torstai 23. maaliskuuta 2017

Ojen - valkoinen kylä vuorilla

Olin suunnitellut, että tällä matkalla haluaisin käydä katsomassa pieniä valkoisia kyliä, jotka täplittävät vehreiden vuorten kylkiä. Pari päivää sitten suunnittelimme reissua Cabopino-rannalle, minä ottamaan aurinkoa ja mies leijasurffaamaan. Tuuli olikin yllättäen sillä suunnalla niin kova, ettei sinne pystynyt jäämään, joten päätimme lähteä katsomaan Mondan kylää, missä kuvattiin Vain elämää ohjelman uusin jakso.

Lähdimme ajamaan Marbellasta ylöspäin, ja noin puolessa välissä matkaa eteemme aukesi laakson reunalla Blanka ja Albujata kukkuloiden kupeessa valkoinen talorypäs - Ojenin kylä. Siis sinne. Ensifiilis kylästä oli hiukan ankea, ei ihmisiä eikä mitään liikettä. Olemme usein törmänneet samanlaiseen sulkeutuneisuuteen ja uneliaisuuteen ennenkin paikoissa, missä ei ole turisteja.Autoilu ja parkkipaikan löytäminen oli melko haastavaa pikkuruisilla mutkaisilla ja jyrkillä raiteilla. Samalla tulikin nähtyä kertaheitolla koko kylä. Parkkipaikka löytyi ja lähdimme tarpomaan kapeita kujia pitkin. Hiljaista oli, meidän lisäksemme siellä oli yksi turistipariskunta ja muutama paikallinen vilahteli siellä täällä. Mutta miten viehättävä ja aito kylä se olikaan! Ja nuo viherkasvit talojen seinustalla!
On ihme, miten tämä onkaan säilynyt näin koskemattomana, sillä tänne on matkaa Marbellasta vain n. 15 km! Nämä ovat parhaita kohteita ja lyövät mennen tullen Mijaksen tapaiset turistirysät.

Kirjoitan erikseen jutun upeasta Mondasta parin päivän kuluttua.

Päivittelen INSTAGRAMIIN lähes joka päivä jotain uutta tältäkin matkalta, tule seuraamaan...

- Maarit

9 kommenttia:

 1. Nuo Espanjan valkoiset kylät, niin hienoja, vau!

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa kivan näköistä. Ihatuttavia ovat etenkin nuo seiniä pitkin kiipeävät puut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on sykähdyttävää ajatella kuinka kauan nämä kylät ja kiviset tiet ja polut on täällä olleet...

   Poista
 3. Kaunista,kaunista. Siistiä ja vehreää. Valkoista seinää kiipeävät sitruspuut (?) ovat upeat. Noissa maisemissa henkii mennyt maailma. Nautittavaa viikonloppua teille. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt muualla, että sitruunapuut kasvavat tuolla lailla köynnöksinä. Juuri se mennyt maailma ja sen aistiminen joka askeleella onkin niin ihmeellistä... Kiitos samoin teille! t Maarit

   Poista