lauantai 31. joulukuuta 2016

100.000 & 2016

Vuoden viimeinen päivä on käsillä ja takana on nyt lähes vuosi bloggaamista. Olen niin tyytyväinen, että päätin aloittaa kirjoittamisen ja sain kuin sainkin blogin lopulta aikaiseksi. Se on tuonut mukanaan niin paljon iloa arkeen, onnistumisen tunnetta, kivoja tapahtumia - ja uusia ystäviäkin. Kaiken kaikkiaan mukavaa lisäsisältöä elämään.

Huomaan, miten katson ja havainnoin asioita ihan eri silmin. Kuvaamisen opettelu on ollut haaste, mutta niin sekin vain on yrityksen ja erehdyksen kautta lähtenyt kehittymään. Mutta vielä on paljon opittavaa siinäkin.

Silti kaikkein eniten sydäntäni on lämmittänyt teiltä tullut palaute! Kuinka kiitollisina olette kommentoineet blogissa, viesteissä ja livenä postauksiani. Erityisesti kauneuteen liittyvä palaute on ollut ihan huikeaa, mikä osoittaa sen, että te janoatte tietoa ja se kannustaa minua jatkamaan tätä 'matkasaarnaajan' tehtävää beautynkin ihanassa maailmassa.

Juuri nyt blogini sivulla on käyty 100.000 kertaa! Koska kirjoittelen blogiani itsenäisesti ilman minkään portaalin tukea, olen aivan sanaton onnesta ja kiitollisuudesta.

Tämä blogin kirjoittaminen on ihanaa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Viivytään kuitenkin vielä hetki tässä vuodessa. Tein pienen kuvakoosteen, joka kertoo miten oma vuoteni sujui. Saimme toisen pienen tytön sukuumme, olemme reissanneet, viettäneet pitkää kesää mökillä, olen käynyt kivoissa blogitapahtumissa, pyöritellyt huonekaluja kotona...

Voit seurata blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa.

Lämmin kiitokseni teille kaikille ja toivottavasti jatkatte matkaa seurassani ensi vuonnakin!

Valoisaa Uutta Vuotta!

Maarit
perjantai 23. joulukuuta 2016

JOULUMIELTÄ

Tänä vuonna on ollut ihmeen takkuista tämä joulumielen löytyminen. Tulimme kuukauden reissusta vasta joulukuun vaihteessa. Ulkona oli synkkää ja mustaa. Kotikin oli viileä ja pimeä. Kaikki kukat olivat äidilläni hoidossa. Lisäksi kurkkua kutitti ja aivastutti. Meni pitkälle joulukuuta, että katselin vähän puolikuntoisena vain kuvia kauniista joulukodeista - ja muistelin haikeana Espanjan ihanaa valoa. 


Aloitin tervehdyttyäni ja lomamatalapaineesta toivuttuani pikku hiljaa koristelun hakemalla lenkkipolun varrelta männynoksia. Kaivoin mökiltä tuotuja käpyjä esille ja laitoin lyhtyihin kynttilöitä. Tämän alkuviikon ihanat vieraat toimivat joulumielelle lopullisena inspiksenä. Sain kuin sainkin taiottua koko kotiin joulun tunnun sytyttämällä kymmeniä kynttilöitä eri puolelle taloa. Onneksi siivoilen kotia pikkuhiljaa sen verran säännöllisesti ettei yleensä tarvitse tehdä mitään erityisiä suursiivoja. Naurettiin, että se oli joulun kenraaliharjoitus.Kesän muratit talvehtivat maljakoissa, ja ovat sulassa sovussa joulukarkkien ja -mausteiden kaverina.

Työhuoneessani tuoksupullojen seurana on ystävältä lahjaksi saatu ihana kirsikankukkien tuoksuinen kynttilä. Toinen kynttilä valaisee lempeästi tärkeää ja rakasta muistoa työelämän varrelta.
Niin, ja noita muratteja löytyy joka puolelta taloa. Kokeilin nimittäin jo viime vuonna tätä kikkaa, että leikkaan oksat maljakkoon talvehtimaan ja istutan ne keväällä taas ruukkuihin. Toimii.


Olemme jo muutaman vuoden jakaneet jouluvastuuta siskoni kanssa niin, että vietämme jouluaaton vuorotellen kodeissamme: mukana ovat vanhempamme, lapset ja lapsenlapset.
Kylppärikin sai jouluasun juhlistamaan huomista saunahetkeä. Perinteeksi näyttää muodostuneen se, että miehet saunovat jo iltapäivällä ja sillä aikaa me naiset touhuamme, valmistelemme joulupöydän ja rupattelemme keittiössä.
Kuusta emme laita tänä vuonna, sillä tyttäreni perhe lomailee Thaimaassa, eikä se kuusi ole meille aikuisille niin tärkeä. Voi että, on niin haikeaa, kun pikku-tylleröiset eivät ole tänä vuonna mukana.

Poikamme tuli jo tänään joulunviettoon, ja on ihanaa herättää hänetkin aamulla riisipuuron tuoksuiseeen jouluaaton aamuun. Olen valmistellut tänään huomisia ruokia, keräillyt valmiiksi kaikenlaista kivaa kattaukseen ja vähän järkkäillyt vielä paikkoja. Nyt on kaikki, mitä tänään voi tehdä, valmiina ja voin kuunnella rauhassa ihanaa Veskun Sydämeeni Joulun Teen.  

Tunnelmallista Joulumieltä sinullekin,

Maarit

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

YÖHOITAJAT


Olen tutustunut tämän vuoden aikana moniin apteekeissa myytävän Lierac-sarjan tuotteisiin, ja kiitos siitä kuuluu entiselle kollegalleni, joka luotsaa Right Connection PR-toimistoa, ja lähettää uutuuksia testattavakseni blogiin. Nämä ovat sopineet iholleni poikkeuksellisen hyvin. Tykkään niiden koostumuksesta ja tunteesta iholla. Ja siitä, että voide kuin voide jättää todella kosteutetun tunteen kasvoille. Sellaiset hoitotuotteet, mitkä hulahtavat hetkessä ihoon jättämättä sellaista vähän nihkeää pintaa, eivät ole minun juttuni.


Magnificence -sarja on ikääntyvän ihon hellijä. Siis minun ikäisilleni. Mutta valitettavasti jo 40 vuoden tienoilla alkaa tämä ruljanssi... Uusin voide Magnificence Nuit on yöaikaan käytettävä soluja puhdistava, ihoa silottava geelimäinen balsami, joka häivyttää juonteita, kiinteyttää ja heleyttää ihoa. Nykyään ei niinkään puhuta yövoiteista, vaan sleeping cream -tyyppisistä hoitotuotteista, mitkä ovat olleet jo pitkään aasialaisten naisten kauneusrutiineissa mukana. 

Se on koostumukseltaan naamio-tyyppinen, raikas ja kevyt ja jättää iholle näkymättömän kalvon, joka auttaa poistamaan soluista kuona-aineita sekä tasoittamaan ryppyjä. Siitä imeytyy ihoon aktiiviaineita nukkuessamme, ja aamulla iho on elpynyt: selvästi tasaisemman ja kiinteämmän tuntuinen - ja näköinen. Tämä on todellinen ryppyjen nollausefekti, kun solut palautuvat yön aikana alkuperäiseen tilaansa. Vannon nykyään hyaluronihapon nimeen, sillä olen havainnut sen olevan iholleni paras raikastaja ja täyteläistäjä. Sitä on tässäkin voiteessa Lierac Sleeping Detox-yhdisteen lisäksi. Vakuuttava kombo.

Tämä on mahtava tuote ja lahjaidea kaikille meille, jotka olemme huomanneet, ettei iho palaudu enää samalla tavalla kuin ennen... Äläkä unohda silmien aluetta!
Lieracilla on erityisesti silmänympärysihon ongelmiin ja hoitoon tarkoitettu linja Diopti. Ryppyjä, väsymystä, turvotusta, tummat silmänaluset... No, kaikki muut löytyvät täältä ainakin silloin tällöin paitsi tummia silmänalusia ei ole vielä toistaiseksi näkynyt.
Dioptissa on räätälöidyt tuotteet kaikkiin näihin inhottaviin ongelmiin, ja perheen uusin voide on Dioptifatigue, joka tainnuttaa väsymyksen merkit. Sekin sisältää hyaluronihappoa, itse asiassa kahdentyyppistä, jotka takaavat pitkäkestoisen kosteutuksen. Koostumus on samettisen pehmeä, balmimainen, joka levittyy sormenpäällä taputellen hellävaraisesti, eikä jätä yhtään rasvaista pintaa.

Se, että silmänympärysalue näyttää väsyneeltä ja ryppyiseltä, johtuu usein juuri ihon kuivuudesta. Eli siitä, että ohutta ja herkkää silmien ympärystä ei ole hoidettu, jolloin iho on kuiva ja näyttääkin ryppyiseltä, ja tuntuu kireältä. Voisin melkein vannoa (kokemuksesta), että huomaat positiivisen eron heti, kun alat hoitamaan niitä. Ja tätä laitetaan aamun illoin ennen päivävoidetta.

Tämä Dioptifatigue on super energisoiva tiiviste, joka korjaa väsymyksen merkkejä. Ja kun iho on hoidettu ja kosteutettu, se myös näyttää kirkkaammalta ja pirteämmältä.

VINKKI 1: tämä pieni putkilo on aivan mahtava matkoillakin!
VINKKI 2: sipaise sormista loput voiteet huulten ympärille antamaan lisäkosteutta.

Nyt on pakko kysyä teiltä, että käytättehän te silmänympärysvoidetta? Oletko huomannut eron, jos jätät sitä laittamatta?

Maarit


keskiviikko 14. joulukuuta 2016

LOISTA SINÄKIN!


Lumene lanseerasi jokin aika sitten loistavan ja täysin uuden meikkirituaalin Invisible Illumination. Olen aina iloinen kaikista uutuusmeikeistä, mitkä sopivat oikeasti myös aikuisen naisen iholle ja tarpeisiin. Sain koko sarjan kokeiltavakseni, ja valitsin tähän ne tuotteet, mitkä ovat parhaat nimenomaan aikuisen kannalta. Vaikka puhutaan rituaalista, kyse on kivan helpoista tuotteista, joilla jokainen onnistuu varmasti. Eikä varmasti näytä liian meikatulta!


Koko sarja perustuu heleyttämiseen, luonnollisuuteen, kosteuttamiseen - ja helppouteen. Hei, nehän ovat juuri niitä asioita mistä olen kirjoittanut aiemminkin, voit lukaista tasainen iho -kirjoitukseni täältä! Valitsin näistä Instant Glow -tuotteista aikuisen iholle nimenomaan helppoon arkikäyttöön kolme suosikkituotetta: Sävyseerumin (Beauty Serum), Poskipunapisarat (Watercolor Blush) sekä Hehkupisarat (Watercolor Bronzer)
Kaikki tuotteet ovat unelmankevyitä ja nestemäisiä, ja kaikissa on tuskin silmillä havaittavaa hohdetta. Juuri sellaista, mikä antaa heleyttä mutta ei näy korostetusti iholla. Sävyjä kussakin on vain yksi, mutta ne ovat raikkaita ja helppoja, monille sopivia yleispäteviä sävyjä.

Sävyseerumissakin on todella vain yksi sävy. Se sopii useimmille ihon sävyille sen vuoksi, että se on niin ohutta ja ihon oma sävy kuultaa läpi. Kuten nimikin kertoo, se on ihonhoidollinen tuote, jossa on kaunistavaa ja tasoittavaa pigmenttiä.
Hehkupisarat on aivan täydellinen bronzer-sävy. Se ei ole liian tumma, mutta silti sen verran pigmenttinen, että se antaa ihanaa auringon hehkua iholle. Taputtelen sitä poskien lisäksi nenänvarteen ja otsan ulkoreunoille, eli niihin kohtiin mihin aurinkokin tarttuu parhaiten.
Poskipunapisaroita voi myös levittää poskipäille sormilla. Väri on kaunis, monelle sopiva. Eikä rajoja taatusti jää, koska pisarat levittyvät ja häivyttyvät todella tasaisen kauniisti.

Nämä ovat juuri sellaisia tuotteita, jotka eivät peitä liikaa ja antavat oman ihon sävyn kuultaa läpi. Ja se on juuri sitä luonnollisuutta - ja heleyttä. Kun näitä nestemäisiä meikkejä oppii käyttämään, mikä on helppoa, huomaa että niihin jää koukkuun.


VINKKEJÄ:

1. Jos Sävyseerumin väri on sinulle liian vaalea, voit tummentaa sitä helposti. Tiputa seerumia muutama pisara kämmenselälle. Annostele sen jälkeen siihen Hehkupisaroita aluksi pisara kerrallaan, ja sekoita ne keskenään. Löydät oikean sävyn kokeilemalla. 

2. Tuntuuko, että ihosi kaipaa peittävämpää tuotetta? Onko punoitusta poskipäillä? Käytä Sävyseerumin lisäksi peitevoidetta vain niihin kohtiin. Näin säilytät heleyden kasvillasi. Useimpien iho ei kaipaa edes peittävämpää meikkivoidetta.

3. Älä puuteroi ihoasi mattaisen himmeäksi. Näytät paljon raikkaammalta ja luonnollisemmalta, kun annat ihosi olla hiukan kiiltävä.

Nämä olisivat varmasti monille mieluisia lahjojakin, koska ei ole sitä ainaista sävyn valitsemisongelmaa.
Siis kaiken kaikkiaan hyvä idea ja ihana sarja, joka tuo heleyden lisäksi ihania muistoja mieleen :o)

Terkuin Maarit

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

SUNNUNTAIN VALOAOlen touhunnut tänään aamusta alkaen kuin pieni orava. Koti meni hetkessä mullin mallin, nekin vähäiset joulukoristeet saivat hetkeksi lähtöpassit, mitä olin laittanut esille. Meneillään on kiinnostava projekti, mutta kerron siitä sitten myöhemmin...
Juuri ennen kuin päivä alkoi taas kääntymään kohti pimenevää iltaa, ehdin koristelemaan paikkoja uudelleen; laitoin pikkumäntyjä maljakoihin ja kynttilöitä lyhtyihin. Isoja käpyjä keräsin viime kesänä mökiltä. Nämä ovatkin mielestäni joulun kauneimpia koristeita. Ehdin nappaaman muutamia kuvia vielä viime hetkellä, kun tuo ihana valo tulvi sisään. Niin, ja tuolla sohvan takana lymyilee sutipuu, jonka kasvupyrähdyksestä kirjoittelin ylpeänä aiemmin täällä. Nyt näyttää siltä, että sille on käynyt huonosti, sillä matkamme aikana se pudotti melkein kaikki lehdet. Mutta en luovuta vielä...

Valoisaa maanantaina kaikille!

Maarit

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

PEHMEÄÄ & KIILTÄVÄÄ


Ilmat kylmenevät ja huulet kuivuvat samaa vauhtia. Itseltäni löytyy huulirasvoja meikkipussista, käsilaukusta ja yöpöydän laatikosta. Vuosien varrella on tullut kokeiltua monenlaisia voiteita. Päiväkäyttöön yksi tärkeimmistä kriteereistäni on nykyään se, että voide jättää hiukan tahmaisen tunteen, sillä se pysyy pisimpään huulilla. Tämmöinen 'sitkas' koostumus tekee huulille kevyen kalvon, ja myös antaa kiiltoa, joka pysyy. 


ACO Stay Soft Lip Balm 24H Moisture

Sain syksyllä blogiini testiin ACO Stay Soft Lips -huulivoiteen, jota olen käyttänyt nyt muutaman kuukauden, joten kokemusta tuloksista on. Se oli myös mukana lomamatkalla, ja käytin sitä aina kun ei ollut tarvetta auringonsuojalle. Huulet eivät ole kärsineet lainkaan auringossa eikä nyt täällä kylmässäkään, ja ne ovat pehmeän ja hoidetun tuntuiset.
Yksi kriteereistäni huulivoiteille on se, ettei se saa lillua huulten pinnalla, jolloin se myös lähtee pois saman tien. Haluan myös, että huulivoiteeni antaa kiiltoa, sillä erityisesti talviaikaan se toimii itselläni myös huulimeikkinä.
Stay Soft Lips on hiukan huulikiiltomainen, positiivisella tavalla vähän tahmea koostumukseltaan. Mutta silti se on huomaamattoman tuntuinen huulilla. Näin se myös pysyy todella pitkään, sen luvataankin antavan 24 tunnin kosteussuojan. Voide sisältää lähes näkymättömiä vaaleita helmiäishippusia, mikä antaa myös kivan volyymiefektin.  Kiilto on kaunis ja kestävä.  Siinä on miellyttävä kevyt vaniljainen tuoksu ja kätevä vino annostelunokka.

Ehdottomasti parhaita huulivoiteita, mitä olen pitkään aikaan käyttänyt, ja tulee jäämään vakikäyttööni!

Oletko sinä käyttänyt näitä kiiltäviä huulivoiteita? Mitä olet tykännyt niistä?

VINKKI: pidä yöpöydälläsi jotain rasvaisempaa voidetta yöhuulirasvana; voit hoitaa sillä myös kynsinauhojasi. Esimerkiksi Kikolla on Night Balm ja Diorilla ihana Crème Abricot, joka on kynsinauhavoide, mutta sopii myös huulille.

- Maaritperjantai 2. joulukuuta 2016

3 KIVAA PUTIIKKIA REISSUN VARRELTA

Tämän matkan aikana ehti pyöriä ihan riittävästi myös liikkeissä, vaikkei se ollutkaan to do -listalla ykkössijalla. Yhdistin usein pitkän reippaan lenkin, kuvaamisen ja uusien pikkukatujen tutkimisen. Kroppa sai liikuntaa, sillä kilometrejä Los Bolichesin ääriltä kertyi reippaasti, kasvot saivat aurinkoa ja kameraan tallentui ihania kohteita. 
Tässä on kolme kivaa liikettä, joissa kannattaa pistäytyä, jos matkaat Fuengirolaan tai niille nurkille.  Loca de Amorin ja La Gusta Viejan löysin näillä kävelylenkeillä. Zoco Home -sisustusliikkeen mainoksen näin paikallisessa lehdessä, ja sinne hurautimme autolla.


ZOCO HOME 
Suomalaisomistajien ihastuttavassa sisustusputiikissa on marokkolaistyylisiä ja etnisiä sisustustavaroita: mm valaisimia, mattoja, poufeja eli nahkaraheja, keramiikkaa, leikkuulautoja, lyhtyjä... Omat laukut olivat harmikseni niin täynnä, ettei saanut mahtumaan mitään isokokoista - voi että olisi tehnyt mieli tuoda sieltä matto! Mutta onneksi siellä oli kaikenlaista pienempääkin... Olin haaveillut pitkään fez-tossuista, ja täältä löytyikin ihanat mokkaiset mustina.  Noh, ostin sitten kolmet... Huomasin muuten, että myymälässä on ihan eri valikoima kuin heidän nettikaupassaan, joten kannattaa poiketa kaupassakin. Matka ei ole pitkä Fuengirolasta.

Zoco Home
Carretera de Mijas 3.6 km


LOCA DE AMORTäällä on kaikki vaatteet sijoitettu väriperheittäin tangoille, kaikkia malleja on vain yksi kappale esillä, ja malleja on paljon! Kankaat ovat keveän valuvia ja laskeutuvia ja niissä kaikissa on vain yksi koko. Se vastaa ehkä M-kokoa, mutta esimerkiksi paidoista kääräistään hihoja vähän ylöspäin, niin se sopii pienemmällekin. Lyhyt- ja pitkähihaisia trikoopaitoja ja -takkeja, hameita, haaremityyppisiä housuja...
Värimaailma on harmooninen ja rakennettu niin, että kaikki sopivat keskenään yhteen: khakia, oliivin vihreää, kittiä, valkoista, pehmeää harmahtavaa roosaa, nudea, mustaa ja beigeä. Ainakin minun värisilmääni aivan mielettömän kauniita. Tämmöisellä one size -konseptilla myyviä liikkeitä on muitakin, mutta tämä oli mielestäni paras valikoimaltaan ja tyyliltään, myös hintataso oli kohtuullinen. Ja kauniskin kauppa oli kuin mikä!

Loca de Amor
Calle Espana 3 (toinen liike numerossa 7)
Fuengirola


LA GUSTA VIEJALa Gusta Vieja, pieni herkkupuoti, on hyvin lähellä Loca de Amoria, ja aivan Fuengirolan keskustan tuntumassa pikkukadulla. Tämä on niin perinteinen kivijalkakauppa kuin voi olla, täynnä kaiken maailman ylellisiä herkkuja: gourmet juustoja, serrano-kinkkua, kalasäilykkeitä, pateita, suklaata, erilaisia luomutuotteita, paikallisia viinejä... Jos haluat itsellesi tai tuliaisiksi jotain alueen herkkuja, mene pistäytymään täällä.

La Gusta Vieja
Calle Marbella, 6
Fuengirola 


Viikonloppuja kaikille!

Maarit