sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Vinkit: Tallinna, Turku, EspooTein toukokuussa pikku reissun Palmaan Mallorcalle, mutta sen jälkeen koko lomakausi pitkälle syksyyn kuluikin lähes kokonaan kotimaassa ja mökillä. Kävin sentään Tallinnassa ja Turussa päiväreissuilla, ja tutustumassa Espoon Isoon Omenaan - tässä muutama muisto ja vinkki reissuilta.


TALLINNA

Olimme täällä vain lyhyellä päiväristeilyllä, ja niinpä päätimme kävellä suoraan trendikkäälle Telliskiven alueelle, mistä olimme lukeneet mutta emme olleet käyneet aiemmin. Se on vanhojen tiilitehtaiden rypäs, joissa nykyään sijaitsee suosittuja mm ravintoloita, gallerioita ja sisustusliikkeitä. Kannattaa kerran ohittaa koko vanha kaupunki, ja kokea toisenlainen Tallinna. Täällä ehtii hyvin käydä kävellen noin kolmessa-neljässäkin tunnissa.Jo matka Telliskiveen oli elämys: kävelyreitti rauhallisten puutalo- ja viheralueiden kautta, missä ei juuri turisteja parveillut.


Home Art sisustusmyymälästä tulee mieleen ruotsalainen Granit, mutta vähän runsaampana ja romanttisempana. Liike pursuilee kaikkea kivaa kotiin, ja sen yhteydessä oli myös pieni kahvila.


Kävimme syömässä F-Hoonessa, joka oli kunnostettu ja sisustettu industrial-henkisesti, mutta niin kodikkaaksi. Ruoka oli verrattoman hyvää, paljon erilaisia vaihtoehtoja, jotka kaikki vaikuttivat niin herkullisilta, että oli vaikea valita - ja hintakin iloinen yllätys.


Kävelimme takaisin terminaaliin junanraiteiden vierellä kulkevaa kävelyreittiä. Sen varteenkin oli syntynyt erilaisten pikkuravintoloiden ja baarien ryhmä. Telliskiven päässä on Kohvik Konteiner, vietnamilainen ravintola. Hauska kontti-idea, ja piha oikein kutsuu istahtamaan.


TURKU

Tein alkusyksystä päiväretken Turkuun äitini kanssa, ja tarkoitus oli kierrellä ympäri kaupunkia, koska se on molemmille melko vieras paikka. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ilma oli yllättävän lämmin, ja siinä sitten kävikin niin, että pyörimme vain Linnakadulla ja Aurajoen ympärillä. Aina kierroksen liikkeissä tehtyämme lämpö veti takaisin joen rannalle, ja siellä istuskelimme skumpalla, lounaalla ja iltapäiväkahveilla. Totesimmekin, että hyvä sää ohjasi päivän kulun tällaiseksi ja me tartuimme hetkeen.Ravintola Tintån lounasalaatti oli erinomainen, ja paikka ihana - tykkään tuollaisista mutkattomista ja kivan rouheasti sisustetuista paikoista. Oli kyllä ihan ranskalainen fiilis!

Lifestyle -putiikki Dotsissa pyörimme vaikka kuinka kauan. Siinä liikkeessä on jotain hurmaavaa, se tummuus ja tyylikkyys sekä esillepanoissa että tuotteissa... Jokainen pöytä, hylly ja tanko piti tutkia tarkoin, ettei mitään jää huomaamatta, koska tavarat oli sijoiteltu houkutteleviksi kokonaisuuksiksi. Täältä ostinkin ensimmäisen joululahjan miehelleni...


ESPOO

Kävin vasta ihan hiljakkoin laajennetussa Isossa Omenassa, vaikka asun melko lähellä. Se on valoisa ja avara, mutta vähän oli pettymyksen makua myymälätarjonnassa. Olisin odottanut enemmän jotain ihan uutta. Toki on kiva, että HM Home tuli tänne Espooseen, ja pian avaa Zarakin ovensa.


Se oli ilahduttavaa, että Granit on avannut myymälän tänne. Siellä on ajattoman trendikkäitä sisustus- ja säilytysratkaisuja ja -tuotteita. Lähes aina mukaan lähtee jotain pientä. Hyvä lisä Espoon niukkaan sisustusmyymälätarjontaan.
Efva Attlingin korumyymälä on helmi, ja on ihanaa että juuri se avasi myymälän Omppuun. Sain mieheltäni synttärilahjakortin sinne, ja olin katselemassa koruihanuuksia juuri oikeana päivänä, sillä harmaa hiirulainen pääsi kuvaan tähden kanssa.

Maarit

2 kommenttia: