lauantai 10. kesäkuuta 2017

Joko sinulla on kukkainen kesätuoksu?Rakastan kukkia! Niitä pitääkin olla aina maljakossa. Ne tuovat mukanaan hyvää tuoksua, kodikkuutta ja sisustukseen kauneutta.
Tätä juttua kirjoittaessani otin esille kaikki käyttämäni tuoksut. Tuoksuttelin niitä ja tarkistin vielä netistäkin, mitä tuoksutyyppejä ne edustavat. Kas vain, yhteinen tekijä kaikille on kevyen kukkainen, mutta raikas, joissain sitruksen vivahteita mukana. Sellainen, mistä ei heti tunnista mitään erityistä kukkalajiketta. Itseltäni löytyvät: Shiseido Ever Bloom, Gucci Flora (sininen), Gucci EdP 11, Marc Jacobs Daisy Dream ja Dolce Gabbana Rose the One. Aikamoinen kukkameri tuo onkin. Ja sydän sykähtää myös aina, kun pakkauksessa lukee vetiver - tuo vihreän raikas tuulahdus.

Olen valinnut tähän kauden uusista tuoksuista* kolme ihanaa ja uudenlaista kukkaistuoksua. Kaikilla niillä on selvästi oma luonteensa, mutta ne sopivat niille, jotka eivät halua tuoksua metrien päähän joltain tunnistettavalta hajuvedeltä.

Lisäsin myös jokaisen kohdalle omat suositukseni, kenelle tuoksu mielestäni sopii. Pääsin vuosia sitten käymään työmatkallani tuoksutalo Puigin hajustelaboratorioon tuoksuttelemaan ja kokeilemaan raaka-aineiden tunnistamista. Ei ollut helppo homma. Joten älkää ottako suosituksiani liian kirjaimellisesti tai vakavasti.


Gucci Flora Gorgeous Gardenia on raikas ja pirskahteleva. Se ei ole yhtään makea, mikä miellytti erityisesti. Parhaimmillaan tämä tuoksu on silloin, kun se on hiukan tasaantunut iholla ja sydäntuoksu, hedelmät ja valkoiset kukat pääsevät valloilleen.

Kenelle? Tämä on sinulle, joka otat ensiaskeleitasi kukkasten maailmaan.Prada Infusion Rose valloitti sydämeni heti! Kaikki Prada-tuoksut on rakennettu samalle pohjalle, mutta ne saavat yksilöllisen tuoksun pääraaka-aineen myötä. Tätä en tiennyt, mutta hyvä konsepti mielestäni. Jos pidät yhdestä tuoksusta, todennäköisesti muutkin miellyttävät tuoksunenääsi. Olen käyttänyt Infusion d'Iris -tuoksua ja tässä olen tunnistavinani jotakin samaa. 
Rosessa on ensi nuuhkaisulla puhtaan pyykin tuntuista raikkautta - ilmavuutta. Se on koostettu alkukesän ruusunkukista ja ensituoksussa huomaa myös nerolin hedelmäisyyttä.
Tuoksusta on jotenkin vaikea saada otetta. Siinä on ihana auringon ja tuulenvireen tuoksu. Juuri siinä piileekin sen huumaavuus: raikkautta, hunajaista, ruusua...

Kenelle? Sinulle, joka haluat jotakin eteeristä, kuultavan kukkaista.


Boss Ma Vie Florale on Ma Vie -tuoksuperheen uusin tulokas: raikas kukkakimppu, joka pitää sisällään kaktuksenkukkaa, jasmiinia ja ruusua. Itse olen tunnistavinani juuri tuon jasmiinin kimpun seasta. Tämä on hyvin naisellinen tuoksu, aavistuksen puuterisen pehmeä, kuten pullokin.

Kenelle? Klassisen kukkaistuoksun ystävälle, joka haluaa tuoksun tuntuvan myös ympärillään.Näistä tuoksuista omaksi suosikikseni tunnistin heti Pradan. Näin usein käykin, oman tyylisensä tunnistaa heti ensi nuuhkaisusta. Olen ainakin itse huomannut, että jos latvatuoksu ei kiinnosta, ei se muutu paremmaksi tekeydyttyäänkään. Kuten niin monessa muussakin asiassa, ensivaikutelma on tärkeä.

Minkälainen tuoksuihminen sinä olet? Käytätkö suosikkiasi vuodesta toiseen vai oletko vaihtelunhaluinen?

Maarit

*saatu testiin blogiin

4 kommenttia:

 1. Hei Maarit. Kiva postaus sulla. Täytyy myöntää, että olen hajuvesifani. Tällä hetkellä peilipöydälläni on vain 3 hajuvesipulloa: Dolce&Gabbanan Dolce, Marc Jacobsin Daisy Dream ja Versacen Versense. Yleensä pulloja on 5-6 kpl. Olen käyttänyt myös useita Escadan ja Lancomen tuoksuja. Pidän kukkaistuoksuista ja vihreistä tuoksuista. Itämaiset tuoksut ovat aivan no no. Mutta ehdoton suosikkini on tuo Versacen Versense. Hajuveden käytössä tulee muistaa kohtuus. Liiallinen tuoksuminen esim. julkisissa liikennevälineissä ja teatterissa voi olla epämukavaa muille. Kerään tyhjiä hajuvesipulloja. Ja onhan niitä kertynyt. Mukavaa kesää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos paljon! Kävin heti katsomassa mitä Versensessä on...Bergamotti ja mandariini ainakin, ja sitä kuvaillaan raikkaaksi...Tuo voisi olla myös itselleni sopiva - pitää käydä tuoksuttamassa. Kiitos vinkistä! Olen kanssasi aivan samoilla linjoilla, ei voi aiheuttaa tuskaa muille omalla tuoksullaan. Ihanaa kesää sullekin!

   Poista
 2. Kivat suositukset ! Käynkin heti tuoksuttamassa vaikka vannon Chanelin Chance eau Tendren nimeen, mulla on aina pari muutakin tuoksua käytössä, joita vaihtelen fiiliksen mukaan 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin kiva vaihdella tuoksuja tilanteen, fiiliksen ja vuodenajan mukaan - niistä tulee myös kivoja muistoja mieleen. Kerropa, jos löysit näistä jonkin itsellesi sopivan...

   Poista