perjantai 23. joulukuuta 2016

JOULUMIELTÄ

Tänä vuonna on ollut ihmeen takkuista tämä joulumielen löytyminen. Tulimme kuukauden reissusta vasta joulukuun vaihteessa. Ulkona oli synkkää ja mustaa. Kotikin oli viileä ja pimeä. Kaikki kukat olivat äidilläni hoidossa. Lisäksi kurkkua kutitti ja aivastutti. Meni pitkälle joulukuuta, että katselin vähän puolikuntoisena vain kuvia kauniista joulukodeista - ja muistelin haikeana Espanjan ihanaa valoa. 


Aloitin tervehdyttyäni ja lomamatalapaineesta toivuttuani pikku hiljaa koristelun hakemalla lenkkipolun varrelta männynoksia. Kaivoin mökiltä tuotuja käpyjä esille ja laitoin lyhtyihin kynttilöitä. Tämän alkuviikon ihanat vieraat toimivat joulumielelle lopullisena inspiksenä. Sain kuin sainkin taiottua koko kotiin joulun tunnun sytyttämällä kymmeniä kynttilöitä eri puolelle taloa. Onneksi siivoilen kotia pikkuhiljaa sen verran säännöllisesti ettei yleensä tarvitse tehdä mitään erityisiä suursiivoja. Naurettiin, että se oli joulun kenraaliharjoitus.Kesän muratit talvehtivat maljakoissa, ja ovat sulassa sovussa joulukarkkien ja -mausteiden kaverina.

Työhuoneessani tuoksupullojen seurana on ystävältä lahjaksi saatu ihana kirsikankukkien tuoksuinen kynttilä. Toinen kynttilä valaisee lempeästi tärkeää ja rakasta muistoa työelämän varrelta.
Niin, ja noita muratteja löytyy joka puolelta taloa. Kokeilin nimittäin jo viime vuonna tätä kikkaa, että leikkaan oksat maljakkoon talvehtimaan ja istutan ne keväällä taas ruukkuihin. Toimii.


Olemme jo muutaman vuoden jakaneet jouluvastuuta siskoni kanssa niin, että vietämme jouluaaton vuorotellen kodeissamme: mukana ovat vanhempamme, lapset ja lapsenlapset.
Kylppärikin sai jouluasun juhlistamaan huomista saunahetkeä. Perinteeksi näyttää muodostuneen se, että miehet saunovat jo iltapäivällä ja sillä aikaa me naiset touhuamme, valmistelemme joulupöydän ja rupattelemme keittiössä.
Kuusta emme laita tänä vuonna, sillä tyttäreni perhe lomailee Thaimaassa, eikä se kuusi ole meille aikuisille niin tärkeä. Voi että, on niin haikeaa, kun pikku-tylleröiset eivät ole tänä vuonna mukana.

Poikamme tuli jo tänään joulunviettoon, ja on ihanaa herättää hänetkin aamulla riisipuuron tuoksuiseeen jouluaaton aamuun. Olen valmistellut tänään huomisia ruokia, keräillyt valmiiksi kaikenlaista kivaa kattaukseen ja vähän järkkäillyt vielä paikkoja. Nyt on kaikki, mitä tänään voi tehdä, valmiina ja voin kuunnella rauhassa ihanaa Veskun Sydämeeni Joulun Teen.  

Tunnelmallista Joulumieltä sinullekin,

Maarit

4 kommenttia:

 1. Joulumieli on aiempiin vuosiin verrattuna ollut vähän hakusessa, mutta kyllähän se joulu sieltä vain tulla tupsahti Onneksi ovat huomisen -tai siis tämän illan- tarjoilut hyvässä vaiheessa ja pöytäkin katettuna.

  Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallista Joulua sinullekin sinne herkkupatojen ääreen!

   Poista
 2. Löysin vasta hiljattain blogiisi, nyt olenkin lukenut kaikki aiemmat jututkin. Blogisi on yksi suosikeistani, tykkään todella paljon, kaikkea on sopivasti; muotia, kosmetiikkaa, sisustusta, matkoja, kauniita kuvia ym. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nina mieltä lämmittävästä viestistäsi. Olen niin iloinen, että olet löytänyt tänne ja tykännyt lukemastasi. Tämä on parasta kiitosta ja tsemppiä kirjoittelun jatkamiseen. Lämpöistä Joulutunnelmaa myös sinulle!

   Poista