torstai 4. elokuuta 2016

KASVUPYRÄHDYS

Sutipuu on lymynnyt kodissamme jo muutaman vuoden. Siinä on kivasti letitetty runko, ja ostettaessa hyvin tuuhea latvusto. Eikä mennyt aikaakaan, kun yksi haaroista otti valtavan kasvuspurtin, ja se kasvoi muutamassa kuukaudessa lähes kattoon. Siinä vaiheessa uusia lehtioksia oli jo kasvanut juurelle, puolessa välissä oli se alkuperäinen tupsu ja kattoa hipoi vielä kolmas kerros upeita vihreitä uusia lehdyköitä. Korkeutta oli n 2 metriä.

Maaliskuu 2016
Tänä keväänä se sitten romahti ihan täysin, ja ehdin jo ajatella, että se kuolee kokonaan. Keräsin joka päivä lehtiä lattialta, ja jäljelle jääneetkin muuttivat väriään heleän vihreästä kalvakkaaksi harmaan vihertäväksi. Pitkä latvaoksa tiputti joka ikisen lehden ja lopulta katkaisin sen kokonaan pois. Jatkoin silti kastelemista ahkerasti samaan malliin kerran viikossa, kunnon lannoitteen kera.

Heinäkuu 2016
Olemme olleet kesän mittaan pitkiä aikoja pois kotoa, jopa 3 viikkoa yhteen menoon, eikä kukaan ole ollut kastelemassa sitä. Ja tämmöinen vehreä puska siitä oli kasvanut, kun sai olla kotona kaikessa rauhassa, ilman minkäänlaista hoitoa! Näin rehevä se ei ollut edes uutena. Nyt sillä on kaksi suosikkipaikkaa kotona: olohuone ja makkari, ja sitä viedään huoneesta toiseen muuttuvan sisustusinnon mukaan.

Vaeltavatko teillä kukat paikasta ja huoneesta toiseen?

-Maarit


10 kommenttia:

 1. Minullekin sopivat parhaiten kasvit, jotka nauttivat hoitamattomuudesta. Vanhin orkideani on tuparilahja 15 v. takaa, koskaan en ole lannoittanut tai vaihtanut ruukkua ja kastelenkin kun muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihmetellyt, kun muut saavat orkideat kestämään ja kukkimaankin uudelleen. Toki voi olla että pitäisi olla kärsivällisempi, sillä heivaan sen menemään siinä vaiheessa kun se on kukkimisensa kukkinut... Mutta 15 v!

   Poista
 2. Moi, pahoittelen, menee ihan aiheen sivuun, mutta pakko kysyä jo aikaisemmin ihailemastani valkoisesta tupsupäiväpeitteestä: mistä se on hankittu? Terveisin Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä haittaa. Kiva vaan saada vuoropuhelua! Se on tietääkseni Artekin valikoimassa aikoinaan ollutta puuvillakangasta, mistä on ommeltu peite. Googlasin pikaisesti, enkä onnistunut löytämään sitä. Se on kätsy, koska on ohut ja siten helppo levittää päälle, ja myös pitää viikattuna sekä pestä...

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Se on tosi kiva, harmi ettei enää löydy. Olen tainnut nähdä jollakulla samasta kankaasta verhot, nyt kun tarkemmin muistelen. Ihanaa viikonloppua! Maiju

   Poista
 3. Meillä kukkii aina kesäloman jälkeen anopinkielet. Saavat olla lähes kaksi kuukautta rauhassa, ilman hoitoa ;) kun kastelukausi taas alkaa, niin hetken päästä kukkivat.

  VastaaPoista
 4. Upea tuo tiiliseinä ja penkki sen edessä! Juuri sellaista tunnelmaa, josta haaveilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on meidänkin mielestämme tämän asunnon 'helmi' - kiitos Suvi!

   Poista