keskiviikko 28. syyskuuta 2016

3 x VALOA

Juuri tämmöisenä sateisena ja tuulisena päivänä on ihanaa katsella alkuviikon kuvia. Miten monenlaista valoa päivissäni olikaan!
Lapsenlapset ja tyttäreni olivat meillä yökylässä viikonloppuna. Teimme hyvää ruokaa ja istuimme iltaa pitkästä aikaa kahdestaan jutellen. Lapset simahtivat jo kahdeksan maissa, ja sehän tiesi melko aikaista seuraavaa aamua. Isompi heräsi jo puoli seitsemältä, ja vähän sen jälkeen kuulin pienten jalkojen tassuttelua, kun hän kömpi viereen ja kysyi: voitaisko mummi jo herätä? <3
Kuinka paljon valoa he tuovatkaan päiviimme ja elämäämme

Maanantaiaamuna ystäväni Päivi kutsui kotiinsa ex-tempore kahville. Siinähän vierähtikin aivan huomaamatta muutama tunti jutustellessa ja kaiken maailman asioita päivitellessä. Miten olenkaan onnellinen, että on mahdollisuus tehdä kaikenlaista kivaa keskellä päivääkin. Ja että tulee tehtyä! Nämä hetket antavat arkeen paljon energiaa ja iloa, hyvää mieltä - ja valoa.

Kuvat ovat hänen kotoaan, joka on valon valkoinen, mutta silti niin kodikas, lämminhenkinen ja omaperäinen verrattuna valkoisiin steriileihin koteihin, joita nyt näkee niin paljon. Päivin liikkeessäkin mondayTOsundayHOME  on hyvin samanlainen tunnelma, valkoista ryyditettynä harkitusti puulla sekä mustalla. Ja kaikki ne ihanat vaatteet siellä istuvat kuin nakutettu siihen ympäristöön. Kannattaa käydä katsomassa!

Tiistaiaamuna kahdeksan maissa maiseman peitti sankka sumu, auringon säteet puskivat valkoisen verhon läpi ja meri oli liikkumattoman tyyni. Näky oli niin ainutlaatuinen, että oli pakko juoda nopeasti kahvi, ja lähteä liikkeelle. 
Taivas oli ihan oudon näköinen, kun horisontti oli täysin sumun peitossa ja näytti isolta laakealta alhaalla lymyävältä pilveltä. Sen yläpuolella taivas oli kirkas ja sininen. 
Nappasin uimakamat pikku reppuun, kameran kaulaan ja lähdin lenkille. Kuvasin matkalla tätä uskomatonta maisemaa ja kävin paluumatkalla meressä uimassa. Valo ja tyyneus saivat aikaan lähes yliluonnollisen näköisiä kuvia ja heijastuksia.
Ja, ah mikä fiilis oli lenkin jälkeen.

Ei voisi uskoa, että vielä eilen oli tuommoinen maisema.

Sateenhämyistä keskiviikkoiltaa - terkuin Maarit

4 kommenttia:

 1. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia - onpa hieman haikeaakin, että nyt ainakin meillä päin sataa jo jotain rännän tapaista, vaikka kuuluuhan sekin syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Nyt täälläkin ilma muuttui perussyksyiseksi, on ollut kovat tuulet ja piha on täynnä kaikenlaista roskaa ja pudonneita lehtiä. Hyötyliikuntaa tiedossa...Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ihania ja haikeitakin hetkiä.

  Minustakin Päivin koti on kaunis ja persoonallinen. Vielä en ole kaupalla käynyt, vaikka olen sitä suunnitellut avaamisesta lähtien ;) No, ehkä joku päivä. Sinunkin kotisi on kaunis ja tykkään erityisesti keittiöstäsi.

  Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Sieltä tarttuu aina jotain mukaan; vaikka tyyli on niin selkeä ja hiukan boho, niin yllättävän hyvin esineet sopivat omaankin kämppään.
   Aurinkoa viikkoosi!

   Poista