keskiviikko 8. helmikuuta 2017

MAKUJA KITCHENISSÄ 2.

Eilen oli taas se hetki, kun Tammer-Tukku järjesti odotetun katsauksen kesäkauden 2017 trendeihin ja uutuuksiin. Ja kun teemana on 'makuja kitchenissä', tai no tämä on itse keksimäni nimi, on tietenkin pakko aloittaa niillä mauilla. Kakkonen tulee muuten siitä, että olin ensimmäisen kerran tilaisuudessa vuosi sitten, kun olin juuri aloittanut blogin kirjoittamisen.

Arto Rastas Catering oli loihtinut notkuvat herkkupöydät Suomi100-teemalla: paahdettuja juureksia, tervagraavattua lohta, mummon muikkuja, lipstikkavanukasta... Värikästä, maukasta ja terveellistä! 


Mielenkiintoisena uutuutena esiteltiin sous vide -keitin. Itselläni ei ollut aiemmin aavistustakaan, mikä se on. Näinköhän seuraan tiiviisti ruoka-alaa...? Napakasti paketoituna kyseessä on 1) vesihauteessa 2) tyhjiöpakattuna 3) matalassa lämpötilassa kypsennettävä ruoka. Keitin parantaa makua sekä säilyttää vitamiinit ja hivenaineet paremmin. Ruoasta tulee pehmeämpää, terveelllisempää ja maistuvampaa. Mikä parasta: voit käyttää lihasta myös edullisempia ruhon osia, koska se pehmentää niin tehokkaasti tavanomaisessa valmistuksessa usein liian sitkeiksi jääviä ruhon osia. Pojat tarjosivat tällä laitteella tehtyä possua, parsaa ja hollandaisekastiketta. Nam!
Harmi vain etten voittanut laitetta mukaani!Toinen kiinnostava, suomalainen innovaatio oli BubbleCap hiilihapotuskorkki. Siis todellakin korkki, jolla voidaan siirtää hiilihappoa patruunasta mihin tahansa juomapulloon. Aivan loistava laite veneelle tai mökille; meilläkin on sekä kotona että mökillä tilaa vievä laite - ainakin vielä.


Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi markkinoille tulee toukokuussa Katri Helena Suomi Finland -mallisto. Monia sinivalkoisia tuotteita keittiöön, saunaan, kylppäriin, joista uumoilen aikamoista hittiä sekä mökki- että ulkomaanviemisiksi. Hyvä idea ja kaunis hillitty design. Tietenkin sininen väri on itseoikeutettu tähän kampanjaan, mutta sinisen sävyt olivat muutenkin tapetilla vahvasti viime viikon kesätrendikatsauksessa.


Sekä Maku Kitchen Lifen että Rento-saunasarjan uutuuksissa on paljon puuta ja mustaa, mikä sopii hyvin tämän päivän sisustukseen.  
Saunatuoksuissa tuoksuvat tänä kesänä mm korpimetsän neulaset sammalpedillä - olisipa jo kesä!Lämmin kiitos Tammer Tukun väelle ja Succes Story PR:lle kutsusta; oli jälleen kiva ilta kanssanne!

- Maarit
6 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta. Sain kutsun tuonne, mutta Tammer-Tukun tilaisuudet tuntuvat aina osuvan päällekkäin työmatkojeni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Nämä ovat kivoja ja kiinnostavia iltoja, joita itsekin odotan. Hyvää työmatkaa sinulle sinne Pariisiin.

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja todella herkullisen näköisiä makupaloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja visuaalisesti niin kauniita, että houkuttelevat kuvaamaan.

   Poista
 3. Herkullisia kuvia ja kiva tapahtuma. Olipa ihana kun tavattiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin <3 On kiva tavata ihmiset kivojen blogien takana 😃

   Poista