maanantai 4. heinäkuuta 2016

MURUNEUROOTIKON MURHE

Mökin keittiö ei ole kovin vanha; teimme ison remontin viitisen vuotta sitten, jolloin mm. keittiö siirrettiin vanhan saunan tilalle ja uusi sauna rakennettiin rannalle.
Laitoimme silloin jostain ihmeen päähänpistosta tumman, lähes mustan, keittiötason.  Ja se osoittautui suureksi virheeksi. Meillä ei ole vesijohtoa, joten käytämme merivettä monenlaiseen pesuun keittiössä. Merivesi ja tummat tasot ei ole hyvä yhdistelmä, sillä suola jätti vaaleat jäljet pinnalle. Ja vaikka kuinka yritti toimia harkitusti, muruja ja kaikenlaista pientä roskaa ilmestyi tasoille koko ajan, pinta näytti aina epäsiistiltä ja huusi pyyhkimistä.
Mielessäni oli jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus vaaleammasta ja helppohoitoisemmasta tasosta...

Nyt otin asian alkukesästä esille, eikä onneksi tarvinnut kauaa maanitellakaan, kun jo olimme Ikeassa hakemassa uutta ratkaisua. Täällä talven kylmänä olevassa asumuksessa meri-ilma ja suola tekevät tehtävänsä, eikä kannata mitään liian vaikeasti hoidettavaa tai kallista edes harkitakaan. Löysimme ihanan ja hyvin aidon näköisen vaalean harmaan betonijäljitelmätason. Sen pinta on hillityn mattainen ja kauttaaltaan betonille tyypillisen kuvioinen, missä ei näy roskat eikä roiskeet. Ryhdyimme toimeen Juhannuksen aatonaattona, ja keittiö ja koko kämppä menikin hetkessä täysin sekaisin. Aloin olla hiukan epätoivoinen saammeko sitä sen päivän aikana kuntoon, mutta taso oli asennettuna muutamassa tunnissa.


Kokonaisuus on nyt paljon valoisampi ja raikkaampi kuin ennen. Myös puhdistaminen on helppoa, murut eivät näy eikä pinnalle jää pyyhkimisestä minkäänlaisia raitoja. Muruneurootikkokin voi ottaa rennosti ja on kiitollinen remonttireiskalle.

VINKKI
Tason alla on niinikään Ikean teräksinen avohylly, ja se oli saanut aikalailla ruostetäpliä. Puhdistin sen ensin teräsvillalla, ja päätimme kokeilla sen öljyämistä ihan tavallisella hajusteettomalla huonekaluöljyllä. Se jätti kiiltävän ja todella siistin pinnan, mikä ei tunnu lainkaan öljyiseltä. Saman käsittelyn sain myös keittiössä oleva teräksinen tarjoiluvaunu. Aika näyttää estääkö se ruostumisen.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Maarit

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ja niin tykkään tuollaisista nopeasti valmiiksi jutuista.
  Musta ja valkoinen ovat vaikeita niin pöytinä kuin lattioina - harmaita hiuksia aiheuttavia, koska kaikki murut erottuvat... Harmaiden hiusten sijaan siis harmaita tasoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja olen miettinyt sitäkin, että vaikka valkoinen lattiakin olisi tavallaan kaunis, ei kannata miettiäkään sitä suuren työn vuoksi. Mennään siis harmaalla!

   Poista
 2. Oikein hyvältä näyttää ja tila näyttää todella valoisalta! Onnistunut valinta. Hyvää alkanutta viikkoa,joka näyttää kyllä olevan aika sateinen. Mihinhän,se lämpö ja aurinko karkasivat :). /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitios! Toivotaan, että tämä matalapaine siirtyisi muille maille, ja lomalaiset voisivat nauttia ilman että pitää tuijotella sääkarttaa alvariinsa ;o)

   Poista