torstai 3. marraskuuta 2016

Hiustenhoitoa vol 2 - ei liiskahiuksille!

Hyvin hoidetut hiukset ovat usein myös liukkaat ja 'olemattomat'. Olet varmasti kokenut saman ärsyttävän fiiliksen, kun ne ovat niin silkkiset pesun ja laittamisen jälkeen että tuntuu kuin puolet olisi tipotiessään, eivätkä ne pysy oikein missään eikä mitenkään. Ja liukuvat päätä myöten kiiltävinä, mutta latteina. Onko tuttua? 


Olen testaillut kaikenlaisia tuotteita vuosien mittaan, yrittänyt ja pettynyt. Tykkään itse sellaisista hiuksista mitkä ovat hyvin hoidetun näköiset, mutta eivät liian siloitellut eikä laitetut. Pitää olla volyymiä muttei palloa. Enkä kyllä voi kuvitella itselläni sellaisia huolettoman näköisiä beach-hiuksiakaan, mitä nuoret harrastavat. Nehän on ihanan näköisiä, mutta ikäiselläni ne näyttävät hoitamattomilta ja resuisilta. Mutta jotain siltä väliltä on se sopiva juttu: eli ensin pesu ja hoito kiiltäviksi, ja sen jälkeen pörröyttä antavilla loput.


Sain entiseltä kollegaltani testiin paketin Keunen jälkikäsittelytuotteita, ja sieltä hartaiden kokeilujen jälkeen valikoitui hyvät tuotteet juuri tuollaiseen huolettomaan aikuislookiin. En ole koskaan ennen kokeillut Keunen tuotteita, eikä minulla ollut edes minkäänlaista mielikuvaakaan niistä. Pakkaukset ihastuttivat oitis! Ihanan pastellisävyiset ja kiva graafinen ilme - ei näitä tarvitse piilottaa kaappeihinkaan. Ylellinen kampaamotuoksu on ihana, ja jää miedosti leijailemaan hiuksiin. 

Koska käytän välillä myös suoristusrautaa, suihkutan pyyhekuviin hiuksiin ensin lämmöltä suojaavaa Prep Spraytä. Se antaa suojan lisäksi myös kevyttä pitoa. Sen jälkeen olen suihkuttanut kevyesti Sea Salt Spraytä vielä kosteisiin hiuksiin, myös juuriin. Tämän jälkeen olen föönannut hiukset sekä 'latta'- että isolla pyöröharjalla kuiviksi. Ja sitten vielä aivan kuiviin hiuksiin muutama todella iso rulla suoraan ylöspäin vedettyihin osioihin. Tämä silottaa hiukset, takaa hirveän hyvän tyvikohotuksen ja antaa lisäpitoa kampaukselle.
Annan rullien olla päässä vaihtelevasti, josku vartin ja joskun tunnin. Ja kun käytän rautaa, suoristan tässä vaiheessa untuvankevyin vedoin, ei piikkisuoriksi vaan myötäillen pehmeää muotoa. Sen jälkeen suihkautan päälihiusten juuriin vähän Refreshing Spraytä, mutta vain kevyesti. Kuivashampoo antaa niille heti enemmän kuivuutta ja tuo hiukan karheutta, toisin sanoen volyymiä ja paikallaan pysyvyyttä. Tämän tuoksukin on muuten yksi markkinoiden parhaista!
Olen kasvattanut hiukset lähes olkapäille, ja pidän niitä nykyään aika paljon kiinni. Haron hiukset sitten suoraan taaksepäin ilmavasti, ja sipaisen pienen ponnarin aivan alas niskaan. Jotta tulos on ilmava ja modernin näköinen, otan Pastea sormenpäihin ja rypistelen sitä vielä kevyesti pintahiuksiin niin että saan niitä vähän irti päästä ja pyörittelen sillä muutamia irtosuortuviakin. Tämä rakennevaha luo täydellisen mature-pörrölookin. Lopuksi suihkauttelen Fixing Spraytä pään yläpuolelta. Näin se antaa sopivan vahvan pidon, muttei liikaa, ja harjautuu illalla hyvin pois.

Olen huomannut, että vaikka pesun yhteydessä meneekin enemmän aikaa, sitä säästyy sitten tulevina päivinä monin verroin. Kun laitan näin hiukseni, ne kestävät kevyesti 3-4 päivää pesemättä. Suihkautan niihin tarvittaessa vain lisää kuivashampoota, ja hyvin pelittää - myös lomahiuksissa.

VINKKI 1: Suolasuihketta voi käyttää niinkin, että suihkutat sitä sormenpäihin ja levität sen sitten hiuksiin. Näin sitä tulee annosteltua vähemmän, eikä ole vaaraa että tulee liian tönkkö lopputulos.

VINKKI 2: Jos haluat eroon itsepäisestä jakauksesta, föönaa hiukset vastakkaiseen suuntaan. Tätä on käytetty ahkerasti, ja olen päässyt hyvin eroon vuosien sivujakauksestani ;)

Nämä Keunen Blend-tuotteet olivat todella kiva ylläri, helppokäyttöisiä ja tehokkaita juuri tähän omaan lookiini. 
Oletko itse kokeillut kuivashampoota heti pesun jälkeen? Miltäs se sinusta kuulostaa?

Sitten seuraavaksi onkin vuorossa lomailuun liittyviä juttuja...

terkuin Maarit5 kommenttia:

 1. Makeen näköiset purkit kieltämättä! Mäkin olen viime aikoina havahtunut siihen, että kuivashampoo on tosi hyvä muotoilutuote puhtaisiin hiuksiin, tuo sopivaa pitoa muttei näytä tönköltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Riitta! Matkallakin oiva pika-apu, kun hiukset eivät ole ihan prioriteettiasemassa...

   Poista
 2. Kuva olis kiva. Saako näitä tuotteita mistä kaupoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Voi kun saisin ratkaistua jotenkin tuon kuva-asian; mieheni ei ole erityisen innostunut kuvailemaan eikä ole oikein muita hoitamassa sitä puolta...mutta asia on mietintämyssyssä.... Henkka jo vastasiskin alla, että ovat kampaamotuotteita. Mukavaa viikkoa sinulle.

   Poista
 3. Keunen (mm Blend, Care, So Pure, Desing) tuotteita saa kampaamoista!

  VastaaPoista