sunnuntai 29. tammikuuta 2017

REIPAS KOTIINPALUU


Kuinka vaikea onkaan ajatella, että vielä pari päivää sitten ihmeteltiin tällaista maisemaa Bangkokin lentokentän lähellä olevassa hotellissa.


Rytmi on vielä aivan sekaisin ja olen herännyt joka aamu jo viiden maissa. Illalla silmät alkavat painua kiinni jo ennen iltauutisia, vaikka taitavat ne painua mulla muutenkin tuohon aikaan... Ensimmäisenä aamuna kotiinpaluun jälkeen päivä valkeni ihanan aurinkoisena ja houkutteli oitis pitkälle kävelylenkille. Rantamaisema olikin hieman erilainen kuin edellisenä aamuna! Mutta miten raikas ja ihana ilma. Linnut visersivät lenkkipolun varrella ja fiilis oli ihan keväinen. 


Raikas ja aurinkoinen perjantai antoi kummasti energiaa. Saattaa olla kyllä niinkin, että tuo lomaloikoilu riitti tällä kertaa hyvin ja teki tehtävänsä, ja mielessä oli jo monenlaista mukavaa puuhastelua odottelemassa toteutusta. Tämä on mulle niin tyypillistä! Tykkään ja voin lorvailla, makoilla ja lukea monenakin päivänä, mutta sitten iskee armoton puuhasteluvimma ja to do -listat kasvavat. Vaihdoin pari keväisempää tyynyä olkkariin, ja ostin ruukun helmililjoja. Nämä auttavat hiukan kevätkuumeeseen.


Ilmastonmuutos tuntui heti myös ihossa: joka puolella kroppaa tuntui kireyttä ja iho muuttui sellaiseksi paperisen ohuen tuntuiseksi. Nyt muutaman päivän öljyämisen jälkeen eron huomaa hyvin; pahin kiristys on ohi, mutta näillä jatketaan nyt säännöllisesti.



Parhaat tuliaiset meille noilta seuduilta ovat nykyään ruokatarvikkeita. Nytkin ostimme paikalliselta ruokatorilta kaffirlimetin lehtiä, galangaljuurta ja sitruunaruohoa koko vuoden tarpeisiin. Ne säilyvät hyvin pakasteessa, ja paloiteltuina niitä on kätevä ottaa sieltä käyttöön.

Ei varmaankaan olla vielä kyllästetty thairuoalla, koska tein jo tom kha kai -keittoa. Paras kiitos oli se, kun mies sanoi, että tämähän on parempaa kuin siellä.




Söimme Thaimaassa usein lounaaksi raikkaita vietnamilaisia kesärullia, kun välillä kaipasi jotain fressimpää ruokaa katkaisemaan kookos- ja thaimaustetut maut, vaikka sitä ruokaa rakastankin.
Tyttäreni tuli pienemmän tytön kanssa lauantaina päivällä 'kotiin' käymään ja pyöräytin tarjolle näitä kesärullia. Huh, miten ihanalta maistuivatkin! Ja kuinka paljon ja nopeasti pikkuiset kehittyvät lyhyessäkin ajassa; vauhti on lisääntynyt ja pitää olla silmät selässäkin, että näkee missä taapero milloinkin on tutkimassa. Haastetta mummille!


Laitoin jo perjantai-iltana pataleivän taikinan kohoamaan ja lauantaina saatiin pöytään uunituoretta siemenleipää. Jos et ole vielä kokeillut pataleipää, ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Tämän helpompaa ei leivän leipominen voi olla. Ja se tuoksu ja kotoisa fiilis!



Myöhemmin lauantaina poikani tuli tyttöystävänsä kanssa vielä saunomaan, ja kun tätä energiaa tuntui olemaan, pyöräytin meille vielä pellillisen kukkakaalipizzaakin. Ohje löytyy blogistani maaliskuun 2016 arkistosta. Jostain kumman syystä linkki ei nyt onnistunut tähän...

On ihanaa, että on lapset ja ihanaa, että molemmat haluavat tulla heti moikkaamaan <3!

Nyt on tullut puuhattua niin paljon, että tämän päivän ahkerointi olikin tämä kirjoitus ja nyt lähden reippaalle lenkille raikkaaseen ilmaan.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

- Maarit

PS Käy tykkäämässä facebooksivustani täällä, niin saat aina uusimman postauksen sinne.














2 kommenttia:

 1. Mukavaa, kun olette turvallisesti kotiutuneet <3
  Hyvän näköstä pizzaa, käyn kurkkaamassa ohjeen joku päivä ja teen, tuohan on kevyempää kuin tavallinen versio.
  Loma on ollut toimiva, kun olet nyt enegiaa täynnä!
  Kauniin näköistä siellä ja mielenkiintoisia nuo Thaimaan ruokatuliaiset.

  Iloa tulevaan viikkoosi Maarit!

  VastaaPoista
 2. <3 Pizza on niin helppo tehdä eikä siinä juurikaan huomaa pohjan olevan kukkakaalta. On terveellinen eikä ole hiilareita... Mukavaa talvista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista