tiistai 11. lokakuuta 2016

ILMAN SÄHKÖÄ SAIMAALLA


Otsalamput, vaelluskengät, makuupussit, toppavaatteet... Nämä olivat tulo-ohjeiden tärkeimmät varusteet, kun suuntasimme viikonloppuna Saimaalle synttäreille. 

Tämmöiset luonnossa vietetyt tilaisuudet ja juhlat alkavat tuntua yhä mukavammilta. Luonto rauhoittaa, luo kauniit puitteet ja yhdistää ihmiset mielestäni paremmin kuin ravintolat tai muut juhlatilat. Meininki on yleensä rennompaa ja ihmiset vapautuneempia. Lähes puolivieraat ihmiset majoittuivatkin hyvin sopuisasti ja kodikkaasti erikokoisiin mökkeihin makuupussiensa uumeniin.

Vaati tosin hiukan turnauskestävyyttä syödä dinnerit ja aamiaiset ulkona +6 asteessa, mutta hyvin selvittiin. Savusauna lämpeni, luontoretkellä tutkittiin metsän ihmeellistä maailmaa sankarin innokkaalla opastuksella, maukkaat ruoat oli taiottu teemaan sopien hirvestä ja lohesta. Iltaa istuttiin tulilla ja hiippailtiin ulkolyhtyjen ja otsalamppujen valossa, saatiinpa jonkinlainen diskokin aikaiseksi... Aamulla meitä odotti iso kattilallinen pitkään haudutettua puuroa ja pannukahvia.

Minusta oli ihanaa, että sankari rouvineen järjesti tällaiset erähenkiset luontokemut paikassa, missä ei ollut mitään mukavuuksia - nämä painuvat mieleenkin ihan eri lailla.

Minkälaiset juhlapuitteet ovat jääneet sinulle muistoihin?

Maarit

2 kommenttia: