perjantai 5. toukokuuta 2017

Tässäpä on ihana lahjaidea!

Näin näitä upeita lasipulloja ensimmäisen kerran jo parisen vuotta sitten ystäväni liikkeessä Sisustus Deconellassa Porissa, mutta luulin silloin niitä huonetuoksuiksi. Miten ne olisivatkaan sopineet meille lasipullojeni kaveriksi! En kiinnittänyt kuitenkaan niihin sen enempää huomiota silloin, koska meillä vältellään tuoksukynttilöitä ja huonetuoksuja allergian vuoksi.  


Nyt on asia korjattu ja tietoa lisätty: nämä ovat Lampe Bergerin huoneilman puhdistajia. Sain maahantuojalta perusteellisen infopaketin ja lampunkin testiin. 
Minua valistettiin, että huonetuoksut peittävät hajuja, mutta tämä poistaa hajuja, kuten ruoanlaiton jälkeisiä käryjä, tupakansavun ja jopa siitepölyä. Sen lisäksi ilma raikastuu. Halutessaan siihen voi lisätä myös hajustenestettä, jolloin se tuo myös tuoksua. Meillä on käytössä Neutraali-neste, jota suositellaan allergiakotiin. Olen aistivinani siinäkin aavistuksenomaisen laventelintuoksun, mikä ei kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaisia oireita. 


Lampe Berger on ranskalainen keksintö, joka on kehitetty puhdistamaan sairaaloiden ilmaa viruksista jo vuonna 1898, jolloin jylläsi paljon erilaisia tarttuvia tauteja ja potilaita hoidettiin valtavissa saleissa. Kotikäyttöön se tuli 1900-luvun alussa, ja mm. Coco Chanel on puhdistanut tällä ilmaa tupakanhajusta. Tuo sairaalahistoria teki minuun vaikutuksen - jos sitä on käytetty virusten torjuntaan, niin varmasti se toimii kotonakin. 


Lamppu puhdistaa ilmaa sydänlangassa olevan katalysaattorin avulla. Tässä on ihan lyhyesti käyttöohje: pulloon kaadetaan alkoholipitoista nestettä (sekä tuoksunestettä halutessa). Korkki, missä on sydänlanka, asetetaan pulloon (ensimmäisellä käyttöönottokerralla sen annetaan 'imeytyä' 20 min.). Sitten se sytytetään palamaan 2 minuutiksi, ja sammuttamisen jälkeen siihen laitetaan reikäkorkki. Korkin läpi pääsee ilmaan molekyylejä hajottavaa ainetta, joka poistaa hajuja sekä raikastaa ilmaa. Sen annetaan vaikuttaa 20 minuuttia, joka puhdistaa vähintään 10 neliön tilan. Sitten reikäkorkki pois ja tiivis metallikorkki tilalle, joka tyrehdyttää aineen tulemisen pullosta ja lamppu 'sammuu' eikä neste pääse haihtumaan. Vinkki: kannattaa käyttää apuna munakelloa, sillä jos lamppu jää palamaan, neste haihtuu vähitellen kokonaan. Lamppua voidaan siirtää huoneesta toiseen tarvittaessa ja silloin se sytytetään uudelleen ja toimitaan kuten edellä. Selkeä ja helppo ohje löytyy täältä.


Erityisen hyvin huomasin lampun tehon, kun valmistin kalaa. Ikävä tuoksu, joka jää yllättävän pitkäksi aikaa leijailemaan asuntoon, häipyi saman tien kun laitoin lyhdyn toimimaan. On vaikea kuvailla minkälaiseksi se tekee huoneilman, koska siitä ei juuri tule selkeästi havaittavaa tuoksua, mutta silti jotenkin kuulas olo ja tuoksu. Ehkäpä se on sitä puhtautta.


Tämä on oiva kesäinen lahjaidea ja myös kiva mökkiviemisiksi, sillä se auttaa puhdistamaan mökin ummehtunutta ilmaa talven jälkeen. Myös koirakodin ominaishajut on saatu karkotettua tällä. Ja citronella-tuoksu tepsii kuulemma hyttysiin. Valmistajan mukaan tätä voidaan suositella hyvin myös astmaatikkokotiin, sillä se puhdistaa noin 70 % kodin epäpuhtauksista ja tekee huoneilman helpommaksi hengittää.

Tykkään kovasti tästä kulmikkaasta yksinkertaisesta pullomuodosta, mutta näitä on vaikka minkä mallisia ja värisiä. Samoin kuin tuoksujakin, niitä löytyy kuin hajuvesikaupasta. Toiminnallisuudel lisäksi lamppu on kaunis sisustusesine.

Joten jos pähkäilet mitä lahjaksi henkilölle, jolla on jo kaikkea, tässä ratkaisu. Tämä aloituspakkaus (lamppu, Neutraali-neste ja hajuste), mikä meilläkin on, maksaa alle 40 e. 

Olen jo aivan hurahtanut tähän, ja kiikuttelen tätä nykyään huoneesta toiseen... Ja tiedän jo kenelle ostan tämän lahjaksikin.

Oletko sinä jo kokeillut tätä?

Hyvää viikonloppua!

Maarit


6 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis setti ja siis todella toimii astmaatikoillakin?
  Meillä nuorimmainen on astmaatikko, ja jos tämä todella tehoaa noin, niin pakkohan tätä on kokeilla, kiitos vinkistä ja ihanaa viikonloppua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Näin kerrotaan tiedotteessa 'auttaa astmaatikkoa hengittämään helpommin', ja siksi uskalsinkin ottaa testiin. Meillä on melko vaikea astma, eikä tämä ole aiheuttanut minkäänlaisia oireita. Mutta jokainen henkilö reagoi eri tavalla, nämä ovat niin vaikeita asioita. Jos haluat lisätietoa, kannattaa ottaa yhteyttä maahantuojaan: [email protected] Toivotaan, että toimii! Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 2. Hei, mistä noita mahtaisi saada pääkaupunkiseudulta? Kaunis ja hyödyllinen, eikä hinnallakaan pilattu.

  VastaaPoista
 3. Moikka Johanna! Heidän fb-sivuillaan on jälleenmyyjäluettelo. Tässä vielä linkki. Terkkuja <3

  https://www.facebook.com/LampeBergerFinland/posts/937987066234941

  VastaaPoista
 4. Tuohan vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja on vielä kauniskin. Itse en ole ollenkaan huonetuoksujen ystävä. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Tämä on yksinkertaisimpia pulloja, niitä on vaikka kuinka paljon, myös koristeellisempia. Samoin sinulle!

  VastaaPoista