keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kaunistavaa aurinkosuojaa


Aurinkotuotteiden tarpeellisuus on saanut meidän perheessämme aivan uutta merkitystä, sillä lähipiirissämme on todettu tänä keväänä kaksi aurinkokeratoositapausta. Olemme jutelleet asiasta paljon ja kaikille on selvää, että kertoimien pitää olla riittävän korkeita ja auringolta on suojauduttava aina kun ollaan ja harrastetaan ulkona. Etenkin näin kylmän kevään jälkeen on ihanaa olla auringossa ja nauttia sen tuomasta energiasta, ilosta ja väristä - kunhan muistaa suojautua.


Olen saanut tänä keväänä testiin Lieracin uusia Sunissime-auringonsuojatuotteita ja pakkasin ne mukaani Samoksen lomalle. Äitini on 85-vuotias ja tyttäreni 33, ja koko porukka on käyttänyt niitä päivittäin paahtavassa auringossa. Koska kaikki nautimme auringon lämmöstä ja siinä loikoilemisesta, meille on tärkeää se, että aurinkotuotteet myös hoitavat ihoa mahdollisimman hyvin. Vaatimustaso kasvaa selvästi iän myötä, ja hyvä niin. Tällä lomalla on kyllä enemmänkin viiletetty kahden taaperon perässä, kuin makoiltu, mutta suojaa tarvitaan silti.

Äidilleni on kerrottu, että kesäaikaan on käytettävä joka päivä SK50 kasvoilla, lierihatun lisäksi. Vain se antaa riittävän suojan hoidetulle aurinkokeratoosille. Näissä Lieracin Sunissime anti-age -aurinkosuojissa kasvoille on sekä SK50 että SK30. Molemmat kertoimet antavat kokonaisvaltaisen suojan (UVA, UVB, infrapunavalo ja näkyvä valo) sekä tehokasta hoitavuutta ja energiaa iholle. 

Sarjan sisältämät energiaa antava protauriini, ihon täyteläisyyttä palauttava hyaluronihappo sekä ruskettumista aktivoiva peptidi ovat ne kolme aikuisen iholle tärkeää aktiiviainetta, jotka ehkäisevät ryppyjen syntymistä ja estävät kiinteyden menetystä. 

Molemmat kertoimet ovat ihanan ohuita, levittyvät hyvin eivätkä jätä valkoista pintaa kasvoille. Iho on joustavan tuntuinen ja kasvoilla leijaileva tuoksu pitää sisällään bergamottia ja jasmiinia sekä hienovaraisesti kookosvettä.


Vartalolle on SK30 spray, joka pysyy hyvin iholla ennen levitystä, vaikka onkin miellyttävän ohutta. Pieni, mutta tärkeä asia on se, että tämä on pullossa ja kasvotuotteet siroissa putkiloissa - kassin pohjalta löytää nopeasti oikean tuotteen.

Olennaista riittävän suojatehon säilymiselle on se, että voiteita lisätään noin parin tunnin välein, jos hikoilee kovasti tai käy uimassa. Itse nimitän after sun -tuotteita aurinkovoiteiden kakkosvaiheeksi. Se on olennainen steppi, sillä  auringonoton jälkeen iho todellakin tarvitsee kosteutta ja rauhoittamista palautuakseen auringon nostattamasta lämmöstä sekä säilyttääkseen kimmoisuutensa.

Sunissime after sun -tuotteita on kaksi: kasvoille Sos Korjaava Seerumi ja vartalolle Kosteuttava ja Korjaava Seerumiemulsio.

Olen jo muutaman kerran hehkuttanut aiemmissa kirjoituksissani mm. täällä ja täällä tuota kasvoseerumia ja se on nyt uudistuneenakin ihan supertuote. Uutta siinä on tämä ihon lämpötilan palauttava cryo effect teknologia. Vaikka seerumi on tarkoitettu kasvoille auringonoton jälkeen (yövoiteen alle), olen laittanut sitä aamuisin aurinkovoiteenkin alle. Siinä on vaikuttava määrä hyaluronihappoa ja uskon kokemuksesta sen tehoon ihoni kosteuttamisessa ja kimmoisuudessa. Olen käyttänyt sitä paljon seerumina myös ihan talviaikaan juuri sen korkean hyaluronihappopitoisuuden vuoksi.


Koko porukka on saanut meiltä Espanjan tuliaisina lierihattuja ja täällä ne ovatkin olleet hyvä lisäsuoja kasvoille näiden ihoa kaunistavien aurinkovoiteiden lisäksi. Tuolle yhdelle vaunuista kurkkivalle pallerolle pitää vielä hankkia olkihattu, niin kaikilla on sama look :)

Kenenkään iho ei ole punoittanut eikä palanut, eikä kyllä taida kenelläkään olla enää paluuta ns perusaurinkovoiteiden pariin.

Kiinnitätkö sinä huomiota ihonhoidollisiin ominaisuuksiin aurinkovoiteissa?

Terkuin Maarit
8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Iän myötä olen alkanut tarkemmin miettimään, miten ja millä suojautua. Kookoksentuoksu kuulostaa hurmaavalta. Toivottavasti teillä oli hyvä loma! Ihana tyyli olkihatuissa! 💙 Tuija

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa täydeliseltä - mutta vain mikäli pitää kookoksen tuoksusta. Näitä ei siis löydy eri tuosuina tai tuoksuttomana?
  - Ehdoton ei kookoselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on Lieracille ominainen kukkaisvivahteinen tuoksu,missä on vain aavistus kookosta. Se kookos on niin mieto, että kannattaa käydä nuuhkaisemassa apteekissa...

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Kyllä tuli Rivierallakin tarpeeseen 50 suojakerroin. Olen kyllä aina tarkka siitä, etten pala - pisamanaama kun olen ...
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aivan, en enää itsekään oleile auringossa alle 30 kertoimella, mutta päivävoiteessa riittää sk20. Samoin sinulle!

   Poista
 4. Oi kuinka ihanat lomakuvat!
  Nämä Sunissime- tuotteet ovat aivan ihastuttavia ja tosiaan täälläkin ollut koko kesän ahkerassa käytössä.
  Kiva kuulla teidän testistä, kn olette olleet Samoksella, siellä se aurino on aavistuksen paahtavampa kuin täällä Suomessa ;)


  Nämä after-sun tuotteet on ihan huippu hyviä myös ja olen saanut miehenikin käyttämään näitä.

  Ihanaa viikkoa ja toivottavasti loma oli täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Moni on kaveripiiristäkin siirtynyt näihin ihaniin Lieraceihin! Ja teho tosiaan testattiin vaativissa olosuhteissa. Kreikka oli ihana lomapaikka ja toukokuu hyvä reissuajankohta, kun ei ollut vielä tuhottoman kuumaa eikä turistejakaan juuri lainkaan. Ja se ruoka <3

   Poista