tiistai 2. toukokuuta 2017

Pranburi - koska näemme taas?

Heissan täältä länsirannikolta! On ihanan aurinkoista, mutta meri on vielä niin kylmä, että se pitää ilmanalan melko viileän tuntuisena. Ja kun on taas kuunnellut säätiedotuksia, niin onkin ihan sopiva hetki haaveilla Aasian lämmöstä.

Nyt on ilmestynyt uusi Kotiblogit-lehti, jonka matkailuosioon sain tilaisuuden kirjoittaa suosikkikohteestamme Thaimaan Pranburista. Ainakin osa teistä muistaakin, että olen kirjoittanut tästä paikasta blogissani jo aiemmin. Tässä on vielä pieni yhteenveto, lehdessä on paljon hyödyllistä lisätietoa kohteesta ja ympäristöstä sekä vinkkejäni Thaimaahan aikoville.

Laskimme yhtenä päivänä, että olemme olleet Thaimaassa jo 16 kertaa. Monia saaria ja mantereen kyliä on kierretty vuosien saatossa. Muutama vuosi sitten löysimme Pranburin rantakylän - ei voi sanoa sattumalta - sillä mieheni teki kovan työn etsiessään sopivan tuntuista kylää Bangkokin vaikutusalueelta, eli taksimatkan päässä lentokentästä. Haimme rauhallista kylää, joka sijaitsee rannalla ja missä on riittävästi palveluja - emme enää piittaa niinkään nähtävyyksistä. Taksilla suoraan kentältä hurauttaa tänne 3,5 tunnissa.

Pranburi on edelleen varsin aito thaimaalaiskylä. Siellä ei ole juurikaan turisteja ja olemme olleet usein lähes ainoat asiakkaat suosikkihotellissamme. Rannoilla saa olla rauhassa ja siellä tuulee lähes aina. Sen vuoksi myös leijasurffaajat ovat ottaneet sen omakseen ja tämä värikäs harrastus onkin lähes ainoa action, mitä rannoilla tapahtuu. 
Sen sijaan siellä kulkiessaan voi törmätä monenlaisiin eläimiin. Näitä elämyksiä eivät tarjoa massaturistikohteet. Eikä niissä saa samanlaista aidon ystävällistä palvelua, kuin täällä, missä turisteihin ei olla vielä kyllästytty.


Hotellisuosikkimme on tämä pieni ja kodikas Praseban Resort, lumoava kaunis yhdistelmä thai- ja balityyliä. Se sijaitsee rannalla ja siellä on vain alle 20 huonetta ja jokaisesta näet ja kuulet meren kohinan. Tästä rauhallisesta kodinomaisesta puutarhahotellista onkin tullut pikku paratiisimme, ja ehkäpä näemme ensi talvena jälleen...

Pranburin kylä edustaa harvinaista aitoutta suhteellisen lähellä Bangkokia, ja on omiaan omatoimisille matkailijoille, jotka kaipaavat rauhallista hiljaiseloa.

Jos innostuit tästä paikasta ja hotellista, pyydä tarjous suoraan hotellista: sales@prasebanresort.com. Saat 15 % alennusta, jos yövyt yli 3 yötä, muutoin 10 %. Mainitse, että löysit hotellin Sopusointuja-blogin kautta.

Mukavaa viikkoa sinulle!

Maarit

6 kommenttia:

 1. Upean näköinen paikka ja ihanan rauhallista tuolla, oiva vinkki matkailijoille, jotka ovat nähneet jo paljon ja kaipaavat rauhaa. Me emme ole käyneet Thaimaassa koskaan, kovasti haluaisin, mutta mieheni ei jaksa pitkiä lentoja.
  Kivaa, kun sait tehdä jutun tuohon lehteen.

  Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Lennot ovat usein yölentoja ja ne menevät yllättävänkin hyvin, kun välillä on ruokailua, sitten leffan katsomista ja vähän torkkumista, ja sitten onkin jo aamiainen :) Rauhallisuutta kaipaa nykyään enemmän ja enemmän - iän myötä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kotiblogilehti täytyy ostaa,niin saa fiilistellä upeilla matkakuvilla. En muista lähivuosina olleen näin kylmää kevättä. Joka päivä tuulee kylmästi puhumattakaan yöpakkasista. Missä se aurinko ja lämpö viipyy... Kaikesta huolimatta oikein mukavaa viikonloppua :D. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, tänään piti olla viikon lämpimin päivä ja ainakin täällä lännessä tuuli on tuonut meren suunnalta vielä hirveän kylmää ilmaa. Oikein hirvittää, miten lyhyeksi tuleva kesä voi jäädä...Mutta yritetään elää hetkessä ja nautitaan näistä päivistä :) Iloa viikonloppuusi!

   Poista
 3. Oioioijoo... Thaimaa on suosikkini. Luin jo aiemmin postauksesi Pranburista, jo silloin katselin kuvia ihastuen. Hotelli näyttää juuri sellaiselta kuin Thaimaan lomalla pitääkin. Yritän nyt pitää tämän kohteen muistissa seuraavaa Thaimaan matkaa varten. Alku vuodesta olin Khanomissa ja Koh Samuilla, hyviä kohteita nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koh Samui onkin tuttu, mutta Khanom on ihan tuntematon - pitääkin mennä katsomaan netistä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista