maanantai 8. elokuuta 2016

SAUNALLA TAPAHTUU TAAS


Me ollaan vähän outoja saunojia, sillä kotona ollessamme saunomme ehkä kerran kuukaudessa. Täällä mökillä sen sijaan joka ikinen päivä. Saunan lämmittäminen on meille päivittäinen rituaali, se on rentouttavaa ja rytmittää mökkipäivän kulun. On vain niin hieno hetki kantaa vettä merestä, sytyttää tuli ja tuntea savun tuoksu nenässä. Saunalla vierähtää pitkiäkin aikoja maisemaa tuijotellen ja ihaillen.

Tänään tosin tuoksut lensivät tuulen mukana ihan muihin maisemiin. Kuvasin ensimmäiset kuvat aamupäivällä, kun oli vielä aurinkoisempaa. Iltaa kohden myrsky yltyi rajusti ja meri velloi ärhäkkäästi heitellen vaahtopäitä pitkin laituria ja uimapaikkakin hävisi kokonaan. Meren väri muuttui tummanvihreäksi, ja iltataivas oli aivan uskomattoman hieno, kun aurinko loisti tummien pilvien takaa.

Jälleen saatiin nähdä mieletön maisemataulu!

-Maarit
10 kommenttia:

 1. Uskomattoman ihana maisema. Suorastaan vangitsevia kuvia, kiitos niistä. Olen jonkin aikaa etsinyt merenrantapaikkaa, jossa olisi juuri tuollaista puhdasta kauneutta. Samalla tavoin yksinkertaiset rakennukset ja laiturit, jotka eivät varasta luonnonympäristön voimaa. Jatkan etsintää, sinulle toivotan antoisaa rantaelämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :o) Tämä on vanha sukupaikka, ja on aina ollut tiheä pusikkoranta. Kun tämä siirtyi meille, raivasimme pari vuotta oikein urakalla, että saimme edes rannan näkyviin. Ja olen samaa mieltä kanssasi, että yksinkertainen on kaunista. Onnea ja jaksamista etsimiseen ja mukavaa kesän jatkoa!

   Poista
 2. Just tuollaisen rantasaunan, josta pääsee iisisti mereen, haluaisin - sitten kun voitan sen lottovoiton (mitä en voi voittaa, kun en koskaan lottoa!!?? ;) ). Mutta jollainen siis itse myös haluaisin olla, jos olisin rakennus. Tällaista outoa höpisin omassa aikuiset ystäväni-kirja postauksessani...
  Wau, olen sanaton! Nauttikaa tuosta - ja niinhän te nautittekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska vertaus; ja kuulostaa hyvältä! Pitää mennä katsomaan mitä muuta olit kirjoittanut...

   Poista
 3. Kaunista, kaunista! Kyllä noista kuvistakin näkee, että merta kannattaa kunnioittaa!
  Ihanaa elokuuta ja toivotaan, että saadaan niitä ihania, lämpimiä elokuun iltoja!
  Arja-Leena

  VastaaPoista
 4. Aivan uskomattoman upeita kuvia....meri!!
  Pirkkis

  VastaaPoista
 5. Mitkä ihanat maisemat! :) Mökillä sitä saunoo kyllä aina mielellään. Ja tuollaisissa maisemissa ehdottomasti! ;)

  VastaaPoista