sunnuntai 22. tammikuuta 2017

AURINKOTUOTTEET - panosta & pihistä


Rakastan aurinkoa. Olen nauttinut auringon alla loikoilusta aina, niin kauan kuin muistan. Enää en ole silti vuosikausiin ottanut sitä niin kuin ennen, jolloin maattiin tuntitolkulla paahteessa Helsingissä Hietsun rannalla ja välillä käännettiin puolta tasaisen värin maksimoimiseksi.
Silloin teininä ei käytetty suojavoiteita, päinvastoin. Muistan, että joskus levitettiin Tummeliakin kasvoille jonkinlaisena trendituotteena - sehän ei suojannut, vaan sen tehtävä silloin oli tehostaa rusketusta. Muistatteko näitä? Ja sitä, kun levitettiin folio leuan alle että aurinko tarttusi vielä paremmin?


Ihon säännöllisestä hoitamisesta tuli rutiini jo päälle kaksikymppisenä, siinä vaiheessa kun aloitin työt kosmetiikka-alalla ja se onkin varmasti ollut ratkaiseva juttu siihen, että ihoni on näinkin hyvässä kunnossa auringonotosta huolimatta.

Mutta nykyään panostan kasvojen suojaamiseen. Käytän aina voiteita, mitkä on suunniteltu nimenomaan kasvojen alueelle, sillä niissä on enemmän hoitavia elementtejä. Olen testannut täällä Thaimaan kovassa auringossa nyt blogiin saamiani Shiseidon aurinkotuotteita: kasvoille Expert Sun Aging Protection Lotion SPF30 ja silmien ympärille Sun Protection Eye Cream SPF25. Huulivoide on kulkenut matkoilla jo muutaman vuoden.


Ei mitään punoituksen tai palamisen merkkejä ja kevyt väri on kehittynyt tasaisesti. Molemmissa on notkea ja riittävän ohut koostumus, jota on helppo levittää kasvoille ja silmien ympärysiholle. Kasvoihin ei jää valkoista itsepintaista kerrosta, mitä suorastaan inhoan. Nämä on kehitetty hiostaviin olosuhteisiin ja kestävät hyvin kaikenlaista kosteutta.
Todellinen huipputuote on Shiseidon WetForce BB-voide, jossa on korkea kerroin, SPF50. Olen ollut aina aika skeptinen BB-voiteiden suhteen, sillä en ole löytänyt mieleistäni. Mutta tämä on aivan huippu! Todella ohut sävytetty voide, joka tekee ihmeen tasaisen pinnan. Itselläni on sävy Dark, missä on just oikea tummuusaste jo vähän päivettyneelle iholleni, ja kaunis kullanpronssi sävy.

Tämä on kaikille niille, eli meille, joilla on poskilla couperosaa ja muuta punoitusta. Aurinkohan tuppaa lisäämään sitä, joten tämän korkea kerroin suojaa hyvin siltä ja lisäksi tasoittaa sitä olemassa olevaa punoitusta. Olen laittanut tätä erityisesti poskipäille, nenään ja otsaan silloin, kun ihoni on näyttänyt kirjavalta ja on ollut 'olmi' olo. Tunnustan, että vaikka meikkaan muuten todella vähän aurinkolomilla, haluan että ihoni on virheettömän ja tasaisen näköinen.
Voin sanoa, että eron huomaa! Eli jos kärsit näistä ongelmista, kannattaa hankkia tämä pikku purnukka - se on niin riittoisaakin, että kestää monen matkan ajan. Lisäksi pakkaus on ihanan mini, vaikka pitääkin sisällään yllättävästi 30 ml. Hyvä suoja ja ihon tasoittava väri samassa paketissa. Kätevää.


Ja sitten tulee tämä pihistä-tuote: apteekeissa myytävä ACO Moisturizing Sun Lotion SPF15. Erinomainen aurinkotuote vartalolle. Levittyy hyvin, ei jätä valkoista pintaa, ei ole tahmea, tuoksuu hyvälle, erittäin vedenkestävä, kosteuttaa 24H. Kätevä kääntökorkki, mistä ei takuulla lirahda liikaa.

Nämä ovat niitä avaintuotteita, mitkä pitäisi aina olla mukana, kun lähtee kovaan aurinkoon. Toki aivan vaaleaihoisen pitää käyttää korkempia kertoimia, mutta itsellä on sen verran perusrusketusta, että nämä olivat riittävät.
Ja säästyy paljolta vaivalta, kun ostaa ne jo kotimaasta. Eipä tarvitse heti ensimmäisenä päivänä lähteä komuamaan paikallisia kauppoja.

-Maarit

6 kommenttia:

 1. Olipa hyvä paketti tärkeää tietoa! Tähän pitää palata, kun seuraavan kerran suuntaan aurinkolomalle tai Suomen kesän alkaessa. Itse joudun aloittamaan aurinkotuotteiden käytön kasvoilla jo viimeistään maaliskuussa, kun kevätaurinko alkaa lämmittää, kiitos pigmenttiläiskien... Nauti paisteesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, ja jatketaan aurinkojuttujakin kun nähdään!

   Poista
 2. Kiitos Maarit hyvistä vinkeistä, parin viikon päästä ollaankin menossa Puerto Ricoon ja voiteita tarvii :) Loistijuttu tuo BB voide!!

  Mukavaa viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BB oli tosiaan aivan erinomainen uusi tuttavuus...Sinäkin tarvit hyvät kertoimet lomalle! Mukavaa talvista viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Hyvä juttu aurinkotuotteista. Muistan kyllä Tummelit ja alumiinifoliot, silloin ei puhuttu melanomasta halaistua sanaa. Matkakuume Thaimaan kuvien myötä on noussut kyllä huippulukemiin. Teillä on todellinen paratiisi siellä. Hotelli puutarhoineen on aivan upea. Hyvää lomaa teille! /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Helena! Ja kiitos paljon :) Pidä paikka mielessä, jos joskus lähdette Thaimaahan... Ja ota yhteyttä jos tarvitset lisätietoja. t Maarit

   Poista