keskiviikko 25. tammikuuta 2017

KOLMEN PINNIN NUTTURA ja muita hiusjuttuja

Näin kosteankuumassa hiukset liiskaantuvat hetkessä kiinni päänahkaan ja tuuli tuo mukanaan hienonhienoa hiekkaa. Aurinko porottaa kohtisuorasti, ja vaaleat raidat ovat myös herkät muuttamaan väriänsä.
Näistä tuotteista muodostui päivittäinen rutiini, mikä on pitänyt hyvin alkuperäisen värin raidoissa. Eikä hiukset ole myöskään kuivuneet yhtään.


Shampoina ja hoitoaineena on mukana Keunen Sun Shield* -sarjan tuotteet. Nämä mineraalipitoiset hiusten auringonsuojatuotteet tehopesevät myös kloorin ja suolan hiuksista, ja suojaavat ja kosteuttavat hyvin kuivumaan päässeitä latvoja. Tuoksuvalinnat Keunen tuotteissa ovat kyllä niin minun makuuni! Niistä tulee sellainen hillitty ja tyylikäs kampaamofiilis. Niin, ja näiden koko on 80 ml, mikä piisasi juuri vajaan kolmen viikon reissuun.


Kampaajani neuvoi lisäämään öljyä reilustikin hiusten latvoihin jo ennen pesua silloin, kun ollaan paljon auringossa ja uidaan merivedessä. Se syvähoitaa ja tasoittaa latvahiuksia, mikäli ne ovat päässeet kuivumaan. Vaikutusajan on hyvä olla ainakin muutamia minuutteja. Välillä lipsahti tuntikin, kun menin päivän päätteeksi suoraan parvekkeelle ennen suihkua...

Otin mukaan Wellan Oil Reflections* valoaheijastavan öljyhoidon tällä kertaa ja olen levittänyt sitä myös lisäsuojaksi jokaisen pesun jälkeen märkiin latvoihin siloittamaan ja tasoittamaan hiuksia.

Vaikka olen käyttänyt näin paljon öljyjä, hiukset ovat ihan normaalin tuntuiset eli eivät tunnu yhtään raskailta tai öljyisiltä. Nämä uudet kevyet ja joustavat öljyt eivät 'takerru' lainkaan hiuksiin, joten sitä on turha pelätä.
Tässäkin on ihana tuoksu, joka sopii miedoista ja ei-parfymoiduista tuoksuista pitävään nenääni.


Kloranen kuivashampoota olen käyttänyt jo useita vuosia; tämä taisi olla ensimmäinen mitä olen aikanaan ylipäätänsä kokeillut. Täällä Thaimaassa kuivashampoo on ihan välttämätön, sillä se fressaa hiukset hetkessä, kun sitä suihkuttelee hiusten juureen. Se myös karheuttaakin hiukan, ja hiuksia on paljon helpompi laitella esimerkiksi nutturalle...
Ostan Kloranea edelleen silloin tällöin ulkomailta, ja parhaimmillaan sitä saa 2 x 150 ml tuplapakkauksena n 13 eurolla. Erittäin hyvä tuote, jota voin suositella kokeilemaan.


Niin, ja sitten lopuksi se nuttura. Hiukseni ylettyvät nyt juuri ja juuri olkapäille, ja huomasin, että yhä useammin niskassa nöpötti sellainen hiirenhännän kokoinen pikku ponnari. Täällä hiukset ovat kosteudesta koko ajan sen verran pörrössä, etten viihdy yhtään niiden ollessa auki.
Kampaajani neuvoi tämän löysän ja rennon nutturan, joka tosiaan kiinnitetään kolmella pinnillä. Ja se pysyy todellakin. Tämä on vähän banaaninutturan tyyppinen, johon ensimmäinen pinni sujautetaan alhaalta ylös sille puolelle mihin alkaa kääntämään hiuksia. Ja loput kaksi samalle sivulle ja ylemmäksi. Tosi helppo ja inasen fiksumman näköinen kuin pikkuponnari.

Lienee veden erilainen koostumus, mikä saa aikaan sen, että samat hiustenlaittotemput eivät toimi matkoilla... Onko sinulle tuttua tämä hiusten kanssa temppuilu ulkomailla?

- Maarit2 kommenttia:

 1. Hyviä neuvoja, kiitos :)
  Itselläni niin lyhyet hiukset, etten nutturaa saa.
  Ja juu, ulkomailla, kosteudessa ja lämmössä luonnonkiharat ja taipusat hiukseni menevät aina sekaisin. Olen kokeillut hiuspuuteria, lakkoja yms. mikään ei auta, nekun vain vääntyilevät jos tahtovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama juttu. Nämä taipuvat ihan villisti, ellen tee niille mitään. Ja Aasian kosteudessa saa kyllä temppuilla niiden kanssa.

   Poista