tiistai 29. marraskuuta 2016

MYRSKYN JÄLKEEN


Helteiset aurinkokelit kestivät kolme viikkoa. Viikonloppuna rannikon ylle jämähti paksu pilvikerros, joka toi mukanaan kolme päivää aamusta iltaan lähes vaakatasossa tulleet sateet. Onneksi oli hyvät kirjavarastot mukana!

Eilen aamulla ilma oli taas muuttunut: pilvet olivat hävinneet yhtä nopeasti kuin tulivatkin ja aurinko paistoi taas siniseltä taivaalta - mikä tunne oli herätä taas siihen valoon! Söimme aamupalan jälleen parvekkeella ja ihailtiin tuota ihmeellistä alati muuttuvaa merimaisemaa.

Lähdin aamiaisen jälkeen pitkälle kävelylenkille. Muistona myrskystä oli vain rannalle vuorilta sateen mukana ajautuneet valtavat oksa- ja roskavallit, joita jo oltiin raivaamassa täydellä vauhdilla. Joissain asioissa espanjalaiset ovat todella nopeita ja tehokkaita.

En ollut aiemmin käynyt täällä Fuengirolan varsinaisessa satamassa, joten päätin kurkata sinnekin. Sehän olikin viehättävä paikka: pieni keskittymä huvi- ja kalastusveneitä, muutamia ravintoloita, rauhallinen meininki. Minnekään ei ollut kiire, joten istahdin cava-lasilliselle fiilistelemään ja nauttimaan auringosta. Kalastajat lipuivat mereltä takaisin rantaan. Pyydyksiä korjailtiin kiivaan pölinän keskellä. Saaliita kuskattiin. Ja kissat odottivat makupaloja. Meri tuoksui.

Myrsky jäi ja aurinko hellii taas lomalaisten viimeisiä päiviä, ja nämäkin hetket on tallennettu muistin sopukoihin.

Maarit2 kommenttia: