiin tai liian tunkkaisesti huivilla peitettyyn kaulaan. Sanotaankin, että avoin kaula-aukko on aikuiselle paras liftingefekti!
Seksikkään avoinainen kaula-aukko on sitten ihan kokonaan juttu, eikä mun juttuni.

Itseäni ei haittaa ollenkaan se, että joku on jo nähnyt minut näissä vaatteissa aikaisemminkin. Sekin on itse asiassa osa tyyliä, harkiten rakennettua vaatekaappia.

Parin päivän kuluttua kirjoittelen juhliin valmistumisen kauneusnikseistä. Olkaapa kuulolla ;o)

Sateesta ja myrskystä huolimatta mukavaa viikonloppua,

Maarit

8 kommenttia:

 1. Erittäin tervetulleita vinkkejä, kiitos! Pähkäilen juuri rentoihin kesähäihin pukeutumista. Olen aika paljon samantyyppinen pukeutuja ja löydän yleensä omasta kaapistani sopivan yhdistelmän mustia housuja ja usein mustavalkoista tunikaa. Nyt haluan kuitenkin astetta juhlavamman asun. Tästä jutusta tuli mieleen, että voisin teettää jonkun ihanan kesäisen polvimittaisen tunikan/mekon ja pukea sen kapeitten housujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait inspiksen itsellesi :o))! Mukavaa viikon alkua!

   Poista
 2. Kiitos paljon hyvistä ja selkeistä vinkeistä, odottelen innolla seuraavaa postaustasi meikkijutuista.
  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos jos näistä vinkeistä oli iloa ja olivat selkeät, joskus itsestä tuntuu että paasaan asioista ;o) Samoin sinullekin!

   Poista
 3. Todella hyviä vinkkejä aikuisen naisen juhlapukeutumiseen. Kiitos paljon! Hyvää juhannusviikkoa sinulle! /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Nämä ovat kehittyneet vuosien mittaan kokemuksella, ja olen tietty ollut niin kiinnostunutkin muodista ja tyylistä. Kiitos samoin sinulle, toivotaan että sateet ymmärtävät siirtyä muille maille ja saadaan lämpöä!

   Poista
 4. Tässäpä tulikin oikein hyviä ja käyttökelpoisia vinkkejä, kiitos paljon! Kiva olisi nähdä ko. vaatteita päälläsikin. Itse en tunne oloani mukavaksi liian pyntättynä ja tykkään melko yksinkertaisista ja selkeistä vaatteista, joilla on käyttöä muutenkin kuin juhlissa. Ns juhlavat juhlavaatteet jäisivät käyttämättä. Ja juurikin laukuilla, kengillä ja koruilla saa asusta juhlavamman. Olen useammatkin talvijuhlat mennyt mustilla housuilla ja erilaisilla yläosilla, niissä vain olo on mukava.
  Sinulla on kiva blogi ja mukavaa, että aiheita on laidasta laitaan ja aikuisen naisen näkökulmasta. Kauneusniksejä odotellen. Hyvää sunnuntain jatkoa! t. Marikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marikka! Ja kiitos mieltä lämmittävästä viestistä. Olen miettinytkin mikä olisi luontevin tapa kuvata vaatteita; pitäisi olla kuvaaja joka ottaisi niitä päälläni, mutta pistetään korvan taakse. Hyvää juhannusviikkoa sinulle!

   Poista