perjantai 1. heinäkuuta 2016

MIELENRAUHAA MAISEMASTA

Kuva-arkistoani selatessa rupesin miettimään tätä rantaamme, sen merkitystä ja tärkeyttä. Juuri missään muualla ei tunne ja näe yhtä selkeästi vuodenaikojen muutosta, säätilan heilahduksia, luonnon heräämistä. Tämä on paras paikka mökillämme rauhoittua ja pysähtyä.


Talvella voi ihastella loputonta valkoista lumipeitettä. Keväällä on oma viehätyksensä odotella jäiden sulamista niin että pääsee pulahtamaan veteen. Kesän kynnyksellä maisema alkaa vihertää pikku hiljaa. Veden pinta vaihtaa väriä auringonpaisteen ja tuulen myötä. Tyynellä horisontissa siintävät kangastukset ja lähisaaret heijastuvat peilipintaan. Myrsky muuttaa hetkessä maiseman tummanpuhuvaksi ja uhmakkaaksi. Merisumu, joka ilmaantuu aina yhtä yllättäen, hävittää maiseman kokonaan näkyvistä, ja tuntuu kuin katselisi valkoista seinää.

Eilen illalla mieheni jäi katsomaan jalkapalloa saunan jälkeen, ja menin itse taas rannalle iltapalalle. Lokit ja tiirat lentelivät, kirkuivat ja syöksivät kalastamaan. Joutsen lipui iltauinnillaan. Hanhipesueet kiertelivät rantoja pitkin ja poikaset juoksivat vettä pitkin emojen perässä. Katselin lintujen touhuja ja nuuhkin meren tuoksua - jälleen tämä maisema pysäytti ajatukset ja rauhoitti mielen.

Mukavaa viikonloppua!

Maarit

6 kommenttia:

 1. Hienosti tunnelma muuttuu vuodenaikojen mukaan!

  VastaaPoista
 2. Sielu lepää ja mieli rauhoittuu levollisessa maisemassa vuodenaikojen mukaan. Vanhemmiten osaa arvostaa näitä yksinkertaisia asioita todella paljon. Oikein ihanaa viikonloppua! /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja monesti ne pienet hetket ja pienet asiat ovat merkitykseltään suurimpia. Samoin sinulle! t Maarit

   Poista
 3. Oi mika paratiisi! Upeat kuvat :)

  VastaaPoista