perjantai 11. marraskuuta 2016

HOLA LUZ!

Täältä Espanjasta voisin kirjoitella vaikka kuinka paljon, ruoasta, maisemista, lomailusta. Aloitan nyt kuitenkin siitä, mikä herätti kaikki aistit Suomen syksyisen harmauden jälkeen ja teki tänne Välimeren rannoille saapumisesta taas niin ihanan.

No sehän on tämä valo. 
Aamulla aurinko nousee vuokra-asuntomme edessä olevan horisontin takaa keltaisena ja edelleenkin näin marraskuussa yllättävän kuumana ja sytyttää lämmön hetkessä viileään aamuun.  Päivällä valo on kirkasta ja saa värit hehkumaan. Punasaven monet sävyt kaduilla, taloissa ja aidoissa näyttävät täällä niin kauniilta, tänne ne kuuluvatkin. Valo välkehtii meren pinnalla muuttaen sen sinisävyä päivän mittaan. Juuri mitään muuta liikennettäkään siellä ei enää ole kuin yksittäisiä kalastajaveneitä. Iltaa kohden maisema muuttuu kullankeltaiseksi vaikkemme näekään auringonlaskua tänne majapaikkaamme. Aamuihmiselle passaa sekin.

Nyt on jo sysimustaa, meri huokailee rauhallisen hitaasti läpi yön, kunnes taas vapauttaa aamulla auringon horisonttinsa takaa.

-Maarit 
6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, valoa todellakin!

  VastaaPoista
 2. Huomenta vaan Maarit täältä kylmästä suomesta! Ihania kuvia! Kyllä tuli ikävä sinne espanjaan. Ja varsinkin nyt kun turistit vähenevät. Hyvää lomaa ja kiitos kauniista kuvista! T. Annikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annikki! Kiitos ja kiva kun olit taas linjoilla...:) Tämä aika on kaikin puolin sopiva. Ei ole liian kuuma, silti yli 20 ja rantakeli joka päivä. Eikä tosiaan turistimassojakaan. Jos tarvit joskus esim lomailumielessä tarkempaa tietoa näiltä main, ole yhteydessä... Mukavaa viikonloppua! terkuin Maarit

   Poista
 3. Täällä on vähän toisenlaiset maisemat, mutta ei hassummat nekään kun maa on valkoinen! Nautihan lämmöstä!

  VastaaPoista