torstai 19. tammikuuta 2017

MOPOILUA MAASEUDULLA

Tämä Pranburin kylä on varsin hiljainen maalaiskylä. Ravintoloita ja hotelleja on muutamia, pari kauppaa ja muu asutus on lähinnä paikallisten koteja.
Vuokrasimme tälläkin reissulla mopon. Se on tarpeellinen ihan täällä kylälläkin liikkuessa, mutta sillä on myös mukava ajella lähiympäristössä. Mopoilu on kätevä tapa lähteä katsomaan ympäristöä, sillä liikennettäkin on niin vähän ja se on hyvin rauhallista. Lähinnä pitää väistellä noita vapaana tallustavia kotieläimiä.
Varsinaisia nähtävyyksiä näillä nurkilla ei juuri ole, mutta minusta parasta onkin ihan tavallinen elämä ja nämä värikkäät joet, kalastajasatamat ja maaseudun elämä. 
Olemme olleet muutaman kerran aikaisemmin tässä samassa kylässä, ja ihastuttiin juuri siihen, että tämä on vielä varsin aitoa Thaimaata ja vielä helposti saavutettavissa Bangkokista. Ruuhkaisat saaret ja muut menomestat on koettu, nyt riittää rauhallinen ja pienimuotoinen lokoilu.


Useat alueen rannoista on jouduttu pengertämään, mutta tässä kylämme kohdalla on pitkä hiekkaranta - kuulemma Thaimaan paras kitesurffauslahti. No, senhän takia mekin olemme täällä...


Usvaiset kukkulat Dolphin Bayn takana ovat upea näky pilvisellä ilmalla. Niin hienoja harmaan sävyjä!


Aivan Pranburin kainalossa on pikkuruinen kalastussatama ja kymmeniä kirkkaan värisiä paatteja. Erilaisia mereneläviä onkin jokaisen ravintolan ruokalistoilla.


Hua Hinin suuntaan rantatietä mennessä tien molemmin puolin on valtavia ananasviljelyksiä. 
Uljaat kookospalmut vartioivat niitä sarkojen välissä.


Monenlaisia linnunpelättimiä oli taiottu maahan - ja puuhun.


Tämä seutu on vaatimatonta niinkuin niin moni muukin paikka Thaimaassa, ehkä juuri tämä maanläheisyys tekee tästä uinuvasta alueesta symppiksen.

-Maarit

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja upean näköistä on siellä, rauhallinen tunnelma välittyy kuvista tänne ruudun toiselle puolellekin. Nautinnollisia hetkiä teille sinne paratiisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Täältä löytyy rauhallisia rantapaikkoja muualtakin kuin saarilta...sopii näin vanhuksille ;o) Talvista viikonloppua!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Miten ihania kyliä vapaina juoksentelevine eläimineen ja puussa roikkuvine fillareineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on oltava aina matkassa, onneksi on tuo pieni versio...

   Poista
 3. Ihania nuo eläimet ja värikkäät kalastusveneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä katselee mieluummin kuin kaupustelijoita ja muuta hälinää...

   Poista