sunnuntai 11. syyskuuta 2016

VALOKUVAUSOPISSA FRIDALLA

Olen kuvannut aina mielelläni, ja nyt blogin aloittamisen myötä yhä enemmän ja enemmän. Kameroitakin löytyy kaksi. Vanhempi, Canonin järkkäri, jäi käyttämättä siinä vaiheessa, kun aloitin kuvaamisen Olympus Pen'illä. Olympuksen kuvalaatu (siis omissa kuvissani) on selkeästi parempi kuin Canonin, vaikka molempien opettelu on ollut samalla tasolla: kamera käteen ja kokeilemaan, heh. Varmaan monelle on tuttu tilanne se, ettei ole saanut kahlattua ohjekirjoja läpi, ja käyttö on jäänyt sinne puolitiehen. Tänä kesänä pääsin sentään irti automaattiasetuksista, mutta manuaalisäädöistä en tiennyt yhtään mitään. Kuvien taso on ollut ärsyttävän epätasalaatuinen, joskus onnistuu ja useinmiten ei. Termit syväterävyys ja kontrasti kummittelevat yhä kysymysmerkkeinä mielessäni. Miten sellaisia saa aikaiseksi?

Nyt voin sanoa, että eipä haittaa, etten ole lukenut oppaita, sillä eilisellä kurssilla Frida opasti selkeästi ne muutamat tärkeät seikat, mitkä lähes ratkaisevat kaiken kuvaamisen onnistumiseksi: aukko (f-luku), valotusaika ja ISO-arvo. Joku kurssilaisista totesi, että tämä on jo kolmas kurssi mihin osallistuu, ja nyt vasta ymmärsi nämä oleelliset asiat. No, onhan siinä muutakin, mutta nyt jo huomasin, miten sain kuvattua pimeässäkin ihan säällisiä kuvia. Jee! Ja nyt on helpompi jatkaa tästä eteenpäin omatoimisesti ohjekirjan avustuksella, molemmilla kameroilla.

Paikkana oli Leppävaaran Kartanon pihapiirissä sijaitseva ihana Cafe Latte Kartanopuoti. Mitenkähän tämäkin upea paikka on jäänyt käymättä, vaikka meiltä on niin lyhyt matka sinne...? Puitteet tarjosivat paljon herkullisia yksityiskohtia harjoitustyön stailaamiseen ja kuvaamiseen. Kaikki olivat innoissaan loistavista opeista ja touhusimme kameroidemme säätönappien kanssa kuin vanhat tekijät :)

Onneksi huomasin tämän kurssin! Ja pitää vielä sanoa, että siinä on vissi ero, kun kouluttajana on nainen - ja vielä nainen, jolla on pettämätön visuaalinen silmä!

Kiitos Frida ja Leea!
12 kommenttia:

 1. Itselleni tuo Fridan kurssi heinäkuussa oli sysäys niin monelle ihanalle uudelle asialle. Frida on niin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se usein menee...yksi tuo mukanaan toisen...aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Munkin pitäis käydä tuommonen kurssi, kun vaan olis täällä jossakin lähellä.
  Hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa Fridan blogista kursseja - Koti kaupungin laidalla... Aurinkoista syysviikkoa!

   Poista
 3. KIITOS! Tällaisen lukeminen on ihan parasta palautetta, mitä tämä ope voi saada :) Oli huippukiva ilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ja täällä on jo treenattu kaikenlaista... ;o)

   Poista
 4. Frida on superhyvä maikka! Minullekin aukeni samaisella kurssilla moni tekninen asia, ja löysin uuden kipinän valokuvaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja pitää vain olla nyt omatoiminen ja jatkaa kokeilemista.

   Poista
 5. Samalla kurssilla olin ja aivan superinnoissani sieltä lähdin kotiin, ja käytin kameraa kovasti seuraavana päivänä mm. Habitaressa ja illalla vielä kotona hämärässä kuvaukseen, joka oli aina ollut mysteeri. Ihana blogi sinulle! terv Johanna
  ps. mun blogit http://homeatbeach.blogspot.fi/ ja https://viherpippurinkokkailut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tuo onkin parasta oppia; täälläkin on harjoiteltu ahkeraan...Menen kurkkaamaan blogejasi tänään...terkuin Maarit

   Poista
 6. Tuolta Facebookin puolelta tulin kurkistamaan blogiasi, Maarit. Minua ilahduttaa jo blogisi nimi: Sopusointuja.

  Tämä sekava ja välillä hyvin myrskyinen ja riitainen maailma hermostuttaa. Jos mitä, niin sopusointuja se kaipaa. Jotain ihan tavallista ja kaunista, joka tekee hyvän mielen.

  Hyvin olet onnistunut, Maarit. Kuvat ovat upeita. selkeitä ja suuria. Niitä on ilo katsella. Ehkäpä käyn täällä joskus toistekin. Rauhoittumassa.

  Terveisin Liisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan mykistynyt viestistäsi. Kiitos Liisu! Tämä on parasta kannustinta mitä kirjoittaja voi saada. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle, Maarit

   Poista