torstai 14. heinäkuuta 2016

MATKALLA JOSSAIN SUOMESSA...

Olemme reissanneet muutaman päivän aikana lähes 1000 km melkein itärajan tuntumasta länsirannikolle. Tämä oli meille harvinainen kierros, sillä yleensä vietämme kesän tiiviisti mökillä. Näihin päiviin sisältyi paljon kivoja tapaamisia sukulaisten, tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Ja niin paljon on valvottu kesäöissä, että vieläkin tuntuu olevan hiukan univelkaa.

Vietimme ensin viikonloppuna Rantasalmella isolla porukalla kummityttömme rippijuhlia. Juuri sinä päivänä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja loi lämmittäviä säteitään juhlijoille ja upeaan maalaismaisemaan. Ja kummityttö oli raikkaan kaunis viilettäessään pitkässä sinisessä mekossaan.


Sieltä hurautimme Päijänteen eteläpuolitse Ruotsalaiselle, tyttären perheen saarimökille. Poikani ajoi sinne myös yhdeksi yöksi; harvinainen tilanne nykyään, että olemme kaikki koossa muulloinkin kuin juhlissa. Päivät hurahtivat fiilistellen, kokkaillen ja saunoen. 


Asikkalasta matka jatkui länsirannikolle, omalle mökille. Säätä on tarkkailtu tänä(kin) vuonna herkeämättä niinkuin täällä merenrannalla on tapana. Tänä vuonna sillä on ollut entistäkin suurempi merkitys, kun ilmat ovat olleet niin epävakaiset. Aurinko on kyllä paistanut, mutta useinmiten silloin on myös tuullut. Vain parina päivänä on voinut syödä ulkona, eikä vielä yhtään kertaa ole päässyt veneilemään tyynellä ja aurinkoisella ilmalla.
Poikani kävi jo tullessa perhokalassa, ja saikin mojovan siikasaaliin, mistä saimme herkullisen grilliaterian illalle.
Nyt on taas aikamoinen myräkkä, mutta sopiva keli miehille: toinen lähti Yyteriin surffaamaan ja toinen kalaan.
Minä jäin viettämään hiljaiseloa mökille, kirjoittelen blogia, sometan monen päivän jälkeen - ja voin hiukan valmistella illallisjuttujakin sitten myöhemmin...
Aurinkoa odotellen, Maarit


4 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia ja mukavia tunnelmia! Sää nyt on mitä on, enemmän sadetta kuin toivoisi, mutta kesä on silti. Kotimaassa ajelu paikasta toiseen on minusta ihana parasta kesällä. Näkee kaunista maata, tapaa tuttuja ihmisiä ja tekee kesäisiä asioita.

  Sitä aurinkoa odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Uudet maisemat ovat virkistäviä ja kesällä on niin kaunista maaseudulla. Ja edelleen tuulee niin että tukka lähtee...

   Poista
 2. Kyllä se hellesääkin vielä tulee, näin uskon. Ainakin Helsingissä oli tänään kiva, aurinkoinen sää. Siitä nautittiin, eikä ajateltu huomiseksi lupailtua sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmasti onkin. Nautitaan siitä mitä on; nytkin täällä on oikein myrskytuuli, mutta on sopiva ilma puuhastella pihallakin...

   Poista