tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kirppislöydöillä asetelmia

Alkuvuodesta tarjoutui todella kiinnostava tilaisuus ideoida ja toteuttaa Bonavan inspiraatiosivuille sisustusaiheista sisältöä. Innostuin kovasti tästä yhteistyöstä ja nyt on sitten ensimmäinen juttu julkaistu.

Olen ahkera yhdistelemään vanhaa ja uutta, koska se tuo kotiin ihanaa kerroksellisuutta ja yksilöllisyyttä. Ideoin alakerran työaulassa olevan lipastomme päälle kepeän, mutta runsaan sommitelman vuosien saatossa hankkimillani kirppisesineillä. Jemmasta löytyy monenlaisia pienellä rahalla hankittuja maljakoita, kulhoja, kukkaruukkuja ja lasipulloja, joita kaivelen vuoden mittaan erilaisiin asetelmiin.Tässä asetelmassa teemana on ihanan vihreä muratti, jotka ovat viimevuotisista ulkoruukuista ja säilyneet hengissä koko talven maljakoissa. Lasimaljakot ja mittakulho ovat kirppikseltä. Koko ryhmän kokoaa yhteen marmorialusta, mutta siihen käy hyvin myös marmorilaatat.


Asetelmiin on hyvä laittaa sekä korkeita että matalia elementtejä - ne tuovat mielenkiintoa ja dynamiikkaa. Tässä on monta vuotta kaapissa turhana ollut viinikuutioteline, joka nosti lankaköynnösruukun kivasti ylöspäin. Ruukku on kierrätyskeskuksesta.Musta korkea kynttilänjalka on myös kierrätyskeskuksesta ja se tuo muiden mustien elementtien kanssa kaivattua kontrastia muuten vaaleasäyiseen kokonaisuuteen. Taulut nojaavat rennosti seinään, joten niiden paikkaa on kätevä vaihtaa eikä seinään jää jälkiä.


Aina toimiva idea on kerätä saman värisiä mutta eri muotoisia esineitä yhteen. Kun ne sijoittaa vaikkapa tarjottimelle, kokonaisuus näyttää silti rauhalliselta ja harkitulta.


Kirjapinot ovat myös oivia alustoja ja niitä voi valita kansien värityksen mukaan asetelmiin.
Pieni käsintehty kirppiskannu löysi arvoisensa paikan pinon päältä.

Kirppistuotteilla saa kerroksellisuutta upouuteenkin asuntoon, joita Bonava tarjoaa. Koko artikkeli löytyy Bonavan nettisivuilta täältä, käy kurkkaamassa.

Oletko sinä kirppistelijä?

Maarit

4 kommenttia:

 1. Todellakin olen :D Kauniit toteutukset ja miten sympaattinen kannu! Tuo keltainen maljakko on suosikkini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Kati! Olen kyllä huomannutkin blogistasi, että meillä on yhteinen harrastus :)

   Poista
 2. Kyllä olen kirppiksillä kiertelijä. Se on mukavaa ajanvietettä. Olet tehnyt herkän kauniit asetelmat. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Ja ihan parasta on löytää maaseudulta uusia kirppiksiä - siellä on aivan erilaista tarjontaa kun isoissa keskuksissa.

   Poista