keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Siveltimillä on väliä!

Tuli vähän hiki, kun katselin omaa sivellinvarastoani alkaessani kirjoittamaan ja kuvaamaan tätä juttua. Siveltimiä on vaikka muille jakaa.  Niitä on kertynyt vuosien mittaan milloin mistäkin ja ne ovatkin ahkerassa käytössä, päivittäin. Meikkaaminen - tai oikeastaan hyvä ja pysyvä lopputulos - kun ei oikein onnistu ilman kunnon siveltimiä. Kun tottuu käyttämään kunnon siveltimiä, enää ei tulekaan toimeen ilman niitä.

EcoTools uudisti sivellinvalikoimansa. Niissä on kohdallaan sekä laatu että hinta, puhumattakaan ideologiasta. Varret ovat bambua, metalliosat kierrätettyä alumiinia ja itse harjakset synteettisiä. Puuterimainen väri pysyy hyvin harjaksissa eikä pölise ympäri kasvoja. Ja nämähän kestävät vuosia kunhan huolehdit niiden säännöllisestä pesusta ja hoidosta. Plussana lyhyehkö varsi, josta saa hyvän otteen, mutta joka mahtuu pieneenkin meikkipussiin.

Siveltimet voidaan pestä astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Pesujen välillä niitä on hyvä puhdistaa vaikka tällä puhdistussienellä, josta kerroin Työkaluja naisille -jutussani. 


Luomivärisivellinpakkauksessa on kaksi kokoa: toinen puuterimaisen värin levitykseen (iso) ja toinen häivytykseen (pieni). Vähänkin riippuville yläluomille häivytyssivellin on kaiken A ja O. Sen avulla sävy saadaan nostettua laskeutuvalla luomella riittävän korkealle. Ovh 8,90.


Peiteväriä käytän päivittäin, silloinkin jos en jostain syystä laita meikkivoidetta. Olen levittänyt sen sormella taputtelemalla tähän asti, mutta nyt kun löysin siihen siveltimen, huomaan kuinka paljon paremmin sen saa levitettyä myös silmänurkkiiin. Peitevoidesivellin on paksuhko ja voimakkaasti viistottu, jotta sillä pääsee lähelle silmiä ja voide tasoittuu sielläkin hyvin. Ovh 6,90.


Kulmien meikkaamiseen menee itselläni ehkä eniten aikaa ja ne laitan kuntoon päivittäin. Käytän niiden täyttämiseen ja muotoiluun sekä puuterimaista väriä että kulmakynää ja usein lopuksi geeliä tai vahaa saadakseni ne pysymään kuosissa.
Kulmapuuteri levitetään kuvan mukaisella kapealla viistotulla siveltimellä karvojen välisiin aukkoihin täyttämään niitä. Kynällä luodaan isommat linjat kuten jatketaan ulkoreunoja ja skarpataan kulmien ylä- ja alareunoja. Mutta kaiken pitää tapahtua hienovaraisesti luonnollisen lopputuloksen saamiseksi.
Kulmakarvaduossa on siveltimen lisäksi kierreharja. Ovh 6,90.

Laitoin nyt poikkeuksellisesti ovh:t mukaan, koska olin itsekin niin hämmästynyt näiden edullisesta hintatasosta.
Olisiko nyt hyvä hetki tutkia meikkipussia ja päivittää siveltimiä? Mulla ainakin meni muutamat siveltimet vaihtoon.

Maarit

Siveltimet saatu testiin blogiin.

4 kommenttia:

 1. Jälleen tarpeellista ja hyvää, uutta tietoa, kiitos Maarit!

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, kiitos Sari <3 Kesäistä Juhannusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Uusia siveltimiä tarvitsen. Mistähän näitä saisi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Ainakin Sokokselta ja joitakin malleja Stockmannilta. Tiedotteessa oli mainittu myöskin verkkokauppa oletkaunis.fi. :)

   Poista