torstai 25. elokuuta 2016

TYYLITÖN KOTI

Olen monesti miettinyt mitä vastaisin, jos pitäisi luonnehtia oman kotimme tyyliä. Meillä ei ole modernia, eikä skandinaavista. Ei etnistä, valkoistakaan. Klassinenkaan kotimme ei ole, sillä itse miellän siihen jollain tapaa designin. Onpas vaikeaa.

Muutama päivä sitten sain tilaisuuden olla mukana Ikean uuden kuvaston lanseeraustilaisuudessa. Teemana oli 'ihanaa olla kotona', ja samalla juhlittiin myös Ikean 20-vuotistaivalta Suomessa. Miten olikaan valtavan korkeasta ja karusta hallista saatu niin kotoisa, kutsuva ja kaunis!

Tilaisuudessa esiteltiin myös uudet limited edition -mallistot Sällskap ja Svärtan. Erikoismallistoista onkin tullut jo niin suosittuja, että niitä osataan jo odottaa ja pitää olla nopea, että ehtii nappaamaan niistä omat suosikkinsa, sillä ne kuulemma myydään loppuun alta aikayksikön. Viime vuonna minuun kolahti Ilse Crawfordin Sinnerlig -mallisto, ja hankin silloin alakerran huoneisiin isot bambuvalaisimet. Nyt olisi niin paikka mustalle kapealle Björknäs vitriinille, joka vihdoin tuli Suomeen...Mutta takaisin kotiin. Vaikka kotimme onkin tyylitön tyyliltään, on se silti rakas. Se on paikka, missä viihdytään, mikä kutsuu tuoksuillaan, minne voi piiloutua hälinältä ja nauttia täydellisestä hiljaisuudesta. Hyvästä arjesta. Siellä on esineitä ja huonekaluja, mitkä tuovat mieleen tarinoita ja muistoja menneisyydestä - meistä. Vuosien saatossa hankittuja. Kerroksellisuutta. Uutta ja vanhaa.
Emme mieti kovinkaan paljoa sisustamisen suhteen onko jokin muotia tai trendikästä, tärkeintä on se, minkä fiiliksen se tuo kotiin.

Ikea on kulkenut matkassamme kautta vuosien, ja matka jatkuu, sillä meitä yhdistää selvästi samat arvot. Ihanaa olla kotona! Ehkä se kuvastaa myös tyyliämme...Kiitos kivasta ja inspiroivasta tilaisuudesta!

Maarit6 kommenttia:

 1. Ei kaiken tarvitsekaan olla kerralla pakasta vedettyä. Kerroksellisuus, historia, kotoisaksi tekevät viihtyisän kodin ja sellainenhan sinulla onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki uusiksi olisikin ihan kauhistuttavaa! Ei ole tainnut makukaan muuttua kovin paljoa vuosikymmenten saatossa...

   Poista
 2. Sinulla on viihtyisä ja kaunis koti. Ikeasta olen tehnyt monta hyvää hankintaa vuosien myötä. Toivottavasti saisimme Ikean tänne etelä-Karjalaankin olisi lyhyempi matka ostoksille. Aurinkoista viikonloppua sinulle ja perheellesi. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ikeaa odotetaan varmasti kovasti joka puolella...Mukavia elokuun viimeisiä päiviä!

   Poista
 3. Teillä on kyllä viihtyisän oloinen koti! Ja loistava tuo periaatteesi: "Ei ole väliä onko joku trendikästä juuri nyt, tärkeintä on se, minkä fiiliksen se tuo kotiin". Samaan voi yhtyä itsekin. Sisustuksen osalta en mene trendien mukaan, vaan enemmänkin fiiliksellä. Vaate- ja kosmetiikkapuolella seuraan enemmän trendejä, mutta en niitäkään lähde koskaan orjallisesti noudattamaan, jos ei tunnu omalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä; seurailen muodin ja beautyn tyylejä ja trendejä, vaikka oma tyylini on muotoutunut molemmissa vuosien mittaan tietynlaiseksi - ehkä enemmänkin on kyse niiden päivittämisestä silloin tällöin. Kotona on enemmänkin värien päivitystä tyynyissä ja muissa tekstiileissä sekä asetelmien uudelleen järjestelemistä. Mukavaa viikkoa, ja kiinnostava blogi sinulla; olen myös tehnyt urani kosmetiikkamaailmassa ;o)

   Poista