tiistai 27. kesäkuuta 2017

DIY -sisustusideoita keittiöön

Aloitin keväällä mielenkiintoisen yhteistyön kodinrakentamisen asiantuntijan Bonavan kanssa. Ensimmäinen artikkelini käsitteli sisustusideoita kirppislöydöillä ja tähän juttuun keräsin muutamia helppoja tee-se-itse -ideoita keittiöön.  

Olipa keittiö iso tai pieni, tasoilla olevien tavaroiden ryhmittely selkeyttää  ja rauhoittaa yleisilmettä. Näillä vinkeillä tuot myös upouuteen asuntoosi persoonallisuutta ja hivenen rosoisuutta. Kukkivat kukat tai viherkasvit sopivat hyvin myös keittiötason päälle tuomaan kodikkuutta ja lämpöä.


Pullot ja purkit esille - tyylikkäästi
Kokoa esim. tarjottimelle, puisen leikkuulaudan tai marmorilaatan päälle ryhmä usein käyttämiäsi mausteita ja tee niistä sisustuselementti. Lasisista öljy- tai säilykepurkeista saa pienellä vaivalla sisustuksellisia, kun irrottaa liottaen niiden etiketit ja kirjoittaa niihin Dymo Kohokirjoittimella uudet tarrat. Samanväriset esim. mustat korkit ja kannet näyttävät tyylikkäältä yhdessä ja lisäävät yhtenäistä ilmettä.


Vanhat kehykset uusiokäyttöön
Koristeelliset ja rustiikkiset kehykset ovat nyt trendikkäitä. Idea on siinä, että sisustuksessa käytetään pelkkiä kehyksiä ilman kuvaa. Tässä olen sijoittanut kirppikseltä ostamani kehykset keittiöön, rennosti suoraan työtason päälle. Postikortti on kiinnitetty pyykkipojalla ja sen näkeminen päivittäin tuo mukavia muistoja mieleen. Tähän voi yhtä lailla kiinnittää vaikka reseptin, valokuvan…


Tee itse kehykset
Käsistään kätevä tekee kehykset itse vanhoista laudoista. Kaiken ei tarvitse olla niin millilleen, se vain sopii tyyliin. Asetelmassa voi olla muutamia eri kokoisia kehyksiä. Maalaa ne valkoiseksi, valkoinen väri yhdistää ne ryhmäksi ja ne näyttävät raikkaalta. Nyt on myös sopiva aika kuivata muutamia kesäkukkia ja tehdä niistä taulu.


Luonnonkukat ovat nyt parhaimmillaan, tee niistä näyttävä kimppu keittiöön ilahduttamaan päivääsi! Ne menestyvät paremmin, jos vaihdat niille veden parin päivän välein.

Nämä ovat myös kivaa mökkipuuhastelua, jos lomalla on tekemisen puutetta. Itse meinaan valjastaa mieheni tekemään muutamat lautakehykset saunatupaan...

Koko artikkeli löytyy Bonavan Inspiraatio-sivulta täältä, käy kurkkaamassa.  Nämä vinkit sopivat monenlaiseen ympäristöön ja myös aivan uuden kodin koskemattomat pinnat saavat niillä eloa ja syvyyttä.

Maarit4 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita! Tähän aikaan en raaski ostaa kukkia, kun luonnosta saa niin kauniita kimppuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä, keräilen ekat kukat heti kun maasta alkaa jotain nousemaan...

   Poista
 2. Voi, miten kauniita kuvia jälleen kerran! Tuo tiiliseinä, rustiikkinen kehys ja pyykkipojalla kiinnitetty mustavalkokuva... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 Ja kuvaan liittyy kivoja muistoja Pariisin reissulta!

   Poista