sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kesäretki Knapperskäriin

Viime kesä pääsi livahtamaan niin, ettei veneilty yhtään täällä Espoossa. Paljolti siksi, ettei ollut sopivan lämpimiä ja tuulettomia ilmoja silloin, kun oltiin kotona. Viemme veneen aina lomien ajaksi mökille ja pidetään sitä siellä niin kauan kunnes aktiivisin mökkeily loppuu.Lauantaina oli niin kutsuva veneilyilma, että päätimme lähteä ajelemaan saaristoon Espoon edustalle ja kohteena oli uloimpana sijaitseva Knapperskär. Se on n. 5 ha:n kokoinen, matala silokalliosaari ja avomeren puolella edessä siintää vain upea sininen ulappa.

Meillä on pieni Finnsport vm. 1987. Siis lähes retropeli. Sillä on huoleton liikkua, kun ei tarvitse olla niin huolissaan ensinnäkään siitä, että rahat 'makaisivat' laiturissa huonona kesänä tai jos sattuu vähän hankaamaan kiviin. Se on myös niin pieni, että rantautumisen auttaminen sujuu multakin aika hyvin. Se on kuvassa tuo rannassa oleva kaunotar :)

Espoossa on noin 58 km merenrantaa ja 165 saarta. Monista kaupungin ulkoilusaarista löytyy keittokatos, tulentekopaikkoja polttopuineen, wc ja kaivo. Joillekin saarista on julkinen veneyhteys, mutta tänne Knapikseen pääsee vain omilla veneillä, joille on laiturin lisäksi useita kiinnityskoukkuja. Tänne ajaa Kivenlahden rannasta noin 20 minuutissa. Kun katselee saarelta mantereen suuntaan, lähimmät saaret ovat Gåsgrund ja Rövaren. 

Keitin meille termoskannuun kahvia, pakkasin leivät ja pullat mukaan ja leiriydyimme rantakallioille. Kapteeni huolehti omista tarpeistaan - olut ja sikari.


Matalat kalliorannat täällä ovat häikäisevän kauniit, meri niin aava ja hiljaisuus käsin kosketeltavaa.
Aika kului lekoillen, lintujen touhuja seuratessa ja päivää paistatellessa.
 

Paluumatkalla tuuli nousi sen verran, että vene keikkui aallokossa aika lailla ja horisonttia oli vaikea saada suoraan. 
Näin ihanan päivän jälkeen ei kiinnostanut kokkaaminen yhtään. Olin ollut kaukoviisas ja kotiin tullessamme paistoin vain tuunatut pakastepizzat, joten sai rauhassa laskeutua arkeen kivan päivän jälkeen.

Maarit6 kommenttia:

 1. Oh, onpa ollut kaunista💚
  Horisontin suorittamiseen helppo ohjelma on vaikka Snapseed mobiililaitteisiin tai Picasa PClle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeat maisemat ja näin helposti saavutettavissa. Mulla onkin noi ohjelmat ja olin jo suoristamassa horisonttia, mutta sitten ajattelin, että tuo vinoushan kuvastaakin hyvin sitä aallokon kovuutta.

   Poista
 2. Sounds like a perfect day :)
  Silokalliot, meri ja retkieväät - tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin tulee se päivänpaiste ja aava meri ajatuksiin, oli ihanaa!

   Poista