maanantai 16. tammikuuta 2017

KESTÄVÄT KYNNET + 3 vinkkiä

Olen aina tykännyt, että kynsien pitää olla siistit ja huolitellut. Kädet ovat koko ajan esillä, ne huomataan, ne kertovat paljon. Itse olen aina ollut lyhyiden kynsien suosija. Mutta se ei takaa sitä, etteivätkö ne lohkeilisi tai katkeilisi - kiusallisen usein käy niin, että jo pelkästään vaikka langan katkaisu kynsillä tekee siihen loven mitä saa kasvatella pitkän aikaa kuntoon.


Sain muutama kuukausi sitten testattavaksi Apteq Vita-sarjan Nail Extra-kynsienvahvistajan sekä sitä tukemaan Biotiini Extra Ravintolisän. Täytyy sanoa rehellisesti, että minulla on haasteita kaikenlaisten syötävien lisäravinteiden kanssa, hyvä kun saan pidettyä kiinni niistä muutamista ikäiselleni välttämättömistä napsittavista pillereistä ja kapseleista. 

Nail Extra on tehotuote kynsille, joka pitää sisällään kasviproteiinia ja piitä vahvistaen kynsiä tekemällä niille vettähylkivän taipuisan kalvon. Tämä suojakerros nimensä mukaisesti suojaa kynttä ja antaa paremmat elinolosuhteet niiden kasvamiseen pidemmiksi. Iso plussa on myös UV-filtteri, sillä kynnet eivät ole kellastuneet auringossakaan.

Biotiini Extra on super-biotiinivalmiste, joka auttaa vahvistamaan ihon lisäksi sekä hiuksia että kynsiä. Jos sinulla on suuria ongelmia kynsien kanssa, kannattaa tutkia tarkemmin tämän apteekeissa myytävän täysin kasviperäisen valmisteen tiedot, ja testata sitä yhdessä Nail Extran kanssa. Monille on varmasti tärkeä tieto, että se ei sisällä laktoosia, gluteenia, soijaa, sokeria eikä liivatetta.


Olen käyttänyt Nail Extraa muutaman kuukauden päivittäin. Käytän sitä kahdella tapaa: kirkkaana kynsilakkana niin, että lisään parin päivän välein uuden kerroksen, ja noin kerran viikossa puhdistan ne lakanpoistoaineella. Ja sitten taas alusta. Näin kynsillä on upea ja raikas kiilto päivästä toiseen.
Ja toinen tapa on aluslakkana: levitän ensin kerroksen Nail Extraa aivan normaalin aluslakan tavoin, ja sen jälkeen kynsilakkaa.

Kynteni ovat nyt taipuisan kovat, eivät ole lohkeilleet eivätkä liuskottuneet. Taipuisuus on tärkeää kynsille, sillä silloin ne eivät napsahda poikkikaan niin helposti kuin kovat kynnet. 
Se, että aloitin innokkaasti kapseleidenkin syönnin yhtä aikaa Nail Extran käytön kanssa, saattoi vaikuttaa siihen, että kynnet saivat hyvän spurtin tällä paketilla.

Nail Extra on käytännössä väritön, mutta siinä on himpun verran siniliilaa pigmenttiä, mikä heleyttää kynnen sävyä. Niistä ei tule sinivivahteiset, mutta ne taittavat valoa niin, että kynsi näyttää ihanan kirkkaan ja puhtaan väriseltä. 
Kiilto on erinomainen, katsoppa yläkuvaa vielä! Tämä on loistotuote ongelmakyntisille sekä kaikille niille, jotka eivät halua tai voi esimerkiksi työnsä puolesta käyttää värillistä lakkaa. Hoitavuus ja vahvistus tulevat bonuksena.  

VINKKI 1
Tiesitkö, että kyntesi liuskottuvat helpommin, jos liottelet käsiäsi vedessä paljon esim käsin tiskatessa tai siivotessa? Se johtuu siitä, että vettä pääsee kynnen 'liuskekerrosten' väliin irrottaen niitä toisistaan, ja näin ne lähtevät liuskottumaan. Kynnenvahvistaja tekee kynnelle suojaavan kalvon, jolloin vesikään ei pääse imeytymään niihin. Myös kynsien liika kuivuus lisää liuskottumista.

VINKKI 2
Tämä on pakko ottaa toiseksi vinkiksi, vaikka liittyy edelliseen... Opettele käyttämään aina kumihanskoja lotratessasi enemmän veden kanssa, kyllä niihin tottuu! Se auttaa huomattavan paljon pitämään sekä kynnet että kätesi paremmassa kunnossa.

VINKKI 3
Pidä edes yöpöydälläsi kynsinauhavoidetta, ja pyörittele sitä nauhojen lisäksi samalla myös kynsillesi. Huomaat aika pian eron.

Onko muilla samaa haastetta syötävien ravintolisien kanssa? Ei muista, jaksa, saa syötyä muuten vaan...

-Maarit
8 kommenttia:

 1. Hei! Kiva kuulla. Olen myös huonokyntinen, vaikka hiukseni ovat aina olleet vahvat ja luonnontaipuisat. Mistä kyseistä ainetta voi ostaa ja minkä hintainen se on?
  Tuula
  tuula.mille@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula, sitä on myynnissä ainakin Yliopiston Apteekin nettikaupassa ja hinta on n 10 e. Kannattaa toki kysyä myös omasta lähiapteekista. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
  2. Hei vielä, täältä yrityksen nettisivuilta löytyy tiedot nettiapteekeista, mistä näitä saa:

   http://apteq.fi/fi/apteq_vita_tuotteet/nail_extra/

   Poista
 2. Tuo haaste ravintolisien kanssa kuulostaa hyvin tutulta. Sama juttu kaikenmaailman vitamiinien suhteen: purnukkaa löytyy yhtä sun toista ja alkuun niitä tulee syötyäkin, kunnes se taas jää. Olisiko tässäkin hyvä tavoite uudelle vuodelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Olen itse keskittynyt vain muutamaan oleelliseen ikäiselleni välttämättömään, ja ajattelen, että syömällä muuten terveellisesti saan muut vitamiinit ja hivenaineet hoidettua.

   Poista
 3. Hei, kiitos taas hyödyllisestä ja kivasta postauksesta! Näitä on aina niin kiva lukea. Minä kyllä käytän säännöllisesti muutamaa ravintolisää, jotka ovat ikäiselleni (-57) tarpeelliseksi koettuja. Olisikin kiva kuulla joskus, mitkä sinä olet kokenut "ikäiselleni välttämättömistä napsittavista pillereistä ja kapseleista" tällaisiksi.
  Sama kysymys, kun yllä: mistä tuota kynsienvahvistajaa saa ostaa?
  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa!! Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja! :) Tässä olisikin hyvä juttuidea, ja varmasti tulisikin hyvää keskustelua ikäistemme parissa. Sitä myydään apteekeissa, ja hinta Yliopiston Apteekin nettikaupassa on n 10 e. Pullo on todella riittoisa, sillä siinä on peräti 11 ml. t Maarit

   Poista
  2. Sinullekin Arja vielä tiedoksi: yrityksen nettisivuilla on tietoa nettiapteekeista:
   http://apteq.fi/fi/apteq_vita_tuotteet/nail_extra/

   Poista