lauantai 29. huhtikuuta 2017

Käsien keväthuoltoasiaa + VINKKI

Keräsin tähän juttuun vaihteeksi asiaa käsien- ja kynsienhoidosta - pieniä kikkoja ja vinkkejä, millä pidät kädet hyvässä kunnossa arjen kiireessäkin.

Olen itse kumihanskojen suurkuluttaja ja käytän niitä aina, kun joudun pitämään käsiäni vähänkin enemmän vedessä. Se suojaa parhaiten turhalta kuivumiselta sekä kynsien liuskottumiselta. Minäpä ostin Espanjastakin kotiin parit hanskat, kun sieltä löytyi niin kestävät, käteen sopivat ja aivan mahtavan kestävää materiaalia. Eli tämä olisi se ensimmäinen ohje: opettele käyttämään hanskoja.

Asiaa ja helpotusta liuskottoville kynsille löytyy aiemmasta kirjoituksestani täältä.


Äitini osti minulle tämän mainion Klippoteketin keittiösaippuan, joka puhdistamisen lisäksi poistaa käsistä ikäviä hajuja kuten kalan ja sipulin. Se tuoksuu raikkaasti kevyen sitruunaiselta. Hyvä idea kaikille keittiöpuuhastelijalle! Ja on niin kivan näköinen musta pullo, että siitä saa kehitettyä vaikka lahjapaketinkin.


Okabo Organicsin arganöljyä sisältävä Himalajan vuorisuolakuorinta* sopii vartalon lisäksi hyvin myös käsien kuorintaan. Kuorinta hoituu nopeasti vaikka käsienpesun yhteydessä ja huomaat kyllä heti kuinka pehmeäksi se tekee ihon. 


Itselläni on käsivoiteita joka puolella: käsilaukussa, autossa, yöpöydän laatikossa, keittiössä, vessassa... Ja niitä on monen merkkisiä: Sebamed, Lumene, L'Occitane, BodyShop. Ostan myös usein matkoilta pieniä matkakokoja, joita on kätevä kuljetella mukana. Tämä ranskalaisen Durancen lumoava laventelintuoksuinen käsivoide on viimeisin matkakokoni. Ei millään riitä, että rasvaa kätensä vain aamulla ja illalla...


L'Occitanen kynsinauhavoide on klassikko. Se on täyteläistä voidetta, joka jättää kivan vähän rasvaisen = hoitavan pinnan kynsinauhoihin ja ne pysyvät pehmeinä ja tikuttomina hyvin, kunhan sitä muistaa käyttää säännöllisesti.VINKKI
Huipputuote kynsille on Seche Vite -pikakuivattaja. Nimensä mukaisesti se kuivattaa supernopeasti kynsilakan ja lisäksi tekee paksuhkon ja kestävän pinnan lakan päälle. Tämä on se peruskäyttö. Mutta olen käyttänyt sitä myös fressaamaan ja kiillottamaan vähän kulahtaneen lakan.
Kun on kiire, eikä ehdi ruveta lakkaamaan uudelleen kynsiä, kerros tätä ja kynnet näyttävät taas kuin vastalakatuilta, kiiltäviltä ja siisteiltä. Ja ne kuivuvat nopeasti. Tämä idea toimii tietty parhaiten vaaleiden lakkausten kanssa.
Olen itse ostanut sen Ruotsista, enkä valitettavasti varmasti tiedä, löytyykö sitä Suomesta.

Ulkona pyryttää, maa on valkoinen ja huomenna on Vappuaatto! Koetetaan kestää!

Maarit

*Saatu testiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti